Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Κατεβάστε ~ Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας 2011


Διαθέσιμη δωρεάν από τον δημιουργό της, η 4η έκδοση ενός αρκετά δημοφιλούς ψηφιοποιημένου βιβλίου στο διαδίκτυο. Όπως αναφέρει:

Η 4η ηλεκτρονική έκδοση αποτελεί μια γενική ανανέωση του βιβλίου.

Νέες φωτογραφίες - παραδείγματα, αρκετές μικρές ανανεώσεις, διορθώσεις και σημαντικές προσθήκες, που αυξάνουν την ύλη του κατά 46 σελίδες.

Αγαπητή αναγνώστρια, αγαπητέ αναγνώστη το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να καλύψει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για την αναλογική και την ψηφιακή φωτογραφία, που θα χρειαστεί ένας ερασιτέχνης ή σπουδαστής ή επαγγελματίας φωτογράφος...


Η ύλη του έχει βασιστεί σε προσωπικές σημειώσεις, που είχαν πραγματοποιηθεί σταδιακά κατά την διάρκεια μιας σειράς μαθημάτων φωτογραφίας, που έγιναν από το 1991 ως σήμερα.

Μετά από τις απαραίτητες διορθώσεις και αναθεωρήσεις προέκυψε η έκδοση αυτή.

Το σύνολο των περιεχομένων αφορά προσωπική συγγραφή, από γνώσεις που αποκτήθηκαν από μελέτη βιβλίων ή άρθρων σε περιοδικά, από ανταλλαγή απόψεων με φωτογράφους και κυρίως από τις εφαρμογές και τον πειραματισμό πολλών χρόνων.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε σε τυπογραφική και σε ηλεκτρονική μορφή.

Η ηλεκτρονική έκδοση προσφέρεται δωρεάν, για να είναι προσιτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Ανανεώνεται κάθε χρόνο με διορθώσεις, αλλαγές και προσθήκες, λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τις απόψεις των αναγνωστών.

Το κόστος της αναλαμβάνουν οι χορηγοί, που παρουσιάζονται στις σελίδες της ψηφιακής έκδοσης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο έργο αυτό.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερεις ηλεκτρονικές εκδόσεις και δύο τυπογραφικές.

Προτάσεις για διορθώσεις, συμπληρώματα και αλλαγές θα βοηθήσουν την αναθεώρηση και βελτίωση της έκδοσης.

Τάσος Σχίζας


Κατεβάστε το αρχείο σε μορφή pdf από εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου