Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ταξίδια αναψυχής, αντί επιδότηση ενοικίου!

Σε Ταξίδια στις Κάνες, διαμονές σε πολυτελή ξενοδοχεία αλλά και πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας «πετάχτηκαν» μεταξύ άλλων, τα κεφάλαια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), με αποτέλεσμα σήμερα, να παραμένει «παγωμένη» οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα βοηθούσε χιλιάδες οικογένειες να αποκτήσουν στέγη ή να καλύψουν το ενοίκιό τους.

Οι καταγγελίες των εργαζόμενων είναι βαρύτατες, αφορούν το σύνολο των διοικούντων που πέρασαν από τον Οργανισμό τα τελευταία 10 χρόνια και ζητούν εκτός από την παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και του ίδιου του πρωθυπουργού, τη διενέργεια του απαιτούμενου διαχειριστικού ελέγχου, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΕΚ υποστηρίζει πως με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 10 ετών, το κόστος κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού για την εξυπηρέτηση των αναγκών των Ολυμπιακών αγώνων ήταν αν μη τι άλλο, υπερβολικό.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος μεταξύ άλλων, καταγγέλλει:

"1. Στο Ολυμπιακό Χωριό που φιλοξενούνται 10.000 κάτοικοι, οι κοινόχρηστες εγκαταστάσεις δεν παραδόθηκαν ποτέ στον Δήμο, το χωριό δεν ενσωματώθηκε σε κανένα δήμο και η τελική παραλαβή δεν έχει πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, το σωματείο των κατοίκων, έχει καταθέσει αναφορά – καταγγελία προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

2. Οι εισφορές υπέρ ΟΕΚ χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ των άλλων...
 για να πληρωθούν από την Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. (Ο.Χ.Α.Ε.) ταξίδια στο εξωτερικό (Κάνες, Βαρκελώνη, Γενεύη) μελών Δ.Σ., πρόστιμα του ΚΟΚ, διαμονές σε ξενοδοχεία άσχετες με το αντικείμενο της εταιρείας, λογαριασμοί προσωπικών κινητών τηλεφώνων, γεύματα και δεξιώσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Ηλία Αθανασίου, τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία φορολογικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

3. Από πληροφορίες και στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή του Συλλόγου προκύπτει η ύπαρξη κατασχετηρίου της ΕΥΔΑΠ κατά του ΟΕΚ για οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς νερού ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ στο Ολυμπιακό Χωριό. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως την προηγούμενη εβδομάδα, 1 εκατομμύριο ευρώ μεταφέρθηκε από τραπεζικό λογαριασμό του ΟΕΚ για πληρωμή νερού χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και χωρίς όλες τις απαραίτητες νόμιμες υπηρεσιακές ενέργειες.

4. Σήμερα και παρά το γεγονός ότι η Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. έκλεισε, συνεχίζουν να πληρώνονται, από τις εισφορές υπέρ ΟΕΚ των δικαιούχων, μισθοί πέντε και έξι χιλιάδων ευρώ σε "golden boys".

Σύμφωνα με το Σύλλογο εργαζόμενων στον ΟΕΚ, στο όνομα του «εθνικού στόχου», ελλείψει ιδιωτικών κεφαλαίων και με πρόσχημα την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού, ο Οργανισμός οδηγήθηκε στο περιθώριο, δημιουργήθηκε η ανώνυμη εταιρεία και η οποία με «ευέλικτες» διαδικασίες διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο... λογαριασμός πληρώνεται από τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να γίνει, έστω και καθυστερημένα, διαχειριστικός έλεγχος ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου κι αν βρίσκονται. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να ενημερώσουν όχι μόνο τη νέα υπουργό Εργασίας, αλλά και τον Πρωθυπουργό, ενώ καλούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας με στόχο την πραγματοποίηση διαχειριστικού ελέγχου και κάθε άλλης προβλεπόμενης διαδικασίας.
Ρούλα Σαλούρου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου