Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Συρματοπλέγματα τοποθετεί η Βουλγαρία στα σύνορα με την Τουρκία


Η βουλγαρική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να τοποθετήσει ξανά τα συρματοπλέγματα στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία, τα οποία είχαν αφαιρεθεί μετά από την πτώση του κομμουνισμού, προκειμένου να αποφευχθεί η ελεύθερη διέλευση των ζώων και η μετάδοση ασθενειών. (...)

"Σκοπός είναι να περιοριστεί η ελευθερία της κίνησης των ζώων ανάμεσα στις δύο χώρες προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού του αφθώδους πυρετού" ανέφερε η...
 κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Τα βουλγαροτουρκικά σύνορα εκτείνονται σε μήκος 209,5 χιλιομέτρων. Τα συρματοπλέγματα που κάποτε χώριζαν το ΝΑΤΟ από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας είχαν διαλυθεί μετά την πτώση του κομμουνισμού, εκτός από 28,5 χιλιόμετρα που βρίσκονταν σε δύσβατες περιοχές, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η απόφαση της Βουλγαρίας ελήφθη μετά από την μετάδοση στην αρχή του έτους αφθώδους πυρετού στα νοτιοανατολικά της χώρας, ενώ τα συρματοπλέγματα θα τοποθετηθούν πριν από το Νοέμβριο. Περισσότερα από 1.500 ζώα θανατώθηκαν σε εννέα χωριά κατά μήκος των συνόρων από τον Ιανουάριο, λόγω του αφθώδους πυρετού.

Προσφάτως, ο υπουργός Γεωργίας, Μίροσλαβ Ναϊντένοφ είχε καλέσει την Τουρκία "να λάβει μέτρα κατά των κρουσμάτων αφθώδους πυρετού στην επικράτειά της".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου