Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Πεζόδρομος & η Νίκης στη Θεσσαλονίκη τα Σαββατοκύριακα!




Σε έναν απέραντο πεζόδρομο θα μετατρέπεται τα Σαββατοκύριακα η Παλιά Παραλία της Θεσσαλονίκης, η λεωφόρος Νίκης, από τη Βενιζέλου μέχρι το τέρμα της, στο Λευκό Πύργο!

Ο δρόμος θα μετατρέπεται σε πεζόδρομο, σύμφωνα τουλάχιστον με την πρόταση του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα Κυκλοφορίας, Στάθμευσης και Οδικής Σήμανσης Θεσσαλονίκης, συγκοινωνιολόγου Γιώργου Δημαρέλου, από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι τις 8 το βράδυ της Κυριακής:


Η πεζοδρόμηση θα γίνεται τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και του Αυγούστου, εφόσον η πρόταση εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης -το οποίο θα συνεδριάσει πιθανότατα στις 4 Ιουλίου-, αλλά και από την Τροχαία Θεσσαλονίκης. Ετσι, εφόσον δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, από το Σάββατο 9 Ιουλίου είναι δυνατό να απολαύσουμε ένα διαφορετικό κέντρο.


Η πεζοδρόμηση θα ξεκινά αμέσως μετά τη συμβολή της λεωφόρου Νίκης με τη Βενιζέλου, ώστε τα οχήματα που έρχονται από τα δυτικά και κατευθύνονται ανατολικά να μπορούν να στρίβουν αριστερά στη Βενιζέλου και στη συνέχεια δεξιά στη Μητροπόλεως, ώστε να φεύγουν από το κέντρο.


Δέσμευση

«Η πεζοδρόμηση της λεωφόρου Νίκης θα γίνει στο πλαίσιο της προεκλογικής μας δέσμευσης για κλείσιμο, όπου αυτό είναι εφικτό, του κέντρου της πόλης στα ΙΧ. Ωστόσο, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει μία ομαλή και ήπια προσαρμογή των πολιτών σε τέτοιους είδους δράσεις. Ετσι, επιλέγουμε η πεζοδρόμηση της λεωφόρου Νίκης να γίνει τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που, ούτως ή άλλως, ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι ιδιαίτερα χαμηλός, λόγω του ότι οι πολίτες κάνουν χρήση της θερινής τους άδειας αλλά και λόγω της εξόδου των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για το Σαββατοκύριακο σε καλοκαιρινούς προορισμούς», τονίζει ο κ. Δημαρέλος.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι μετά τους δύο μήνες εφαρμογής του μέτρου αυτό θα μπορέσει να αξιολογηθεί, ώστε να αποφασιστεί ενδεχόμενη συνέχισή του. «Το σκεπτικό μας είναι ότι η πεζοδρόμηση της λεωφόρου Νίκης δεν μπορεί να γίνει μήνες όπως είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, που η πόλη λειτουργεί σε κανονικούς ρυθμούς. Σημαντικό είναι το ότι η πεζοδρόμηση θα εφαρμόζεται τα Σάββατα μετά τις 5 το απόγευμα, δηλαδή μετά από το κλείσιμο της αγοράς», καταλήγει ο κ. Δημαρέλος. Πηγή

Δείτε και... Πεζοδρομείται η Αγίας Σοφίας


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου