Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

& Δαρμένοι και κερατάδες οι Έλληνες στα καύσιμα


Βάσει μελέτης του Πολυτεχνείου ~ Το 10% των αντλιών στα βενζινάδικα ενδεχομένως να είναι ''πειραγμένες''!

Να γνωρίζουν οι καταναλωτές την ποσότητα αμόλυβδης βενζίνης που χωράει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου ή της μηχανής τους, ώστε να μπορούν να προστατευτούν από ενδεχόμενη κλοπή υγρών καυσίμων σε πρατήρια με "πειραγμένες" αντλίες, συνιστά η...
 πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώ δηλώνει ότι συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τον αυστηρό έλεγχο της αγοράς.


Τον εγκαταστάτη του συστήματος παρεμβατικών σταθμών στις αντλίες αμόλυβδης βενζίνης με τον οποίο πρατηριούχος με πρατήριο υγρών καυσίμων επί της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου έκλεβε τους καταναλωτές αναζητούν οι αρχές ενώ ήδη έχει επιβληθεί αυστηρή ποινή στον πρατηριούχο και αναμένεται, σύντομα, να του αφαιρεθεί οριστικά η άδεια λειτουργίας.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Μετρολογίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κατά τη διάρκεια τακτικού έλεγχου που πραγματοποιούσε, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 και γύρω στις 11 το πρωί, εντόπισε σε αντλίες αμόλυβδης βενζίνης πρατηρίου, δύο παρεμβατικούς μηχανισμούς.

Με τη μέθοδο αυτή, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις του σήμερα ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός, ο πρατηριούχος αλλοίωνε τις ενδείξεις τεσσάρων αντλιών παροχής αμόλυβδης βενζίνης, εξαπατώντας τους καταναλωτές ως προς την παρεχόμενη ποσότητα με ένα ηλεκτρονικό σύστημα επικοινωνίας που είχε εγκαταστήσει.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα το απόγευμα αναφέρθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι, χωρίς να υπάρχουν αδιαμφισβήτητα στοιχεία, εντούτοις με βάση μελέτη του Πολυτεχνείου ενδεχομένως το 10% των αντλιών στα πρατήρια υγρών καυσίμων να είναι ''πειραγμένες''.

Στον ιδιοκτήτη του πρατηρίου καυσίμων, επεβλήθη άμεσα αρχικό πρόστιμο 8.000 ευρώ από το κλιμάκιο Μετρολογίας, ενώ ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία σύνταξης του σχετικού φάκελου προκειμένου με απόφαση της αδειοδοτούσας αρχής και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής να αφαιρεθεί οριστικά η άδεια λειτουργίας, το συντομότερο δυνατό.

Επίσης, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο νέος νόμος 3908/2011, ο παραβάτης υπόκειται σε επιβολή πρόσθετου προστίμου από την Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφέρειας, το οποίο θα ισούται με το διπλάσιο του υπολογισμένου ποσοστού απόκλισης κάθε αντλίας επί του συνολικού κύκλου εργασιών.

Σημειώνεται ότι για τον εγκαταστάτη του μηχανισμού, σύμφωνα με το νέο νόμο, προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου το οποίο κυμαίνεται από 50.000 έως 500.000 ευρώ.

Ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας, τόνισε στους δημοσιογράφους ότι:

«Στις εποχές που ζούμε, είναι αδιανόητη τέτοια συμπεριφορά απάτης και κλοπής σε βάρος των καταναλωτών. Ποινικές κυρώσεις, μεγάλα πρόστιμα και οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας είναι αυτά που προβλέπει ο νόμος για τους ελάχιστους παρανομούντες πρατηριούχους. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου μας συνεχίζουν εντατικά τους έλεγχους ακόμη και τα Σαββατοκύριακα».
Αγγελιοφόρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου