Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Λεωφορείο πάνω από αυτοκίνητα!

Η Κίνα είναι μια από τις πιο ενεργοβόρες χώρες. Σε μια προσπάθειά της να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας προσπαθεί να βρει νέες λύσεις για την μετακίνηση των εκατομμυρίων κατοίκων της.




Σε αυτή τη λογική παρουσιάστηκε το πρώτο λεωφορείο που δεν θα απασχολεί καμία λωρίδα κυκλοφορίας, αλλά θα «ίπταται» πάνω από το δρόμο και θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας. Πρόκειται για το «3D Express Coach», ένα λεωφορείο που θα κινείται σε υπερυψωμένες ράγες στο δρόμο, το οποίο θα επιτρέπει την διέλευση αυτοκινήτων κάτω από αυτό. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι τα αυτοκίνητα που θα κινούνται κάτω από το λεωφορείο δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε ύψος τα 2 μέτρα.

Το νέο λεωφορείο θα έχει έξι μέτρα πλάτος και θα κινείται με ηλεκτρική και ηλιακή ενέργεια. Θα μπορεί να κινείται με ταχύτητα μέχρι 60 χλμ. και θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι 1400 επιβάτες!

Οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο και θα στοιχίσει περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά, οι πρώτες ράγες του υπερσύγχρονου λεωφορείου θα αρχίσουν να κατασκευάζονται στο Πεκίνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου