Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Τα περίεργα της εβδομάδος Νο8

Ρεπόρτερ εν μέσω νεφών μαριχουάνας (Βίντεο)
Οι ορκισμένες παρθένες της Αλβανίας
Η νύφη το 'σκασε… πηδώντας στο κενό! (Βίντεο)
Ονόμασαν την κόρη τους «Like», όπως του Facebook
Σύγκρουση περιπολικών στον Βύρωνα (Βίντεο)
Μουστάκι «υπερπαραγωγή» κερδίζει παγκόσμιο τίτλο
Καταστήματα ρούχων χρησιμοποιούν το Kinect σε εικονικά δοκιμαστήρια (Βίντεο)
Ένας αλλιώτικος «ροζ πάνθηρας»
Καρπούζια ανατινάζονται στην Κίνα! (Βίντεο)




Ρεπόρτερ εν μέσω νεφών μαριχουάνας




Οι ορκισμένες παρθένες της Αλβανίας

Στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Βόρειας Αλβανίας ο επισκέπτης συναντά μερικούς ασυνήθιστους άνδρες: πιο λεπτοφτιαγμένους, με πιο ψιλή φωνή, χωρίς γένια και με στήθος!

Ωστόσο, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως είναι άντρες, αφού είναι ντυμένοι με ανδρικά ρούχα, έχουν ανδρικές συνήθειες, ανδρικούς τρόπους και πάνω απ’ όλα ανδρικό κοινωνικό ρόλο. Πρόκειται για τις verginesha, τις «ορκισμένες παρθένες» των Βαλκανίων. Γυναίκες που µεταµορφώθηκαν σε άνδρες, αρνήθηκαν τη θηλυκή υπόστασή τους, τις σεξουαλικές σχέσεις, το γάµο, τη µητρότητα, έγιναν η κεφαλή της οικογένειά τους για να μπορέσουν να την στηρίξουν. Κορίτσια που για να µπορέσουν να επιβιώσουν σε αυστηρά ανδροκρατούµενη κοινωνία θυσίασαν τη γυναικεία φύση τους και οι ίδιες έγιναν θύµατα εθίµου που µετρά πάνω από 5 αιώνες παρουσίας.



Η νύφη το ‘σκασε… πηδώντας στο κενό!

Από τον τελευταίο όροφο μια επταόροφης πολυκατοικίας προσπάθησε να πηδήξει μια νεαρή κοπέλα στο Changchun της κινεζικής επαρχίας Jilin, φορώντας μάλιστα το νυφικό της!

Έντρομοι οι περίοικοι έσπευσαν να προλάβουν την 22χρονη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της, όταν ο εδώ και τέσσερα χρόνια αγαπημένος της, με τον οποίο είχαν αποφασίσει να παντρευτούν, της ζήτησε να χωρίσουν.

Η κοπέλα ανέβηκε μέχρι τον 7ο όροφο του κτιρίου και κατευθύνθηκε προς το παράθυρο. Σκαρφάλωσε πάνω και άφησε ελεύθερο το σώμα της στο κενό. Για καλή της τύχη, τη τελευταία στιγμή, την πρόλαβε ο Guo Zhong Fan, ο οποίος κρατώντας την από τους ώμους και το νυφικό, κατάφερε να την τραβήξει πάλι μέσα.

Την ίδια ώρα, ένας δεύτερος άνδρας που βρισκόταν στον κάτω όροφο, την κρατούσε από τα πόδια. Πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί από κάτω και παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα. Μαζί τους ήταν και νοσοκόμοι, οι οποίοι είχαν απλώσει ένα προστατευτικό στρώμα στο έδαφος. Ευτυχώς, η κοπέλα δεν τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο






Ονόμασαν την κόρη τους «Like», όπως του Facebook

Φαν του Facebook, όπως φαίνεται, ένα ζευγάρι Ισραηλινών άντλησε από την εφαρμογή «Like» την έμπνευσή του και ονόμασε έτσι την μικρή του κόρη…

Ο Λίορ Αντλερ και η σύζυγός του Βαρντίτ δήλωσαν ότι έψαχναν ένα όνομα για την κόρη τους, το οποίο να είναι «μοντέρνο και καινοτόμο». Το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να πατούν «like» στα στάτους των φίλων τους, στις φωτογραφίες ή σε άλλα posts.

Όπως είπε ο Αντλερ η πρωτοτυπία ήταν το κλειδί για την επιλογή του ονόματος και τσέκαραν ότι δεν υπάρχει άλλος με το ίδιο όνομα στο Ισραήλ.
«Κατά την γνώμη μας είναι μία σύγχρονη εκδοχή του ονόματος Ahava (Αγάπη), δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με την εφημερίδα Μααρίβ. «Είναι ο δικός μου τρόπος να λέω συνεχώς στην καταπληκτική κορούλα μου « σ' αγαπώ», φωνάζοντάς την με αυτό το όνομα», συμπληρώνει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Χααρέτζ, τα πιο δημοφιλή ονόματα για τα κορίτσια στο Ισραήλ είναι Νόα, Μάγια και Ταμάρ.

Παρ' όλα αυτά , το Like, δεν θα είναι το μοναδικό περίεργο όνομα της οικογένειας. Και στους δύο γονείς αρέσει η μαγειρική και ονόμασαν την μία από τις κόρες τους Pie (πίτα), χρησιμοποιώντας την αγγλική λέξη για το όνομα και Vash, που στα εβραϊκά σημαίνει «μέλι», σύμφωνα με την Μααρίβ.

Ο πατέρας της Like ανέφερε ότι όταν ανακοίνωσε την γέννησή της στο Facebook έγινε πάρα πολύ δημοφιλής. «Πήρε 40 like, όταν ανακοίνωσα την φωτογραφία και το όνομά της στο Facebook», δήλωσε.


Σύγκρουση περιπολικών στον Βύρωνα

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο από την σύγκρουση δύο περιπολικών στον Βύρωνα, περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα. Στις 03.56 τo πρωί της Τρίτης στην οδό Εμπεδοκλέους 102 περιπολικό της Άμεσης Δράσης επιχείρησε να ελέγξει ένα άτομο.

Ο άνδρας αντιστάθηκε και με μαχαίρι τραυμάτισε ελαφρά στον καρπό τον έναν αστυνομικό. Ο αστυνομικός πυροβόλησε και τον τραυμάτισε ελαφρά στο πόδι. Λίγη ώρα αργότερα και ενώ οδηγούσε το περιπολικό ο συνοδός, αυτό συγκρούστηκε στη συμβολή των οδών Αρύβου και Φιλολάου με άλλο περιπολικό του ΑΤ Ζωγράφου που πήγαινε για να τους συνδράμει. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν ελαφρά δύο αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν στο 401.

Ο δράστης νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας. Ωστόσο το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι η εικόνα και το βίντεο ντοκουμέντο από την σφοδρή σύγκρουση των περιπολικών και την εισβολή ενός από αυτά σε κατάστημα της περιοχής.





Μουστάκι «υπερπαραγωγή» κερδίζει παγκόσμιο τίτλο



Τον τίτλο της καλύτερης γενειάδας στον κόσμο κατέκτησε ένας Γερμανός κομμωτής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Γενειάδας και Μουστακιού που διεξήχθη στο Τροντχάιμ της Νορβηγίας.
Ο 47χρονος Ελμαρ Βάισερ επικράτησε ανάμεσα σε 160 διαγωνιζόμενους και κέρδισε το βραβείο με το περίτεχνο μούσι του που στις άκρες είχε δημιουργήσει ένα αμερικανικό ελάφι.


Ειναι η τρίτη φορά που ο Βάισερ κερδίζει το πρωτάθλημα. Το 2005 κέρδισε με μία γενειάδα που είχε το σχήμα της Πύλης του Βραδεμβούργου και το 2007 την Γέφυρα του Λονδίνου.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα... Γενειάδος και Μύστακος χρονολογείται από 1995 και διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.
Συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο διαγωνίζονται σε 14 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων του φυσικού γενιού, freestyle φαβοριτών, ουγγρικού μουστακιού και άλλες.



Καταστήματα ρούχων χρησιμοποιούν το Kinect σε εικονικά δοκιμαστήρια

Η πιο χρονοβόρος και ολίγον δυσάρεστη διαδικασία κατά την προσπάθεια αγοράς ρούχων είναι η δοκιμή τους. Μια ρωσική εταιρία δημιούργησε ένα εικονικό δοκιμαστήριο απαλλάσσοντας τους υποψήφιους αγοραστές από την δοκιμασία να βάζουν και να βγάζουν ρούχα, προσπαθώντας να επιλέξουν το σωστό. Η εταιρία AR Door δημιούργησε μια οθόνη σε μέγεθος και σχήμα καθρέφτη που προβάλλει και μάλιστα τρισδιάστατα στον υποψήφιο αγοραστή την εικόνα του με τα ρούχα που έχει επιλέξει χωρίς όμως να τα έχει φορέσει.

Ο ψηφιακός καθρέφτης
Οι δημιουργοί της οθόνης βασίστηκαν στo επαναστατικό σύστημα αισθητήρων Kinect που αναπτύχθηκε για λογαριασμό της κονσόλας Xbox 360 της Microsoft για να δημιουργήσουν ένα σύστημα «επαυξημένης πραγματικότητας». Με τον όρο «επαυξημένη πραγματικότητα» (augmented reality) περιγράφεται ένα πεδίο εφαρμογών, πυρήνας των οποίων είναι η προβολή τρισδιάστατων εικόνων πάνω σε διάφορες επιφάνειες οι οποίες συνθέτουν το πραγματικό και το εικονικό.

Στην προκειμένη περίπτωση ο υποψήφιος αγοραστής, αφού επιλέξει κάποιο ρούχο, στέκεται μπροστά στην οθόνη η οποία τον «ντύνει» με αυτό. Στην συνέχεια ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να κινείται για να δει πως είναι το ρούχο πάνω του από διάφορες πλευρές και γωνίες με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε και σε έναν κανονικό καθρέφτη. Η οθόνη έχει ήδη τοποθετηθεί σε γνωστή αλυσίδα ρούχων στην Μόσχα.

Ο «μαγικός καθρέφτης»
Ένα ανάλογο σύστημα ανέπτυξε στην Ιαπωνία η εταιρία Shiseido. Ο «μαγικός καθρέφτης» όπως τον ονόμασε η εταιρία λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με το εικονικό δοκιμαστήριο αλλά αποκλειστικά για τα καλλυντικά προσώπου. Μια γυναίκα μπορεί να δει πως είναι με διάφορα προϊόντα μέικ -απ χωρίς να χρειάζεται να τα δοκιμάζει κάθε φορά. Έτσι μπορεί εύκολα και γρήγορα να "δοκιμάσει" δεκάδες προϊόντα και να καταλήξει σε εκείνο που της ταιριάζει περισσότερο.






Ένας αλλιώτικος «ροζ πάνθηρας»



Τέσσερα εγκαταλελειμμένα και φοβισμένα γατάκια βρέθηκαν σε ένα εργοστάσιο παρασκευής σκυροδέματος στη Κορνουάλη από φιλοζωική οργάνωση. Με τη διαφορά πως τα γατάκια είχαν ένα ασυνήθιστο χρώμα πάνω τους.

Και τα τέσσερα γατάκια είχαν ροζ χρώμα και αυτό όχι γιατί ο μπαμπάς τους ήταν ο ροζ πάνθηρας αλλά μια βουτιά στο τσιμέντο ήταν αρκετή για να πάρουν ροζ χρώμα.

Αφού οι υπεύθυνοι της φιλοζωικής οργάνωσης τα καθάρισαν και τα περιποιήθηκαν, συνειδητοποίησαν έκπληκτοι πως το ροζ χρώμα είχε παραμείνει στο τρίχωμα του ενός.

Οι ειδικοί που εξέτασαν το γατάκι πιστεύουν πως το χρώμα θα φύγει διαδοχικά όσο μακραίνει το τρίχωμά της, αλλά η διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες μέχρι το γατάκι να μεγαλώσει.

Τα νεογέννητα γατάκια θα παραμείνουν για λίγο καιρό στη φιλοζωική οργάνωση, μέχρι να αναρρώσουν πλήρως και να βρεθεί για αυτά μία οικογένεια να τα υιοθετήσει.







Καρπούζια ανατινάζονται στην Κίνα!
Αγρότες στην ανατολική Κίνα μένουν έκπληκτοι καθώς τα καρπούζια που καλλιεργούν αρχίζουν να ανατινάζονται το ένα μετά το άλλο.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, στην περιοχή του Jiangsu έδειξε ότι πολλά στρέμματα φρούτων καταστράφηκαν εξαιτίας του προβλήματος.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα τηλεοπτικού καναλιού στην Κίνα, φαίνεται πως πίσω από την μύστηρια ανατίναξη των καρπουζιών βρίσκεται χημική ουσία που βοηθά τα φρούτα να αναπτυχθούν και να ωριμάσουν πιο γρήγορα.

Το εν λόγω τηλεοπτικό δίκτυο δήλωσε ότι οι αγρότες ψεκάζουν την καλλιέργειά τους με χημικές ουσίες ελπίζοντας ότι θα μπορούν να βγάλουν τα φρούτα στην αγορά πριν από την περίοδο αιχμής και να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Στην Κίνα πάντως επιτρέπεται η χρήση χημικών ουσιών, και μέχρι στιγμής οι δοκιμές δείχνουν ότι είναι ασφαλής η χρήση τους.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου