Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Ο ΓΑΠ έκανε κιμά τη μούρη του Γκρουέφσκι για το άγαλμα


Συνάντηση διάρκειας μισής ώρας είχε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον ομόλογο του της ΠΓΔΒαρντάρσκας Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για τακτικές επαφές στο ανώτερο επίπεδο, προκειμένου να δημιουργηθεί κατάλληλο κλίμα στις διμερείς σχέσεις, που μπορεί να λειτουργήσει επιβοηθητικά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός...
 τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων να τοποθετήσουν αγάλματα ιστορικών προσωπικοτήτων της Ελλάδας σε διάφορα σημεία της χώρας, εγείρει ζήτημα αξιοπιστίας και πραγματικής προσήλωσης της ηγεσίας της ΠΓΔΒ στην προσπάθεια επίτευξης λύσης.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τη σταθερή βούληση της Ελλάδας για πρόοδο των διαπραγματεύσεων και ξεκαθάρισε ότι αναμένει συγκεκριμένα βήματα από την άλλη πλευρά προκειμένου αυτές να καταλήξουν σε συμφωνία. Σημείωσε δε, ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε μια επικοινωνιακή κινητικότητα γύρω από το θέμα της ονομασίας, αλλά προσβλέπει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, επαναλαμβάνοντας ότι η επίτευξη λύσης είναι εφικτή, εφόσον πράγματι η ηγεσία της ΠΓΔΒ έχει την πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο. Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕΜετά τις δηλώσεις του ΓΑΠ, ο Γκρουέφσκι έντρομος επέστρεψε αμέσως στη Βαρντάρσκα, διότι συνειδητοποίησε ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και δεν θα βρει καταλύτερη συγκυρία για να κάνει ότι θέλει πλέον. Μετονομασία της πρωτεύουσας σε "Αλεξάνδρεια", επέκταση συνόρων κλπ...0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου