Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Έμπαινε Βγενόπουλε ~ Τους έκανε ρόμπα μέσα στην Βουλή

Ευθεία επίθεση εναντίον συγκεκριμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και έμμεσες βολές κατά του πολιτικού συστήματος περιλάμβανε η χθεσινή εμφάνιση του προέδρου του Ομίλου MIG Αν. Βγενόπουλου στη Βουλή, όπου ο επιχειρηματίας είχε κληθεί να εκθέσει τις απόψεις του σχετικά με τη δανειακή σύμβαση της Τράπεζας Marfin με το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Εμφανιζόμενος ως τιμητής του πολιτικού κόσμου, έκανε λόγο για... «ετοιμοθάνατο διαπλεκόμενο πολιτικο-οικονομικό σύστημα»,

Βουλευτές όλων των κομμάτων, που ήταν παρόντες στην ακρόαση Βγενόπουλου...
, απάντησαν στις προκλητικές αναφορές του.

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος από τη ΝΔ, είπε «δεν μπορείτε να μας κατηγορείτε, γιατί και εσείς σ' αυτό το σύστημα ανδρωθήκατε».

«Σας καίει πολύ αυτή η υπόθεση», τόνισε ο Αστέριος Ροντούλης από το ΛΑ.Ο.Σ διερωτώμενος ’’εάν πίσω από αυτή την υπόθεση κρύβονται τα νοσοκομεία Λητώ και Μητέρα του ομίλου σας’’.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος από τη ΝΔ του είπε: «αν πεθάνει το σύστημα, που καταγγέλλετε, πρώτα θα πεθάνετε εσείς. Δεν σας πηγαίνει ο μανδύας του Μπερλουσκόνι».

Ο Δημήτρης Τσιρώνης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που έχει μηνυθεί από τον "δικομανή" Βγενόπουλο σημείωσε ότι, "πίσω από την κόντρα αυτή υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα", εκτιμώντας πως "η MIG επιχειρεί τη δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων".

Ο κ. Βγενόπουλος ήταν ξεκάθαρος πως η τράπεζα θέλει να επιστραφούν τα 82 εκατ. ευρώ που έχει δανείσει στο νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν" και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο.

Όμως είχε το θράσος να μιλήσει μέσα στη Βουλή για επίορκους και συκοφάντες βουλευτές και κατονόμασε εκτός από τον κ. Τσιρώνη και το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Βαρδίκο και τον Αναπληρωτή υπουργό κ. Σηφουνάκη.

Κάλεσε το ΣΔΟΕ να ελέγξει τα οικονομικά του "Ερρίκος Ντυνάν", ισχυριζόμενος ότι εκεί θα βγουν “ειδήσεις” σε σχέση με την απόδοση του ΦΠΑ και αγνοώντας «όλως τυχαίως» το έγγραφο που καταδεικνύει τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών στο "Ερρίκος Ντυνάν", καθώς και το θεωρητικό πλαίσιο που ορίζει αρμόδιο για τα οικονομικά του ιδρύματος τον αντιπρόεδρο, ο οποίος τοποθετείται από το υπουργείο Υγείας.

Οι βουλευτές αντέδρασαν με όλα αυτά και τελικά ο υφυπουργός υγείας κ. Αηδώνης τόνισε ότι το "Ερικος Ντυνάν" θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο βουλευτής της " Δημοκρατικής Αριστεράς" Θανάσης Λεβέντης για να ζητήσει από τον πρόεδρο της Επιτροπής Δημήτρη Κρεμαστινό να θέσει όριο χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το να υβρίζονται βουλευτές και μάλιστα μέσα στη Βουλή.

Ο κ. Κρεμαστινός παρενέβη για να ζητήσει να διαγραφούν οι χαρακτηρισμοί από τα πρακτικά, ωστόσο ο κ. Τσιρώνης ζήτησε να μην γίνει αυτό λέγοντας: «Είναι τίτλος τιμής για μένα ο χαρακτηρισμός που μου απηύθυνε ο κ. Βγενόπουλος».


Έξαλλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Έξαλλοι ήταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο καφενείο της βουλής με την τοποθέτηση του Ανδρέα Βγενόπουλου .

Σχολίαζαν πολύ αρνητικά τον επιχειρηματία με το αλαζονικό ύφος που είχε και τις ειρωνείες που εξαπέλυε σχεδόν προς τους βουλευτές, οι οποίοι προσπαθούσαν να αρθρώσουν αντίθετο λόγο με τις απόψεις του.
Οι βουλευτές τα έβαλαν με τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Κρεμαστινό που ούτε για μια στιγμή δεν πήρε το μέρος του κ. Τσιρώνη, όταν έλεγε ο κ. Βγενόπουλος "ότι είναι επίορκος και συκοφάντης".
Τη στάση του υφυπουργού υγείας κ. Αηδώνη τη χαρακτήρισαν δουλική που καθόταν και άκουγε τις ύβρεις του κ. Βγενόπουλου και δεν έκανε καμία παρέμβαση.
Οι βουλευτές τελικά υπογράμμισαν ότι, κανείς δεν είχε το θάρρος να σηκωθεί και να φύγει από την επιτροπή.


Εκθεση


Οπως ανέφερε ο Α.Βγενόπουλος. τα πρώτα ανησυχητικά στοιχεία ήταν η έκθεση ελέγχου του «Ερρίκος Ντυνάν» το 2007, με έξοδα εγκατάστασης που δεν είχαν περάσει στις αποσβέσεις, αξία των ανταλλακτικών των παγίων αντί να επιβαρύνουν τα αποτελέσματα της χρήσης πήγαιναν και αυτά σαν πάγια και κόστος παροχής υπηρεσιών αξίας 6.537.925 ευρώ που δεν τιμολογήθηκε στους ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια του 2008 είχαν υπάρξει επανειλημμένες οχλήσεις της Τράπεζας για παροχή εξηγήσεων λόγω της επιδεινούμενης οικονομικής κατάστασης του νοσοκομείου και της μη τήρησης των χρηματοοικονομικών δεικτών, είχε υπάρξει αλληλογραφία, είχαν δοθεί κάποια στοιχεία από την Τράπεζα και είχαν όλα κριθεί ως ανεπαρκή.

Οταν η Τράπεζα ξεκίνησε το δανεισμό της, το «Ερρίκος Ντυνάν» είχε ίδια κεφάλαια 25,5 εκατομμύρια για να καταλήξει πλέον από το 2008 να είναι -5 και στο τέλος του 2009 να είναι -12 εκατομμύρια.

Οι απαιτήσεις των προμηθευτών εκτοξεύτηκαν από τα 75 εκατ. ευρώ στα 119, το σύνολο των υποχρεώσεων από τα 149 εκατ. εκτοξεύτηκε στα 211 μπαίνοντας στο 2009. Ακολούθησε η καταγγελία του δανείου και η προσπάθεια που έγινε το Νοέμβριο του 2010 για να γίνει έλεγχος ορκωτών ελεγκτών και αναδιάρθρωση του δανείου, τελικά απέτυχε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου