Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Εξαρθρώθηκε "πολυεθνική" σπείρα ρατσιστών λαθρομεταναστών ~ Σκηνές Άγριας Δύσης στην Άρτα



Δεκατρείς αλλοδαποί οι οποίοι συμμετείχαν σε σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής. Τα κλοπιμαία τα έκρυβαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της πόλης.

Τα μέλη της σπείρας, 5 Αλγερινοί, 4 Αφγανοί, 2 Μαροκινοί , 1 Τυνήσιος και 1 Παλαιστίνιος, είχαν επιλέξει το κτίριο αυτό προκειμένου να κρύβουν γρήγορα τα κλοπιμαία, και, παράλληλα, να είναι κοντά σε αυτά για να τα ελέγχον και να τα διαθέτουν στους κλεπταποδόχους στο κέντρο της πόλης.

Σε έρευνα που έγινε στο κτίριο βρέθηκαν:
-Ηρωίνη βάρους 132 γραμμαρίων.
-685- ευρώ.
-Ένα πιστόλι REPLICA .
-Τριάντα τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
-Τέσσερα μαχαίρια.
-Διαρρηκτικά εργαλεία.
-Πλήθος επωνύμων γυναικείων τσαντών, ρούχων και υποδημάτων.
-Δεκαεπτά ποδήλατα
-Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.
-Πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών.
-Πιστωτικές κάρτες, άδειες οδήγησης καθώς και διάφορα έγγραφα.

Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει 1 ληστεία καθώς και 32 κλοπές στα Πετράλωνα και στον Κεραμεικό. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας.


Σκηνές Αγριας Δύσης στην Αρτα

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη ενός 36χρονου Αλβανού υηκόου, μετά από την ληστεία που διέπραξε την Τετάρτη σε υποκατάστημα της τράπεζας Alpha Bank στην Αρτα.

Ολα άρχισαν την νύχτα της Τρίτης, όταν ο δράστης έκλεψε αυτοκίνητο, απειλώντας με πιστόλι τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και τη μητέρα του, καθώς έγινε αντιληπτός. Πυροβόλησε δύο φορές, τη πρώτη φορά στο έδαφος και τη δεύτερη εναντίον του ιδιοκτήτη του οχήματος.


Ο δράστης στις 09.30 το πρωί της Τετάρτης μετέβη με κλεμμένο όχημα στην Αρτα και εισέβαλε στο τραπεζικό κατάστημα, όπου με την απειλή πιστολιού, μάρκας Tokarev, άρπαξε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 32.500 ευρώ και διέφυγε με τα πόδια, τρέχοντας προς το αυτοκίνητο, το οποίο είχε σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση.

Όταν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί και τον κάλεσαν να παραδοθεί, εκείνος δεν υπάκουσε και εμβόλισε με το όχημά του ένα περιπολικό και δύο ακόμη σταθμευμένα οχήματα και εν συνεχεία κινήθηκε με αυτό εναντίον των αστυνομικών έχοντας προτεταμένο το όπλο του. Ένας από τους αστυνομικούς αμυνόμενος πυροβόλησε εναντίον του και πέτυχε την ακινητοποίησή του, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στον ώμο και την παλάμη του δεξιού του χεριού.

Ο 36χρονος συλληφθείς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Αρτας.

Το πιστόλι που χρησιμοποίησε στη ληστεία, με γεμιστήρα πλήρες φυσιγγίων και σφαίρα στη θαλάμη, 55 επιπλέον φυσίγγια των 7,62 mm , καθώς και το χρηματικό ποσό που αφαίρεσε από την τράπεζα κατασχέθηκαν.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της μέχρι τώρα αστυνομικής έρευνας, ο 36χρονος ήταν κρατούμενος των Φυλακών Πατρών από τον Ιανουάριο του 2001, εκτίοντας συνολική ποινή 42 ετών, για διάπραξη ληστειών και κλοπών κατ’ εξακολούθηση. Στα τέλη του μηνός Οκτωβρίου 2010 παραβίασε την άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές Πατρών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αρτας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου