Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Πόσο πιο κάτω θα πέσεις ρε καρνάβαλε ~ αζάιλουμ


Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση, ο Αλέκος Αλαβάνος, καλεί τους πολίτες στην αυριανή διαδήλωση, να εξεγερθούν ενάντια σε μία κυβέρνηση «υποταγμένη, τοποτηρητή του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, τελματωμένη μέσα στα ψεύδη και τα αδιέξοδα». Μάλιστα ο κ. Αλαβάνος στην αναφορά του, επιχειρεί σύνδεση με τα γεγονότα της Αιγύπτου λέγοντας πως «το Κάιρο έχει την πλατεία Ταχρίρ. Η Αθήνα έχει την πλατεία Συντάγματος».

Στην ανακοίνωσή του κ. ο Αλαβάνος μεταξύ άλλων αναφέρει...
 ότι 'η οργή ενός λαού χωρίς παρόν, μιας χώρας χωρίς αξιοπρέπεια, μιας νεολαίας χωρίς μέλλον έχει φθάσει στο χείλος του ποτηριού. Ξεχειλίζει. Η Ελλάδα έχει κι αυτή νεολαία. Με το δικαίωμα στις σπουδές, στην εργασία, στη ζωή, στην ελπίδα. Η απεργία στις 23 Φλεβάρη είναι μεγάλη μέρα. Ενα ποτάμι θα πλημμυρίσει την πρωτεύουσα. Δεν θα επιτρέψει σε μια υπόλογη και υποταγμένη κυβέρνηση, τοποτηρητή του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, τελματωμένη μέσα στα ψεύδη και τα αδιέξοδα, να αντιμετωπίσει έναν ενωμένο λαό με την πρόκληση και την υποκίνηση της βίας.

Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει μαθήματα από τις αιγυπτιακές εξελίξεις. Η βία ήταν το τελευταίο κόλπο της κυβέρνησης Μουμπάρακ. Η μαχητική, σταθερή, επίμονη στην ειρηνική κινητοποίηση υπήρξε το ανίκητο όπλο της λαϊκής εξέγερσης.

Πλησιάζει η στιγμή. Το Κάιρο έχει την πλατεία Ταχρίρ. Η Αθήνα έχει την πλατεία Συντάγματος. Διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα. Μένουμε στο Σύνταγμα». Να φύγει αμέσως η κυβέρνηση Παπανδρέου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Σύνταγμα μπορεί να γίνει Ταχρίρ. Ο Αλαβάνος όμως και γενικά η ελληνική αριστερά και οι αριστερολογούντες συνδικαλίζοντες, ανεξαρτήτου παρατάξεως, θα λείπουν τότε από κει. Το γιατί, δικό σας....

Κρασοπατήρ είπε...

Συμφωνώ. Ο αλαβάνος πάντως, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως εννοεί την φράση "πλατεία Ταχρίρ". Του γυρίσανε την πλάτη παντού για ευνόητους λόγους και αποτελούν πλέον πρόκληση οι παρεμβάσεις του.

Δημοσίευση σχολίου