Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Mεγάλες εκπτώσεις σε ακριβά κρασιά ~ Άντε και στα δικά μας


Οι εστιάτορες της βρετανικής πρωτεύουσας προχωρούν σε μεγάλες μειώσεις τιμών σε πολλές κορυφαίας ποιότητας ετικέττες, προκειμένου να διευρύνουν την πελατεία στην οποία απευθύνονται, αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters.

Η αλυσίδα εστιατορίων D&D London έκανε περικοπές σε 2.000 κρασιά που κοστολογούντο αρχικά άνω των 60 ευρώ ανά φιάλη, ενώ προσφέρει και μία λίστα των 100 κορυφαίων με γενναίες μειώσεις τιμών, μέχρι τα μέσα του Μαρτίου.
«Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή...
 τις πρώτες ημέρες», σχολίασε σχετικά ο διευθ.σύμβουλος της εταιρείας Des Gunewardena, που ελέγχει 20 από τα πιο εκλεπτυσμένα εστιατόρια, όπως τα Coq D'Argent, Paternoster και Launceston Place.

Η πρακτική αυτή μπορεί να έχει διάρκεια λίγων εβδομάδων, αλλά σηματοδοτεί μία διαφορετική πολιτική στην πώληση ακριβών προϊόντων, όπως τα κορυφαίας ποιότητας κρασιά.

«Δεν είναι μία ανιδιοτελής κίνηση ... Αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερο να πουλήσουμε πολύ περισσότερες φιάλες σε χαμηλότερη τιμή», σημείωσε ο κ.Gunewardena.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ένα Chateau Petrus - Pomerοl του 1995 πωλείται προς 1720 ευρώ στο εστιατόριο, όταν στο διαδίκτυο μπορεί να βρει κανείς τη φιάλη στα 1.300 ευρώ, ή μία σαμπάνια Cristal Louis Roederer του 2002/2004 έχει πέσει από τα 385 ευρώ στα 185.

Αντίστοιχα, ο Leonid Shutov, συνιδιοκτήτης του Bob Bob Ricard, έχει βάλει ζενίθ στις τιμές τα 60 ευρώ, ανεξαρτήτως ετικέττας.

«Δίνουμε κίνητρο στους πελάτες να αναβαθμίσουν» τις επιλογές τους, όπως σημειώνει. «Σε ένα τυπικό εστιατόριο ο μεγάλος όγκος των ετικεττών είναι στα 25 ευρώ ανά φιάλη περίπου. Σε εμάς, είναι τελικά πολύ, πολύ ψηλότερα. Αρα είναι μία επιλογή όπου όλοι κερδίζουν. Εχουμε ένα αξιοπρεπές περιθώριο κέρδους και ο πελάτης μία εξαιτερική επιλογή».

«Κάποια από τα κρασιά που σε άλλα εστιατόρια πουλάνε ίσως έξι φιάλες ετησίως, σε εμάς μπορεί να φύγουν και 1.000», λέει ο Shutov.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου