Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Τους ξυλοκόπησαν επειδή έπιναν αλκοολούχα ποτά!


Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του τραυματισμού πέντε ανθρώπων στα εγκαίνια γκαλερί έργων τέχνης στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Τρίτης.
Οι θαμώνες της έκθεσης δέχτηκαν άγρια επίθεση από εξαγριωμένους κατοίκους της πόλης επειδή έπιναν αλκοολούχα ποτά στο δρόμο!

Περίπου 30 άνδρες οπλισμένοι με μαχαίρια, μπαστούνια, σιδερόβεργες και παραλυτικά σπρέι, επιτέθηκαν σε εκατοντάδες άτομα που είχαν προσκληθεί στα εγκαίνια πολλών γκαλερί της συνοικίας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην ιστορική συνοικία Μπέιογλου, κέντρο της νυχτερινής ζωής της Κωνσταντινούπολης, πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2010.

"Μάς επιτέθηκαν επειδή πίναμε στο δρόμο, ακριβώς μπροστά από τις εισόδους των γκαλερί φωνάζοντας 'Αλάχ Ακμπάρ' (ο Θεός είναι μεγάλος)", δήλωσε ένας από τους προσκεκλημένους στα εγκαίνια, στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Το εξαγριωμένο πλήθος απώθησε τους προσκεκλημένους των εγκαινίων των γκαλερί μέσα σε αυτές, σπάζοντας τζάμια και χρησιμοποιώντας μπαστούνια και δακρυγόνα", γράφει δημοσιογράφος της Μιλιέτ, ο οποίος ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων στα εγκαίνια.

"Βαρβαρότητα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης", είναι ο σημερινός τίτλος της εφημερίδας Radikal.
Σύμφωνα με πολλές εφημερίδες, η αστυνομική δύναμη μετέβη στον τόπο των ταραχών, αλλά δεν έγινε καμία σύλληψη.

Το 1993, πλήθος ακραίων ισλαμιστών έβαλε φωτιά στο ξενοδοχείο Μαντιμάκ, στο Σίβας όπου ομάδα διανοουμένων, μουσικών και αλεβιτών ποιητών συμμετείχε σε πολιτιστικό φεστιβάλ. Τριάντα επτά άτομα έχασαν τότε τη ζωή τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου