Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

"Ασπίδα" στον καρκίνο του μαστού το κόκκινο κρασί




Να ενισχύσει τις επιδράσεις των φαρμακευτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται σήμερα για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού είναι ικανό το κόκκινο κρασί, σύμφωνα με την ερευνήτρια Dr Charis Eng από την κλινική του Cleveland στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η οργανική ένωση ρεσβερατρόλη, που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, μπορεί να...
 αποτρέψει τα καρκινικά κύτταρα από το να αναπτύξουν αντοχή στη φαρμακευτική ουσία rapamycin, η οποία επιβραδύνει ή ακόμα και σταματά την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.

Η ρεσβερατρόλη είναι ένα αντιοξειδωτικό που παράγεται με φυσικό τρόπο από τα σταφύλια, τα βατόμουρα, τα μούρα και τα φυστίκια και χρησιμοποιείται από τα φυτά αυτά για την καταπολέμηση των βακτηριακών λοιμώξεων, που τα προσβάλλουν καθώς αναπτύσσονται.

Προηγούμενες έρευνες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αντιοξειδωτική ουσία ρεσβερατρόλη συνδέεται με την καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων, του Alzheimer, καθώς και τη φυσική διαδικασία γήρανσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών πειραμάτων της Dr Eng συγκεκριμένη οργανική ένωση διπλασιάζει την επίδραση της ανοσοκατασταλτικής ουσίας rapamycin που χρησιμοποιείται σε χημειοθεραπείες αυξάνοντας 50% τις πιθανότητες ανάρρωσης από καρκίνο του μαστού.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cancer Letters.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου