Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Τα ποτά είχαν βουλγαρική προέλευση


Και μετά με λες ότι με 2 ποτάκια έχεις κεφάλι καζάνι....

Χιλιάδες ποτά, ακόμη και με ελληνικές ετικέτες, που αγόραζε από τη Βουλγαρία, πετυχαίνοντας έτσι να γλιτώνει τον υψηλό ειδικό φόρο κατανάλωσης, κατηγορείται ότι αγόραζε έμπορος στη Βέροια και τα διοχέτευε στην αγορά της Κεντρικής Μακεδονίας. Η ζημία σε βάρος του δημοσίου υπολογίζεται σε 600.000 ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων, ύστερα από έλεγχο που έγινε σε κατάστημα στην Αριδαία, ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε προμηθευτεί φιάλες με αλκοολούχα ποτά. Σύμφωνα με τα παραστατικά που βρέθηκαν από τον περασμένο Φεβρουάριο, φέρεται ότι διακίνησε 110.000 φιάλες.

Συγκεκριμένα, ο έμπορος αγόραζε με τιμές χονδρικής από σούπερ μάρκετ της Βουλγαρίας τα αλκοολούχα, καθώς η τιμή τους είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με αυτήν που πωλούνται στην Ελλάδα λόγω του χαμηλού φόρου. Στη συνέχεια κατηγορείται ότι τα διακινούσε σε καταστήματα, όπως σε αυτό της Αριδαίας, στο οποίο διαπιστώθηκε από τα τιμολόγια ότι είχε πουλήσει 3.800 φιάλες, αν και βρέθηκαν μόλις 198. Στην αποθήκη του στη Βέροια βρέθηκαν ακόμη 3.300 φιάλες, και από την εξέταση που έγινε στο Χημείο διαπιστώθηκε ότι όλα τα ποτά είναι γνήσια.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που αναμένεται να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο έμπορος υποστηρίζει πως το μεγαλύτερο τμήμα των φιαλών που αγόρασε από τα βουλγαρικά καταστήματα τα επαναπροώθησε μέσω εταιρείας στη Βουλγαρία, μάλιστα υπέδειξε συγκεκριμένα τιμολόγια. Ωστόσο από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τέτοια εταιρεία δεν υπάρχει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου