Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Πιάσανε αλλά δεν συνέλαβαν τα 2 ζώα εκ βουλγαρίας που έκλεψαν 107 σταυρούς από τάφους



Ελεύθεροι φυσικά οι καημένοι λαθρομετανάστες, να κάνουνε τις βόλτες τους μέσα-έξω στην Ελλάδα και να ρημάζουνε τάφους και να προκαλούνε τη θλίψη των συγγενών των νεκρών...

Δύο άνδρες 40 και 29 χρόνων βουλγαρικής καταγωγής βρέθηκαν να φέρουν στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου τους περισσότερα από 500 κιλά...
 καλωδίων χαλκού. Οι άνδρες εντοπίστηκαν  στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα από άνδρες του συνοριακού αστυνομικού τμήματος Σερρών. Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα καλώδια χαλκού αφαιρέθηκαν από μετασχηματιστές Δ.Ε.Η. Σερρών, με δεδομένο ότι τέτοιου είδους αντικείμενα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από την Δ.Ε.Η., χωρίς να είναι δυνατό να προσδιοριστεί επακριβώς η ημερομηνία και τόπος διάπραξης της κλοπής τους.

Πέραν των καλωδίων, στο ΙΧ. αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκαν επίσης 107 σταυροί και 152 μπρούτζινα καντήλια, που είχαν αφαιρεθεί από νεκροταφεία του νομού.

Σε βάρος των δύο δραστών, 40 και 29 ετών αντίστοιχα, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα κλοπής, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, αλλά δεν συνελήφθησαν επειδή δεν προέκυψε ακριβής χρόνος τέλεσης πράξεων. Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Επίσης σε διαφορετικό περιστατικό σήμερα:

Σύλληψη 30χρονου αλλοδαπού για κλοπή από Μοναστήρι

Έναν 30χρονο Βούλγαρο, ενώ αναζητείται και δεύτερος δράστης, συνέλαβαν σήμερα αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμπάκας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων, ο οποίος μαζί με τον συνεργό του, αφού εισήλθαν στον κύριο Ναό της Μονής Βυτουμά, αφαίρεσαν χρυσά αφιερώματα (τάματα) πιστών.


Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων τα οποία και αποδόθηκαν, ενώ κατά τη διάρκεια της προανάκρισης διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς δράστης, ο οποίος βρισκόταν λαθραία στη χώρα μας, είχε απελαθεί κατά το παρελθόν δύο φορές.

Ο δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα Τρικάλων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη του συνεργού του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου