Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Αλλάζει πρόσωπο η Θεσσαλονίκη μέχρι το 2012 με δακτύλιο(!) και μίνι υποθαλάσσια

Ανακοινώσεις για έργα στη Θεσσαλονίκη!!!

Τρεις είναι οι άμεσοι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν οι παρεμβάσεις: εξωραϊσμός του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, δίκτυα πρασίνου, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων και αναπλάσεις - ανασυγκροτήσεις περιοχών που αρχίζουν να βρίσκονται σε παρακμιακή φάση, επισήμανε η υπουργός. Ολα αυτά θα αποτελέσουν κομμάτι ενός ενιαίου σχεδιασμού των βασικών υπουργείων (Περιβάλλοντος, Υποδομών κ.λπ.), που θα περνά μέσα από την επικαιροποίηση και οριστικοποίηση του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Θεσσαλονίκης, που είχε ανακοινωθεί από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού, ο ρόλος του οποίου και αναβαθμίζεται.


Νέο ρυθμιστικό

Οπως είπε η κ. Μπιρμπίλη, «ο σχεδιασμός της πόλης δεν μπορεί να είναι αποσπασματικός, αλλά θα είναι συνολικός. Μέχρι το τέλος του έτους...

ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΗΣ ~ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΟΣ

Φορτηγό:

Οτιδήποτε φορτηγό δεις, αυτοκίνητο, πλοίο ή τρένο, θα έχεις επιτυχίες ιδίως αν είσαι εσύ ο οδηγός.


Απεργία:
  • Έρωτας: Έχετε μεγάλη ψυχική δύναμη και υπομονή και θα ευτυχήσετε. Φτάνει να μην παρασύρεστε από καλοθελητές που κοιτούν πως να σας υπονομεύσουν.
  • Υγεία: Καλή χωρίς προβλήματα.
  • Εργασία: Αν απεργείτε εσείς για κάποιο δίκαιο αίτημα, θα πάρετε προαγωγή. Αν δείτε να απεργούν άλλοι, προσέξτε τις επενδύσεις σας και τα οικονομικά σας, γιατί θα έχετε προβλήματα.
Βενζίνη:
  • Έρωτας: H χυμένη βενζίνη που βλέπεται στο όνειρό σας σημαίνει στεναχώρια. Αν σας μυρίζει έντονα, σημάινει διαφωνία με το άτομο που σας ενδιαφέρει.
  • Υγεία: Προσέξτε, αν δείτε βενζινάδικο χωρίς να αγοράσετε βενζίνη. Προμηνύεται ασθένεια.
  • Εργασία: Αν ονειρευτείτε πως γεμίζετε το αυτοκίνητό σας με βενζίνη, προμηνύονται προβλήματα και διαμάχες σε επαγγελματικό επίπεδο. Αν ονειρευτείτε πως χρησιμοποιείτε τη βενζίνη σαν καθαριστικό και βγάζετε λεκέδες, θα απαλλαγείτε γρήγορα από τα προβλήματά σας.

ΟΙ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ~ Τι θα αναφέρει το πρώτο report προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου


Δέκα παρατηρήσεις έκανε η Τρόικα στην κυβέρνηση ολοκληρώνοπντας το πρώτο γενικό «τσεκ – απ» για την την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου στην χώρα μας.


Τα στελέχη των διεθνών οργανισμών δεν περίμεναν ότι η Ελλάδα θα έκανε παραπάνω βήματα στην δημοσιονομική προσαρμογή και θα περνούσαν χωρίς εκπτώσεις τα σκληρά φορολογικά μέτρα.

Στις επαφές που είχαν με τους επτά υπουργούς της κυβέρνησης οι εκπρόσωποι της Τρόικας παραδέχθηκαν ότι τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόσθηκαν είναι χωρίς προηγούμενο · Όμως χωρίς προηγούμενο, ήταν και η κατάσταση στο χώρο της οικονομίας.

Ζούμε εποχές MAD MAX - Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΜΟΥ, Η ΖΩΗ ΣΟΥ


Όλο και κάπου  είδατε κάποια ταινία από τη σειρά Mad Max που προταγωνιστούσε ο Μελ Γκίμπσον.

Ο ένας κυνηγούσε τον άλλον για να του πάρει τα καύσιμα & φυσικά τον καθάριζε.

Σήμερα περνώντας από το σταθμό του Κορινού πάνω στην εθνική οδό, υπήρχε μια τεράστια ουρά αναμονής, για ανεφοδιασμό βενζίνης.

Μάλιστα ένας ανεκδιήγητος οδηγός που δεν μερίμνησε να μπει από την είσοδο του σταθμού, αλλά αντιλήφθηκε την ύπαρξη βενζίνης από την μεγάλη ουρά, οδηγώντας στην εθνική οδό σταμάτησε στο ύψος της εξόδου του σταθμού, άναψε αλάρμ &...

ΟΣΕ - ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΣΕ ΚΑΕΙ Ο...

Ωραία η ανακαίνιση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης. Μάρμαρα, κυλιόμενες σκάλες, οι οποίες δουλεύουν συνέχεια (ερώτηση: καλά ανιχνευτή κίνησης ώστε να δουλεύουνε μόνο όταν χρειάζεται, δεν μπορούσανε να βάλουνε ώστε να μην σπαταλιέται τσάμπα ρεύμα;), ασανσέρ τα οποία δεν τα είδαμε ακόμη να λειτουργούν & κάτι μοντέρνα καθίσματα από νίκελ που κάνουνε μπαμ, μιας & δεν αρμόζουν κατά τη γνώμη μου στον εξωτερικό χώρο.

Μάλιστα σουλουπώθηκε λίγο η πίσω είσοδος του σταθμού, με πρόσβαση υπογείως (επιτέλους) στις αποβάθρες, χωρίς να κινδυνεύουν οι διερχόμενοι πεζοί.

Αυτό που με έβγαλε τα μάτια, είναι τα νίκελ καθίσματα σαν μύγα μέσα στο γάλα στην πίσω είσοδο του σταθμού & μάλιστα εντελώς κάτω από τον ήλιο, χωρίς ένα στέγαστρο, ή φυτεμένα δεντράκια (εντάξει, υπάρχει ένα), που να αποδεικνύουν ότι κάποιος μερίμνησε για την ευχάριστη αναμονή των ταξιδιωτών.
Καίγανε από τον ήλιο τόσο, που άνετα έψηνες κάνα κοψίδι.


ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ~ Δυσάρεστη έκπληξη...

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης για τα Γιαννιτσά, μερικές εικόνες που πήρα καθώς διέσχιζα το κέντρο.

Δεν ξέρω ποιά είναι η πιο απαράδεκτη:

ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΑΝΑΜΕΝΑ ΚΑΤΑΜΕΣΗΜΕΡΟ ΜΕ ΝΤΑΛΑ ΗΛΙΟ!

Τη σήμερον που προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια, να εξοικονομήσουμε χρήματα κλπ, με έχεις τα φώτα αναμένα στη μία το μεσημέρι;














Παρακείμενοι στον κεντρικό πεζόδρομο δρόμοι, με διαλλυμένα-κατειλημμένα από αυτοκίνητα & οικοσκευές, πεζοδρόμια.











Δεν θα ήθελα να ήμουν Α.Μ.Ε.Α. & συγχρόνως κάτοικος Γιαννιτσών...

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ~ Ευχάριστη έκπληξη ο περιβάλλων χώρος του Πνευματικού Κέντρου


Όμορφα κατανεμημένα 3 καλλιτεχνικά έργα:


To άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Στο κέντρο της Μακεδονίας είμαστε & ένα απλό άγαλμα φτάνει για να μας θυμίζει την ιστορία & το χρέος προς τους προγόνους.


-Τα γιγαντιαία σκοπιανά αγάλματα που ετοιμάζονται αποδεικνύουν την ακαλαισθησία & τον μεγαλοϊδεατισμό-γυφτιά-κιτς των γειτόνων.











Τα μεταλλικά φλαμίνγκο

















Η γοργόνα που ξεροστάλιασε, χωρίς να δουλεύει το συντριβάνι.

















Κατακαλόκαιρο & άψογα φροντισμένα δεντράκια & κουρεμένο το γκαζόν.












Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Βενζίνη γιοκ ακόμη...



Συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο αποκλεισμός των διυλιστηρίων

Ανυποχώρητοι στις θέσεις τους δηλώνουν από χθες το βράδυ μετά την ανακοίνωση της απόφασης του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, για την πολιτική επιστράτευσή τους, οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών δημοσίας χρήσης, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.Στη διάρκεια της νύχτας, βυτιοφορείς παρέμειναν στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων, μην επιτρέποντας τον εφοδιασμό βυτιοφόρων και φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν...

ΑΓΙΑΞ - ΠΑΟΚ 1-1 ~ Σημαντική ισοπαλία









Με ένα γκολ που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε, η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, έφυγε με ισοπαλία από το Άμστερνταμ, με αντίπαλο τον Άγιαξ =Ajax=Αίαντας) . Στις 4 Αυγούστου το επαναληπτικό ματς στην Τούμπα. Η ζυγαριά της πρόκρισης, πλέον γέρνει προς το μέρος μας, καθώς έστω & με 0-0, περνά ο ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Champions league.


Οι προβλέψεις είχανε γίνει από νωρίς πάντως από το taxalia...


Το taxalia μας εμπνέει...





Είδαμε αυτό







& Φυσικά στη Θεσσαλονίκη πλέον, δίνουμε την ψήφο...