Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Σοκ στην Χαλάστρα ~ Νεκρό βρέφος 1,5 ετών με σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης από γύφτο




Οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε σε οικισμό γύφτων στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.

Πατέρας φέρεται να κακοποίησε μέχρι θανάτου βρέφος ηλικίας 1,5 έτους. Το άτυχο κοριτσάκι κατέληξε, το απόγευμα, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, έφερε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης...


Το βρέφος βρέθηκε, αργά το μεσημέρι από τη μητέρα του, σε λιπόθυμη κατάσταση μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν. Μαζί του ήταν η 8χρονη αδελφή του, που, κατά τα πρώτα στοιχεία, έφερε τραύματα στο κεφάλι της.

Τα δύο κοριτσάκια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα κατέληξε το μικρότερο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστού Ελένης Ζαγγελίδου, σε αντίθεση με το βρέφος, το 8χρονο κοριτσάκι δεν έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Ως δράστης των φρικιαστικών πράξεων φέρεται ο 24χρονος πατέρας των κοριτσιών, ο οποίος προσήχθη ήδη και κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Πριν φτάσουν οι αστυνομικές αρχές στα ίχνη του, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε διάφορες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό ακινητοποιήθηκε αστικό λεωφορείο στην περιοχή της Λαχαναγοράς, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ο 24χρονος επέβαινε σ' αυτό. Τελικά, εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην περιοχή των ΚΤΕΛ, στη Μενεμένη.


Ενημερωμένο ρεπορτάζ:

Φρίκη χθες στην παραγκούπολη των Ρομά στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, με θύμα κοριτσάκι μόλις ενάμισι έτους. Ο τοξικομανής πατέρας του το βίασε και το σκότωσε μπροστά στα μάτια του άλλου του παιδιού, ηλικίας 8 χρονών, το οποίο επίσης χτύπησε.


Ο αδίστακτος νεαρός δεν σταμάτησε εκεί. Κλείδωσε την πόρτα τής παράγκας, φεύγοντας ανενόχλητος, για να αναζητήσει τη δόση του. Συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα ύστερα από έρευνα της Ασφάλειας στον κεντρικό σταθμό των ΚΤΕΛ.

Οι Ρομά του οικισμού της Χαλάστρας ήταν συγκλονισμένοι χθες το απόγευμα, από την ώρα που αποκαλύφτηκε το φρικιαστικό έγκλημα που ξεπερνά κάθε όριο νοσηρής φαντασίας. “Όποιος πίνει δεν σημαίνει ότι σκοτώνει τα παιδιά του, να μπει ακόμη πιο μέσα στη φυλακή”, έλεγαν στη “Μ” κάτοικοι της παραγκούπολης, αγανακτισμένοι για αυτό που συνέβη στη μικρή και κλειστή τους κοινωνία.

Ο 25χρονος τοξικομανής, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων του που είδαν σε απόγνωση την 24χρονη σύζυγό του, στις 11 χθες το πρωί ήταν μέσα στην παράγκα μαζί με τα δύο κορίτσια του, ηλικίας 8 και 1,5 έτους. “Ακούσαμε φωνές, τα χτυπούσε, αλλά αυτό συνέβαινε συχνά”, είπαν γείτονες, που αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους. Όπως προέκυψε από την έρευνα, μέσα σε λίγη ώρα χτύπησε τα δύο του παιδιά και ξέσπασε στο μικρότερο, το οποίο βίασε επανειλημμένα και στη συνέχεια το χτύπησε με ένα ξύλο σε όλο του το σώμα. “Είχε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, στον θώρακα και στα άκρα, ενώ εμφανώς το παιδί είχε βιαστεί”, ανέφερε η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγκελίδου, η οποία έκανε τη νεκροψία.

“Έκλεισε το στόμα στη μεγάλη για να μη μιλήσει, τη χτύπησε, και εκείνη φοβήθηκε πολύ, γι’ αυτό και δεν ζήτησε βοήθεια”. Τουλάχιστον για τρεις ώρες το βρέφος ήταν λιπόθυμο από τα χτυπήματα του 25χρονου, και δίπλα στεκόταν φοβισμένη η 8χρονη αδελφή του. “Αυτός βγήκε από την παράγκα, είπε να μας πουλήσει ένα κινητό, ψαχνόταν, του είπαμε ότι δεν έχουμε λεφτά και έφυγε, δεν καταλάβαμε τίποτε”, περιέγραψαν κάτοικοι που είδαν τον αδίστακτο δράστη να φεύγει από την παραγκούπολη.

Το φρικιαστικό έγκλημα αποκαλύφτηκε από την ίδια τη μάνα των παιδιών, όταν, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, επέστρεψε στο σπίτι της από την καθημερινή γύρα στη Θεσσαλονίκη, προς αναζήτηση παλιών αντικείμενων μέσα στα σκουπίδια. Η 24χρονη γυναίκα άνοιξε την πόρτα και βρήκε νεκρό το 1,5 έτους βρέφος της και δίπλα κουλουριασμένη από τον φόβο την 8χρονη αδελφή του. Η μεγαλύτερη είχε ένα χτύπημα στο κεφάλι, είπε ότι πονούσε.

Οι Ρομά του οικισμού κάλεσαν αμέσως τον σταθμό του Κέντρου Υγείας Χαλάστρας, βλέποντας τη μάνα των παιδιών να ουρλιάζει για τον χαμό του παιδιού της. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου διαπίστωσε ότι το βρέφος ήταν νεκρό από τα χτυπήματα του πατέρα του και ειδοποιήθηκε αμέσως το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα ο 25χρονος αδίστακτος δράστης εντοπίστηκε στον σταθμό του ΚΤΕΛ, λίγα μέτρα μακριά από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.


“Κάθε μέρα τους χτυπούσε”

Ο ξυλοδαρμός των παιδιών τού 25χρονου ήταν καθημερινό φαινόμενο, σύμφωνα με τους υπόλοιπους κατοίκους του οικισμού των Ρομά, λίγο έξω από τη Χαλάστρα. “Δεν ήταν καλά, πάντα ακούγαμε φωνές, ξεσπούσε στα παιδιά, αλλά αυτό δεν είναι ελαφρυντικό επειδή είναι τοξικομανής. Και άλλοι είναι, αλλά δεν έχουν τέτοια συμπεριφορά”, είπαν στη “Μ”.

Οι γείτονές του έλεγαν ότι ο νεαρός έχει ακόμη δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που όμως την ώρα του φρικιαστικού επεισοδίου δεν ήταν στην παράγκα. “Αυτός μπήκε μέσα και ξύπνησε τα παιδιά. Τα χτυπούσε, τα τρόμαξε, απείλησε τη μεγαλύτερη και δεν την άφησε να μιλήσει, γι’ αυτό δεν φώναξε μετά”, έλεγαν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσπαθούσαν να πληροφορηθούν όλες τις λεπτομέρειες του τραγικού εγκλήματος, αλλά η ψυχολογική κατάσταση της 8χρονης από το σοκ που υπέστη ήταν απαγορευτική και ήταν αδύνατον να εξεταστεί. Γι’ αυτόν τον λόγο κλήθηκε ψυχολόγος που ανέλαβε την περίθαλψή της. Σε κατάσταση σοκ ήταν και η μάνα των παιδιών, όταν μεταφερόταν με την κόρη της με περιπολικό από τον οικισμό στα κεντρικά γραφεία της Ασφάλειας λίγο μετά τις 5 χθες το απόγευμα.


Η σιωπή στην παραγκούπολη

Η ζωή στον οικισμό των Ρομά στη Χαλάστρα κινείται στους δικούς της ρυθμούς. Το αποτρόπαιο έγκλημα εξόργισε την κλειστή κοινωνία των κατοίκων που ζουν μέσα σε προκάτ παράγκες, σαν να είναι άνθρωποι ενός άλλου Θεού.

Δυο μέτρα δίπλα από την παράγκα όπου το ανθρωπόμορφο κτήνος σκότωσε το βρέφος που ήταν παιδί του κανείς δεν είχε αντιληφτεί τίποτε, μέχρι να φτάσει η μάνα τού παιδιού και να ανοίξει την πόρτα. “Δεν καταλάβαμε, τον είδαμε που βγήκε το πρωί, αλλά πιστέψαμε ότι έγινε η γνωστή φασαρία που επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε μέρα, με το μωρό να τσιρίζει όταν το χτυπούν”, έλεγαν γυναίκες που ζουν στις διπλανές παράγκες της οικογένειας του 24χρονου. Ένα μωρό που κάθε μέρα τσίριζε, χωρίς να είναι γνωστό τι υφίστατο αυτό και τα άλλα αδέρφια του από τον πατέρα τους, αντικείμενο που επίσης εξετάζεται από την αστυνομία. “Ποιος θα μας άκουγε και αν το λέγαμε;” αντέτειναν οι κάτοικοι. Ο οικισμός, η παραγκούπολη στη Χαλάστρα, λειτουργεί με τον δικό του άγραφο νόμο, μακριά από τον υπόλοιπο οικισμό και ειδικά μακριά από τις διωκτικές αρχές.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας λόγω του εγκλήματος ξεσήκωσε κυρίως τα παιδιά, οι δε μεγαλύτεροι απέφευγαν διακριτικά να πλησιάσουν το σημείο του στυγερού εγκλήματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου