Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τα παπάριαμου-ντόνια θας μας τα πρήζουν πολύ ακόμη;



Επιρρίπτει ευθύνες στην Αθήνα:
Tην... καραμέλα ότι η ελληνική πλευρά δεν δείχνει θετική ανταπόκριση σε αρκετές από τις «πρωτοβουλίες» της κυβέρνησης των Σκοπίων για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας επανέλαβε εκ νέου, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Μιλώντας ενώπιον της Βουλής της ΠΓΔΜ, ο κ. Μιλόσοσκι αναφέρθηκε στην παρουσία της αντιπροσωπείας της χώρας στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, και στη συνάντησή του με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-Μουν, στον οποίο, όπως είπε, ανέπτυξε τις θέσεις της ΠΓΔΜ σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας και ζήτησε μεγαλύτερη ενασχόληση και προσοχή σχετικά με αυτό το «διμερές», όπως το χαρακτήρισε, ζήτημα.

«Ταυτόχρονα» συνέχισε, «ζητήσαμε και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δραστηριοποίηση εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, καθώς και μεγαλύτερη συνεργασία εκ μέρους του εκπροσώπου της, που συμμετέχει στις συνομιλίες για το όνομα. Δυστυχώς, σε αρκετές πρωτοβουλίες που προέρχονται από τη μακεδονική πλευρά δεν υπάρχει ανάλογη θετική ανταπόκριση εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, κάτι που δίνει την εντύπωση είτε πως υπάρχει κάποια αδιαφορία είτε πως ίσως υπάρχει κάποιο έλλειμμα στην επικοινωνία μεταξύ της κυβέρνησης στην Αθήνα και του εκπροσώπου της για το θέμα του διμερούς μακεδονο - ελληνικού ζητήματος». protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου