Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Νισάφι πια!


Καλή σας μέρα. Τι καλή, δηλαδή, μία ακόμη κακή ψυχρή και ανάποδη μέρα είναι. Θα φτάσετε στο γραφείο σας αγκομαχώντας και καθυστερημένοι, επειδή οι φορτηγατζήδες έχουν κλείσει τους δρόμους. Θα έχετε σταματήσει στο μεταξύ σε ένα βενζινάδικο και θα διαπιστώσετε ότι ο μισθός σας φτάνει για να γεμίσετε μερικές φορές το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας. Θα έχετε δει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και θα σας πιάσει ασφυξία. Στο γραφείο σας τα πρόσωπα των συνεργατών σας είναι σκυθρωπά. Ξέρω τι σκέφτεστε. Πότε να τελειώνετε να φτάσετε στο σπίτι σας μία ώρα γρηγορότερα...

Η ψυχολογία των ανθρώπων είναι η χειρότερη των...
 τελευταίων δεκαετιών. Έτσι, όχι μόνο δεν θα βγούμε από την κρίση, αλλά είναι αμφίβολο αν καταφέρουμε να βγάλουμε τη χρονιά. Μία αυτοτροφοδοτούμενη μιζέρια έχει επισκιάσει οποιαδήποτε δραστηριότητα σε αυτή τη χώρα. Έχει κάνει τους ανθρώπους να μην έχουν όνειρα, να μην θέλουν να παράγουν, να δημιουργήσουν.

Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην πολιτική μας εξουσία. Δίχως πρόγραμμα, δίχως όραμα, δίχως τόλμη, έχει βυθίσει όλη τη χώρα στο σκοτάδι. Πριν από 16 μήνες ήταν ήδη γνωστή η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας. Τι έκαναν τότε; Συναγωνιζόντουσαν μεταξύ τους ποιος θα πάρει τα ηνία της εξουσίας κι έλεγαν, συνειδητά, ψέματα στον ελληνικό λαό.

Σήμερα που δεν μπορούν να διορίζουν τις κομματικές στρατιές τους στο δημόσιο, να μοιράζουν ζεστό χρήμα στους ψηφοφόρους τους, να ξοδεύουν ασύστολα το κρατικό χρήμα σε δημόσια έργα και προμήθειες, τα έχουν βάψει μαύρα. Κι έχουν οδηγήσει έναν ολόκληρο λαό στην απόγνωση.

Ξυπνήστε! Αν δεν κάνετε κάτι τώρα, κύριοι κυβερνώντες, οι επιπτώσεις της κρίσης θα είναι καταστροφικές. Βγείτε από τα γραφεία σας, συνομιλήστε με τον κόσμο, πιάστε το σφυγμό του. Αν σε εσάς πήρε μερικούς μήνες για να καταλάβετε ότι λεφτά δεν υπάρχουν, ο κόσμος το νιώθει κάθε μέρα στο στομάχι του. Πολύ απλά, η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο...

Είναι δύσκολη η οικονομική συγκυρία, αλλά η έξοδος από την κρίση δεν θα γίνει με νομοθετικό διάταγμα. Άνθρωποι είναι αυτοί που πρέπει να δουλέψουν για να γυρίσει ο τροχός. Κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί υπό τις παρούσες συνθήκες. Ο Έλληνας είναι φιλότιμος. Πείστε τον για τις αγαθές προθέσεις σας, δώστε του ένα όραμα, έναν στόχο και θα δείτε το αποτέλεσμα.

Πείστε τον! Μεγάλη κουβέντα. Μόλις χτες άκουσα στο ραδιόφωνο του Σκαϊ ότι σε νομοθετική ρύθμιση για τη διαδοχική ασφάλεια υπάρχει ΠΑΛΙ μία σχετική ρύθμιση και για τους βουλευτές. Έλεος! Νισάφι πια. Φτάνει!

Θανάσης Μαυρίδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου