Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Οι Γερμανοί έπαψαν να αγοράζουν «μακεδονικό» κρασί από τα Σκόπια




Δημοσίευμα έκτασης 1000 και πλέον λέξεων γεμάτο... πόνο για την αδυναμία μίας εταιρίας από τη FYROMacdonalds να συνεχίζει να πουλά τα κρασιά της στη Γερμανία, τα οποία πλασάρει ως «Μακεδονικό Λευκό και Κόκκινο», φιλοξενεί το BBC.

«Μέσα στις τεράστιες, ανοξείδωτες δεξαμενές της οινοποιίας Skovin, ωριμάζουν 17 εκατομμύρια λίτρα γλυκόπιοτου κόκκινου και λευκού κρασιού. Το οινοποιείο αυτό είναι το ατυχές θύμα της διένεξης για την ονομασία της ΠΓΔΒαρντάρσκας, μεταξύ...
 των κυβερνήσεων των Σκοπίων και της Ελλάδας, μια μακροχρόνια διαφωνία που σήμερα συζητείται ενώπιον του διεθνούς δικαστηρίου, σημειώνει το BBC, και προσθέτει:

«Κοντά στην πρωτεύουσα Σκόπια, η εταιρεία Skovin είναι ένας από τους μεγαλύτερους οινοπαραγωγούς της χώρας. Με το που θα είναι έτοιμα τα κρασιά, θα πωληθούν με την απλή ονομασία “Μακεδονικός Ερυθρός” και “Μακεδονικός Λευκός” [...] Όμως, προσφάτως, οι πωλήσεις έχουν «πατώσει» στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό αγοραστή, την Γερμανία», σημειώνει το BBC, παρουσιάζοντας σε συντομία το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.


«Είμαστε υπερήφανοι για τις ονομασίες Μακντόναλντς Ερυθρός και Μακντόναλντς Λευκός. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Μακντόναλντς. Εάν χάσουμε τους Γερμανούς εταίρους μας, θα είναι ο θάνατος της μακντοναλντικής οινοποιίας», δηλώνει στο BBC, ο Μίλε Κόστοφ, εμπορικός διευθυντής της Skovin, με τον βρετανικό ειδησεογραφικό οργανισμό να σημειώνει, ότι η πτώση των εξαγωγών είναι για την Skovin, η πρώτη επώδυνη επίπτωση από τη διένεξη για την ονομασία, που σοβεί εδώ και 20 χρόνια.
Πηγή (πριν τις μικροαλλαγές στις ονομασίες):Έθνος

2 σχόλια:

εργδημεργ είπε...

Έμ, εμας μας κάνουν κόντρες και ναζάκια, οι Βαρντάριοι!

Αν ήταν στοιχειωδως έξυπνοι, (α) θα έκαναν την πάπια, (β) θα μας πουλούσαν εμας το κρασι χονδρικης, και (γ) θα πουλούσαμε εμεις το κρασι λιανικης στους Γερμανους - κι ούτε γάτα, ούτε ζημια! :-)

Τώρα, να το δώσουν στα νοσοκομεία τους για κλύσμα!

Κρασοπατήρ είπε...

Πήρανε τα μυαλά τους αέρα και δεν θα τους βγει σε καλό. Έχουνε πλάτες βέβαια από USA μεριά, αλλά σε μια μέρα όλα αλλάζουν. Αρχικά ήμουν οργισμένος, μετά τους λυπόμουν και τώρα τους απαξιώνω. Βέβαια δεν μας φταίνε οι φτωχοσλάβοι, αλλά μόνοι βγάζουμε τα μάτια μας με τους "πολιτικούς" μας.
Αισιοδοξούμε πάντως για το καλύτερο :)

Δημοσίευση σχολίου