Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Αυτό το ξέρατε; Bic - Boulgari - Nike


Τα γνωστά ξυραφάκια μιας χρήσης, της εταιρίας bic, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά παγκοσμίως στην Ελλάδα.

Το 1971 η εταιρεία bic (των Γάλλων Μπιχ & Μπουφάρντ), ενώνει τις δυνάμεις της με μια πρωτοπόρο ελληνική επιχείρηση κατασκευής ξυριστικών λεπίδων και δημιουργεί το πρώτο ξυραφάκι μιας χρήσεως, ίσως το πιο επαναστατικό ανδρικό αξεσουάρ της ιστορίας. Η ελληνική αγορά ήταν έτσι η πρώτη παγκοσμίως που υποδέχτηκε τα ξυραφάκια μιας χρήσεως Bic.

To 1976 τα ξυραφάκια μιας χρήσεως θα εισαχθούν στην Αμερική, όπου θα ανταγωνιστούν αυτά της Gillette.

Η ιστορία της πασίγνωστης εταιρίας κοσμημάτων και καλλυντικών Bulgari, έχει ελληνικό χρώμα, αφού ο ιδρυτής της ήταν ο Σωτήριος Βούλγαρης από την Ήπειρο.

Ο Σωτήριος, το ένατο παιδί μιας οικογένειας αργυροχόων, μετανάστευσε στην Ιταλία το 1879.
Πέντε χρόνια αργότερα, ο Sotirio Bulgari (το νέο του πια εξευρωπαϊσμένο όνομα), θα ανοίξει το πρώτο του κοσμηματοπωλείο στη Ρώμη. Το 1905 με τη βοήθεια των δύο γιων του, Κωνσταντίνο και Γεώργιο, θα ανοίξει ένα ακόμη μαγαζί στη Ρώμη, το οποίο ακόμη και σήμερα θεωρείται η "ναυαρχίδα" της εταιρίας.

Τα δύο αδέρφια όταν μετά από χρόνια θα αναλάβουν την επιχείρηση, θα υιοθετήσουνε ένα μοναδικό στυλ για τα κοσμήματά τους, εμπνευσμένο από την ιταλική αναγέννηση και τον ελληνικό κλασικισμό.

Και φυσικά γνωρίζετε ότι το όνομα της εταιρίας Nike, προέρχεται από το ελληνικό "Νίκη" και το σήμα της συμβολίζει το φτερό της θεάς Νίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου