Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Αυτό παραπάει...

Και άλλα λεφτά στη "μαύρη τρύπα" του ΤΡΑΜ

Τί συμβαίνει σε μία ιδιωτική εταιρεία που κατ’ εξακολούθηση εμφανίζει ζημιές; Η απάντηση είναι μάλλον αυτονόητη. Κατεβάζει ρολά, εξάλλου δύσκολα θα μπορούσε να καταφύγει στον τραπεζικό δανεισμό. Εκτός κι αν είναι δημόσια επιχείρηση, όπως η ΤΡΑΜ Α.Ε., η οποία παρότι το 2009 πενταπλασίασε τις ζημιές της, σε σχέση με το 2004, σήμερα το ελληνικό δημόσιο εγγυάται (για μία ακόμη φορά) για τον δανεισμό της με 18,7 εκατομμύρια ευρώ.

Με απόφαση της 11ης Νοεμβρίου που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, το ελληνικό δημόσιο παρέχει την εγγύησή του στην Alpha Bank για «την κάλυψη δανείου της ΤΡΑΜ Α.Ε. ποσού 18.700.000 ευρώ».

Ναι αλλά...

Λουκέτο στο Κέντρο Τυφλών Καλλιθέας

Λουκέτο στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Ελευθερίου Βενιζέλου στην Καλλιθέα βάζει το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, αφήνοντας αβοήθητους δεκάδες τυφλούς μαθητές.

Παρά τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες γονέων και εκπαιδευτικών ότι τα παιδιά του ΚΕΑΤ, λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς -μετά και τις πρόσφατες απολύσεις- διδάσκονται μόνο τα μισά μαθήματα από αυτά που προβλέπει το πρόγραμμά τους, οι αρμόδιοι του υπουργείου ήταν ανένδοτοι.

Οπως μας είπε ο Γιάννης Κάτσης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών ΚΕΑΤ, «χωρίς εκπαίδευση και μαθητές το ΚΕΑΤ δεν έχει νόημα ύπαρξης. Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας κ. Κατριβάνος αρνήθηκε να δώσει λύση, με το επιχείρημα ότι το υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να πληρώνει για την εκπαίδευση των τυφλών και μετέθεσε την ευθύνη στο υπουργείο Παιδείας, στο οποίο -όπως δήλωσε κατηγορηματικά- ανήκει η αρμοδιότητα της εκπαίδευσης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ίδια απόφαση έχει ληφθεί και για τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου