Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Αθήνα στήνονται στην ουρά για ένα πιάτο φαΐ!


Ποιος θα το περίμενε ότι εν έτει 2010 όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας και κυρίως νέοι άνθρωποι θα στήνονταν στην ουρά για ένα κομμάτι ψωμί! Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των συσσιτίων (από 2500 μερίδες έφτασε στις 4000) τους τελευταίους μήνες.

Η ανεργία που αυξάνει με απειλητικούς ρυθμούς, η οικονομική κρίση, η ακρίβεια και οι χαμηλοί μισθοί γονατίζουν ολοένα και περισσότερους Έλληνες οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να προσφέρουν στον εαυτό τους και τους οικείους τους ένα πιάτο φαγητό.

Σύμφωνα πάντα με τα αποκαρδιωτικά στοιχεία του Κέντρου καθημερινά στα συσσίτια δεν προσέρχονται μόνο άστεγοι και άποροι αλλά δεκάδες συνταξιούχοι οι οποίοι αδυνατούν να επιβιώσουν με την πενιχρή σύνταξη που παίρνουν ενώ σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι στην ουρά στήνονται και αρκετοί νέοι ηλικίας 20 μέχρι 30 ετών οι οποίοι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο μη μπορώντας να βρουν κάποια δουλειά.

Ένα άλλο γεγονός που προβληματίζει είναι ότι τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά η προσέλευση των Ελλήνων, ενώ αντίθετα έχει μειωθεί η προσέλευση των αλλοδαπών.

Τέλος, την συμπαράστασή της προσφέρει και η Εκκλησία που από τις 26 Σεπτεμβρίου 72 Κέντρα Αγάπης θα προσφέρουν πάνω από 10.000 γεύματα ημερησίως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου