Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Γκαζάκια παντού ~ Παραλίγο να καεί η Νομική ~ Όλα καλά στο Ελλαδιστάν...


Θα τιμωρηθεί κανείς ως υπεύθυνος ή ως ηθικός αυτουργός;-Μπα...

Με ολοκαύτωμα απειλήθηκε η Νομική Σχολή της οδού Σόλωνος, όταν ξέσπασε φωτιά από εμπρηστικό μηχανισμό τον οποίο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αποτελούσαν γκαζάκια. Ολόκληρη η αίθουσα Οικονομίδη στο εσωτερικό του κτιρίου κάηκε, ενώ η επέκταση της φωτιάς στο υπόλοιπο κτίριο αποφεύχθηκε μόνο επειδή η αίθουσα είχε διπλά τζάμια.

Η φωτιά ξέσπασε όταν έσκασαν τα γκαζάκια στο χρονικό διάστημα από το βράδυ της Δευτέρας έως το πρωί της Τετάρτης. Η έκρηξη ωστόσο...
 δεν έγινε αντιληπτή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η υπηρεσία δέχθηκε κλήση το πρωί της Τετάρτης, στις 9.30, για το περιστατικό.

Υπό διερεύνηση είναι το πώς δεν άκουσε την έκρηξη ο νυχτοφύλακας της Σχολής ή οι περίοικοι, ειδικότερα την Τρίτη, όταν το κτίριο ήταν κλειστό λόγω της γενικής απεργίας που οδήγησε στην αναβολή των εξετάσεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Οπως δήλωσε ο Κοσμήτορας της Σχολής κ. Μιχ. Τσινισιζέλης στο «Βήμα», στόχος των δραστών ήταν προφανώς να καεί ολόκληρο το κτίριο της Νομικής, αλλά ευτυχώς η ύπαρξη διπλών τζαμιών στην αίθουσα απέτρεψε μεγαλύτερη καταστροφή. Στοιχεία διάρρηξης δεν βρέθηκαν ενώ αναμένεται το πόρισμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το επεισόδιο και αναμένεται να μεταβεί στο κτίριο, αφότου λάβει άδεια από τις πρυτανικές αρχές. «Δεν καταλαβαίνω τη λογική μιας τέτοιας πράξης» δηλώνει ο κ. Τσινισιζέλης. «Μπορεί να είναι απλώς εκδίκηση. Το φάσμα των πιθανών δραστών πάντως είναι τεράστιο. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε».


«Από την Κοσμητεία της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί ότι εκδηλώθηκε φωτιά στην αίθουσα Οικονομίδου του κτηρίου της Νομικής» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον πρύτανη του πανεπιστημίου κ. Θεοδ. Πελεγρίνη. «Δηλώνεται ότι ολόκληρη η Πανεπιστημιακή κοινότητα τάσσεται εναντίον κάθε μορφής βίας και πράξης δολιοφθοράς που υπονομεύει το Πανεπιστημιακό άσυλο» καταλήγει ο κ. Πελεγρίνης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου