Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Χαμός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ~ Χωρίς φανάρια και τροχονόμους


Όσοι έχουν αυτοκίνητο να αποφύγουν το κέντρο. Σχεδόν όλα τα φανάρια από Σιδηροδρομικό σταθμό έως Νομαρχία που πέρασα, δεν λειτουργούσαν.

Τροχονόμος υπήρχε μόνο στον Βαρδάρη, στα φανάρια της Λαγκαδά. Σχετικά λίγα τα αυτοκινήτα σε σύγκριση με άλλες μέρες, ίσως λόγω θερινών διακοπών, αλλά δεν λείπουν οι μικροσυγκρούσεις:

Κυκλοφοριακά προβλήματα και μικροσυγκρούσεις, με υλικές ζημίες, σημειώνονται από το πρωί σε οδικούς κόμβους στη Θεσσαλονίκη, όπου εξαιτίας των αλλεπάλληλων διακοπών ρεύματος τίθενται εκτός λειτουργίας φωτεινοί σηματοδότες. Τα προβλήματα είναι εντονότερα στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, κυρίως στις οδούς Εγνατία, Τσιμισκή, Αγίου Δημητρίου και Λαγκαδά σε κόμβους της εσωτερικής περιφερειακής οδού, αλλά και στην οδό Μοναστηρίου, στο ύψος του κτιρίου των ΚΤΕΛ, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μετ΄εμποδίων.

Όπως είπε ο αναπληρωτής διευθυντής τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τυριακίδης, οι συνεχιζόμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι συγκρούσεις οχημάτων και μοτοσικλετών, σε διασταυρώσεις, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί, μέχρι στιγμής. «Το προσωπικό της τροχαίας δεν επαρκεί για να ρυθμίσει την κυκλοφορία στους οδικούς κόμβους, αφού οι διακοπές είναι εκτεταμένες και δεκάδες σηματοδότες τίθενται εκτός λειτουργίας ξαφνικά», δήλωσε ο κ. Τυριακίδης.

Αξιωματικοί της τροχαίας αισιοδοξούν ότι η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα ομαλοποιηθεί από το απόγευμα, με δεδομένο ότι θα ξεκινήσει η έξοδος του Σαββατοκύριακου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου