Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Το ξένο είναι πιο γλυκό ~ Έκλεβε μελίσσια και έφτιαχνε μέλι για πέντε χρόνια



45χρονος μελισσοκόμος παρήγαγε μέλι με κυψέλες που ήταν κλεμμένες από άλλους συναδέλφους του. Η δράση του κράτησε πέντε ολόκληρα χρόνια, στο διάστημα των οποίων είχε διαπράξει τουλάχιστον 67 κλοπές σε βάρος άλλων μελισσοκόμων!

Όλα αυτά τα χρόνια, η Ασφάλεια Τρικάλων δεχόταν κάθε τόσο και νέες καταγγελίες για...
 κλοπές κυψελών. Συνολικά, ως τα μέσα Ιανουαρίου είχαν κλαπεί 476 κυψέλες μαζί με τα σμήνη μελισσών που περιείχαν. Ήταν προφανές ότι ο δράστης ήταν κάποιος που γνώριζε την δουλειά του μελισσοκόμου και οι προσεκτικές έρευνες οδήγησαν στον εντοπισμό πολλών κυψελών σε διάφορες περιοχές των Τρικάλων όπου τις είχε μεταφέρει.

Τα μελίσσια τέθηκαν υπό παρακολούθηση και ο δράστης συνελήφθη. Οι 67 ιδιοκτήτες τους αναγνώρισαν τα 360 από τα 476 που βρέθηκαν στην κατοχή του, καθώς ο «συνάδελφός» τους είχε αλλάξει το χρώμα και καταστρέψει τους κωδικούς ταυτότητας στα περισσότερα από αυτά. Ο 45χρονος αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ κατασχέθηκε το φορτηγό με το οποίο μετέφερε τις κλεμμένες κυψέλες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου