Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Δηλώσεις του αστυνομικού της ομάδας "Δ", που τυλίχτηκε στις φλόγες



«Ευτυχώς τα εγκαύματά μου είναι επιφανειακά. Δεν έχω σοβαρά τραύματα. Κατάλαβα πολύ καλά τι συνέβη αλλά θέλω να το κουβεντιάσω μια άλλη φορά. Ομως αυτά συμβαίνουν στην δουλειά μας...»
Ο 22χρονος αστυνομικός της ομάδας "Δέλτα" της ΕΛΑΣ ο οποίος - την Τετάρτη το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος - δέχθηκε βόμβα μολότοφ στο πρόσωπο, μιλά στο...
 "ΒΗΜΑonline" από το 401 στρατιωτικό νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται. Η εικόνα του αστυνομικού που είχε τυλιχθεί στις φλόγες και που προσπαθούσε απεγνωσμένα να βγάλει το φλεγόμενο κράνος του, έκανε τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε σοκ. Η φωτιά τελικά σβήστηκε από αστυνομικούς των ΜΑΤ, που χρησιμοποίησαν τους ατομικούς πυροσβεστήρες του εξοπλισμού τους.

Ομως τα εγκαύματα τα οποία υπέστη ο αστυνομικός φαίνεται τελικώς ότι ήταν ελαφρά κι η έξοδός του από το νοσοκομείο είναι θέμα ημερών.

Ο 22χρονος, ο οποίος υπηρετεί στην τέταρτη ομάδα της δύναμης «Δέλτα» της ΕΛΑΣ, είναι άγαμος και ζει με τους γονείς του στο Περιστέρι. Από τους συναδέλφους του θεωρείται ιδιαίτερα δραστήριος και φιλότιμος. Αστυνομικοί που τον επισκέφθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο του έδειξαν το βίντεο από την επίθεση και την προσπάθεια του να διασωθεί. Το θέαμα που είδε ήταν γι αυτόν ένα νέο σοκ αφού κατάλαβε τον κίνδυνο που είχε διατρέξει...

Στο πλευρό του βρίσκονται συνεχώς οι γονείς του, οι οποίοι είδαν την εναντίον του επίθεση από την τηλεόραση. Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής κ. Βασίλης Ντούμας ανέφερε ότι «η επίθεση κατά του 22χρονου αστυνομικού ήταν μία εγκληματική πράξη που ευτυχώς δεν πέτυχε τον στόχο της. Δυστυχώς οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση επί καθημερινής βάσεως».


Φρέσκο βίντεο από το γεγονός

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γαμημενε αναρχικοι να παιθανετε ολοι ρε καριοληδες.....ανθρωπος ειναι και την δουλεια του εκανε και εσεις πατε να τν σκωτοσετε ....μπασταρδα!!!

Δημοσίευση σχολίου