Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΑΖΑΪΛΟΥΜ & στη Λιβύη ~ Ο Μπαμπουΐνος Πολεμιστής κήρυξε τον πόλεμο στο λαό του



Ο ηγέτης της Λιβύης, Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε σήμερα ότι προτίθεται να παραμείνει στη χώρα του ως «επικεφαλής της επανάστασης», συνώνυμος των θυσιών μέχρι το θάνατο, και εκτιμά ότι δεν κατέχει επίσημη θέση από την οποία μπορεί να παραιτηθεί.

Κάλεσε δε τους υποστηρικτές του να βγουν αύριο, Τετάρτη, στους δρόμους όλης της χώρας για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο καθεστώς και στον ίδιο, προειδοποιώντας τους διαδηλωτές ότι οι ενέργειές του επισύρουν την ποινή του
 θανάτου.


Στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση ο Καντάφι αυτοχαρακτηρίστηκε «βεδουίνος πολεμιστής» που χάρισε «δόξα» στους Λίβυους και είπε ότι η εικόνα της χώρας του στο εξωτερικό «διαστρεβλώνεται».

«Εμείς οι Λίβυοι αντισταθήκαμε στις Ηνωμένες Πολιτείας και στη Βρετανία στο παρελθόν και δεν θα παραδοθούμε», τόνισε.

Με βάση τους νόμους της Λιβύης, είπε ο Μουάμαρ Καντάφι , όσοι διαδηλώνουν έχοντας στην κατοχή τους όπλα τιμωρούνται με θάνατο.

Ο Λίβυος ηγέτης, στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «συμμορίες», «προδότες» και «μισθοφόρους» που δεν εκπροσωπούν το λαό της Λιβύης. Επέρριψε τις ευθύνες για τις ταραχές στους νέους που, όπως είπε, «αντιγράφουν» τα όσα συνέβησαν σε άλλες αραβικές χώρες και προειδοποίησε ότι δεν έχει ακόμη χρησιμοποιήσει βία εναντίον τους αλλά θα το κάνει, εφόσον χρειαστεί. Όπως είπε, έχει δώσει εντολή στο στρατό και την αστυνομία να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ο Καντάφι προειδοποίησε επίσης ότι οι διαδηλωτές θέλουν να μετατρέψουν τη Λιβύη σε ισλαμικό κράτος, ένα «νέο Αφγανιστάν», όπως το χαρακτήρισε. Πρόσθεσε δε ότι αύριο θα ανακοινωθεί η σύσταση νέων λαϊκών επιτροπών και κοινοτήτων.

«Πρόκειται για τη χώρα μου, αυτή των γονιών και των προγόνων μου», είπε, μιλώντας για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. «Θα πολεμήσω μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου», υπογράμμισε, χτυπώντας τη γροθιά του στο έδρανο του βάθρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου