Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Πάω μόνος μου ~ Ανασχηματισμός και ψήφος εμπιστοσύνης -Tι απάντησαν τα κόμματα ~ Βίντεο με το διάγγελμαΝαυάγησε πριν καν ξεκινήσει η προσπάθεια εθνικής ενότητας. Σε σχηματισμό νέας κυβέρνησης με ευρύτατο ανασχηματισμό προχωρά αύριο ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και στη συνέχεια θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

"Αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα την παρούσα πολύμορφη κρίση. Δίνουμε 20 μήνες μάχη με αφοσίωση. Το καθήκον είναι εθνικό όχι κομματικό. Κάνω προτάσεις συνέχεια για εθνική συνεννοήση. Παρά τη στάση μου η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε με ανευθυνότητα την κατάσταση", τόνισε στο διάγγελμά του ο Γ. Παπανδρέου:" Η χώρα διέρχεται κρίσιμες στιγμές.

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε με αίσθημα εθνικής ευθύνης το μέλλον της πατρίδας, αντιμετωπίζοντας με αποφασιστικότητα την παρούσα πολύμορφη κρίση.

Ανέλαβα την ευθύνη της διακυβέρνησης σε μια στιγμή που η χώρα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής και της χρεοκοπίας.

Πήραμε στους ώμους μας τις αμαρτίες άλλων.

Με αφοσίωση η Κυβέρνησή μας δίνει 20 μήνες τώρα τη μάχη για τη διάσωση της χώρας.

Και έχει μείνει η χώρα όρθια ανοίγοντας και προοπτικές μεγάλων αλλαγών.

Ζήτησα η προσπάθεια αυτή να πάρει τα χαρακτηριστικά μιας κοινής, εθνικής προσπάθειας.

Το καθήκον είναι εθνικό, όχι κομματικό.

Έκανα συνεχείς προτάσεις συνεργασίας προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σήμερα επανήλθα με νέες προτάσεις προς τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συνεννόηση.

Αποσαφήνισα ότι δεν εξάρτησα ποτέ την ευθύνη μου από αξιώματα.

Παρά τη δική μου στάση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης.

Πριν καν συζητηθεί και η ουσία, τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους.

Έχω μάθει στη ζωή μου να δίνω μάχες για την πατρίδα, για την οικονομία, για τους πολίτες, για αξίες.

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες των πράξεών μας απέναντι στη χώρα.

Εγώ θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, το δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και τον Ελληνικό λαό.

Αύριο θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση και αμέσως μετά θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Είναι ώρα ευθύνης".


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Για γελοιότητα κάνει λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη

"Απευχόμασταν αυτή την εξέλιξη", τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, επικεφαλής της Δημοκρατικης Συμμαχίας, ενώ συμπλήρωσε ότι "απόψε οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αγγίξανε τα όρια της γελοιότητας". "Κατώτερα των περιστάσεων τα δύο μεγάλα κόμματα".

Για τερτίπια και εκβιασμούς έκανε λόγο η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Για τερτίπια και εκβιασμούς από την πλευρά της κυβέρνησης έκανε λόγο η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. "Διεκδικούμε αγώνες και εκλογές". "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατηθεί". "Πιστεύω πως η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης".

Η χώρα σε τροχιά εκλογών, σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη

"Με όσα είπα πριν, επιβεβαιώθηκα. Είναι γεγονός ότι κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να εξωραΐσει την αδιέξοδη πολιτική. Η χώρα έχει μπει σε τροχιά εκλογών", επισήμανε ο Φώτης Κουβέλης, επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο Σαμαράς έχασε ιστορική ευκαιρία, υπογραμμίζει ο Α. Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ

"Θα διαφωνήσω με το γεγονός ότι η ψήφος εμπιστοσύνης αίρει τις αντιθέσεις για το Μεσοπρόθεσμο", επισημαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, Γραμματέας του ΛΑΟΣ. "Δεν υπάρχει λύση πέρα από τις εκλογές. Δεν με απασχολεί το επικοινωνιακό μέρος της κατάστασης". "Εδώ η Ελλάδα χάνεται και Παπανδρέου - Σαμαράς.. βαρκούλες αρμενίζουν", σημείωσε ο ίδιος. (bankinews.gr)

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μας έχουνε κάνει τη ζωή πατίνι και παίζουνε τις κουμπάρες;
αχ τζάνε μ!

Δημοσίευση σχολίου