Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Καταρρέουν οι σκευωρίες ότι όλοι οι Ν.Αφρικανοί είναι βιαστές!

Βιαστής ένας στους τρεις Νοτιοαφρικανούς! (μόνο)

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των ανδρών που ζουν στην επαρχία Γκαουτένγκ της Νότιας Αφρικής, η οποία περιλαμβάνει τις μεγάλες πόλεις Γιοχάνεσμπουργκ και Πρετόρια, έχουν διαπράξει τουλάχιστον ένα βιασμό στη ζωή τους ή έχουν κακοποιήσει γυναίκες, ενώ το 7% εξ αυτών συμμετείχε σε ομαδικό βιασμό, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

«Περίπου το 37% των αντρών που ρωτήθηκαν, παραδέχτηκαν ότι έχουν διαπράξει τουλάχιστον ένα βιασμό στη ζωή τους» αναφέρεται στην έρευνα του Συμβουλίου Ιατρικών Μελετών (MRC), στην οποία συμμετείχαν 511 γυναίκες και 487 άνδρες, όλοι κάτοικοι της επαρχίας Γκαουτένγκ.

Από τους άντρες, το 15% παραδέχτηκε ότι εξανάγκασε μια γυναίκα σε σεξουαλική επαφή, ενώ ήταν μεθυσμένη ή...
 υπό την επήρεια ναρκωτικών και δεν μπορούσε να αρνηθεί. Το 6,9% είπε ότι κάποια στιγμή συμμετείχε σε έναν ομαδικό βιασμό. Συνολικά, τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων ομολόγησαν ότι έχουν κακοποιήσει ψυχολογικά, σωματικά ή σεξουαλικά μια γυναίκα.

Από την πλευρά των γυναικών, αντίθετα, οι «εξομολογήσεις» ήταν πολύ πιο... φειδωλές. Έτσι, μόνο το 25% παραδέχτηκε ότι έχει βιαστεί. Οι μισές είπαν πάντως ότι έχουν κακοποιηθεί με κάποιον τρόπο. Αυτή η δυσκολία να παραδεχτούν ότι είναι θύματα εξηγεί και το γιατί μόνο το 3,9% των γυναικών που βιάστηκαν, κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλα ντε, είδες τι ρατσιμός υπάρχει; Ακούς εκεί ΟΛΟΙ. Μόνο ένας στους τρεις. Τι φυσιολογικότερο. Να πάνε εκεί οι οργανώσεις γυναικών (τολμούν άραγε;) και να επιβάλλουν (χαχαχα λέμε τώρα) τα δικαιώματά τους.

Δημοσίευση σχολίου