Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Αλβανοί (φυσικά) οι ληστές-βασανιστές των γερόντων + λαθροnews today 8 Ιουνίου

Έπιασαν ληστές γερόντων αλλά υπάρχουν κι άλλοι…
Εισβολή ληστών σε σπίτι ηλικιωμένων στο κέντρο της Αθήνας (Bίντεο)
Πακιστανός διέσχισε όλη την Ελλάδα για να σκοτώσει!
Πολυεθνική σπείρα με 3.000 κούτες λαθραία τσιγάρα
Γύφτος πήγε να κλέψει καλώδια και χτυπήθηκε από ρεύμα
Αλβανός που σκότωσε & έκαψε αστυνομικούς, βολτάριζε στην Αθήνα
Αλβανοί οι ληστές στην Εθνική Αχαΐας
Καλλιεργούσαν 356 δενδρύλλια χασίς ~ Για προσωπική χρήση...
Λαθρορεύμα και ληστείες...
Αλβανοί γεμίζουν με ναρκωτικά τα νησιά
Πακιστανοί και γύφτοι "απαλλοτριώνουν" τις υποδομές


Έπιασαν ληστές γερόντων αλλά υπάρχουν κι άλλοι…

Ενάμισι χρόνο μετά την κακοποίηση μιας ηλικιωμένης γυναίκας μέσα στο σπίτι της στην Καστοριά, οι Αλβανοί δράστες έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας! Ωστόσο, σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν άλλοι «συνάδελφοί» τους που συνεχίζουν απρόσκοπτα τις εισβολές στα σπίτια ανυπεράσπιστων γερόντων.

Οι δύο 34χρονοι κακοποιοί μπαινόβγαιναν ανενόχλητοι στην πατρίδα τους όποτε ήθελαν και επέστρεφαν στην Ελλάδα. Σε μια τέτοια επανείσοδο εντοπίστηκαν από άνδρες της Ειδικής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος σε μια μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση και συνελήφθησαν. Από τα δακτυλικά τους αποτυπώματα αποδείχθηκε ότι ήταν αυτοί που είχαν εισβάλει στο σπίτι μιας γριούλας στην Ιεροπηγή Καστοριάς, στις 20 Δεκεμβρίου του 2009! Τότε, είχαν δέσει χειροπόδαρα με ηλεκτρικό καλώδιο και είχαν φιμώσει το θύμα τους για να αρπάξουν όλο κι όλο ένα… κινητό!

*** Ωστόσο, οι κακοποιοί εξακολουθούν να χτυπούν μοναχικούς ηλικιωμένους. Στο Σουσάκι Κορινθίας, ένας άγνωστος κουκουλοφόρος ακινητοποίησε με την απειλή καραμπίνας μία ανυποψίαστη γυναίκα και άρπαξε την τσάντα της, η οποία περιείχε χρήματα και ένα κινητό. Στη συνέχεια, ο δράστης διέφυγε με ένα αυτοκίνητο που αποδείχθηκε κλεμμένο και αναζητείται. (Π.Θ.)


Εισβολή ληστών σε σπίτι ηλικιωμένων στο κέντρο της Αθήνας

Ένα ακόμη αιματηρό περιστατικό στην καρδιά της Αθήνας. Ώρα 10:10 στη γωνία Πιπίνου και 3ης Σεπτεμβρίου. Το αίμα των κατοίκων και των περαστικών πάγωσε από τις κραυγές μιας γυναίκας. Ματωμένη είχε βγει στο δρόμο και φώναζε βοήθεια.

Οι αστυνομικοί που ανέβηκαν στο διαμέρισμα του 6ου είδαν πεσμένο στο πάτωμα τον 70χρονο σύζυγο της γυναίκας. Ο άτυχος άνθρωπος ήταν μέσα σε μια λίμνη αίματος, είχε ένα μεγάλο τραύμα στο κεφάλι. Όπως περιέγραψε η γυναίκα μερικά λεπτά πριν οι ληστές είχαν εισβάλει κυριολεκτικά στο σπίτι και τον είχαν χτυπήσει με ένα αντικείμενο που έμοιαζε με σφυρί. Χτύπησαν και εκείνη όταν άρχισε να καλεί σε βοήθεια όχι όμως σοβαρά.Οι δράστες φοβήθηκαν από τις φωνές της γυναίκας, με γρήγορες κινήσεις άρπαξαν ότι βρήκαν μπροστά τους και έφυγαν. (axiaplus.gr)



 
Πακιστανός διέσχισε όλη την Ελλάδα για να σκοτώσει!

Η οργή από τις προσωπικές διαφορές που είχε με έναν συμπατριώτη του, «τύφλωσε» έναν 38χρονο Πακιστανό ο οποίος διέσχισε ολόκληρη τη χώρα για να τον βρει και να τον σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια. Το έγκλημα είχε αποκαλυφθεί στις 27 Μαΐου, όταν η σορός του 30χρονου θύματος βρέθηκε σε αγροτική περιοχή στην Γενησεά της Ξάνθης.
Ο αλλοδαπός είχε στραγγαλιστεί με πρωτοφανή μανία και οι έρευνες που έκανε η τοπική Αστυνομία στράφηκαν από την πρώτη στιγμή στο περιβάλλον του. Γρήγορα διαπιστώθηκε ότι ο δολοφονημένος Πακιστανός που κατοικούσε στην περιοχή της Γενησέας είχε διαφορές με έναν συμπατριώτη του και αμέσως ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης είχε πάει στην Ξάνθη ειδικά για να σκοτώσει το θύμα του και, αμέσως μετά το έγκλημα, επέστρεψε στην περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας όπου κατοικεί! Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λειβαδιάς που ενημερώθηκαν από τις αρχές της Ξάνθης, τον εντόπισαν, τον συνέλαβαν και τον έστειλαν στην θρακική πόλη, όπου προσήχθη στον ανακριτή ο οποίος είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Μετά την απολογία του, διατάχθηκε η προφυλάκισή του. (Π.Θ.)

Πολυεθνική σπείρα με 3.000 κούτες λαθραία τσιγάρα

Φορτηγό πλοίο, που μεταφέρει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 3.000 κούτες λαθραία τσιγάρα, εντοπίστηκε στα βόρεια των ακτών της Εύβοιας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος.

Το πλοίο, με σημαία Σάο Τομέ, στο οποίο επιβαίνουν επτά Ουκρανοί, δεν υπάκουσε σε εντολή για έλεγχο και καταδιώχθηκε από σκάφη του λιμενικού. Είχε αποπλεύσει από τη Μερσίνα της Τουρκίας με προορισμό το Μαυροβούνιο. Αναμένεται να οδηγηθεί σε ασφαλές λιμάνι, προκειμένου να υπάρχει καταμέτρηση του λαθραίου εμπορεύματος και να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Την ίδια ώρα, δυνάμεις του Λιμενικού έκαναν έφοδο με συντονισμένη επιχείρηση στην ερημική παραλία, όπου περίμεναν το πλοίο τρία φορτηγά οχήματα και ένα βαν μαζί με ένα βοηθητικό σκάφος και αρκετά Ι.Χ. αυτοκίνητα στα οποία θα μεταφορτωνόταν το φορτίο! Εκεί συνελήφθησαν άλλα 29 άτομα που περίμεναν να μεταφορτώσουν τα λαθραία τσιγάρα. Πρόκειται για 23 Ρουμάνους, έναν Μολδαβό, έναν Βούλγαρο και τέσσερις Έλληνες οι οποίοι κρατούνται και ανακρίνονται, ενώ το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κύμης όπου ερευνάται εξονυχιστικά και γίνεται καταμέτρηση των λαθραίων τσιγάρων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Γύφτος πήγε να κλέψει καλώδια και χτυπήθηκε από ρεύμα

Από ηλεκτροπληξία πέθανε 27χρονος τσιγγάνος, πατέρας 6 παιδιών, σήμερα τα ξημερώματα στην προσπάθειά του να αφαιρέσει καλώδια φωτισμού από κολώνες της ΔΕΗ. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή κοντά στο φράγμα Κρητηνίας, στη Ρόδο, όταν ο 27χρονος μαζί με 4 άλλα άτομα επιχείρησαν να κλέψουν καλώδια φωτισμού.

Ο άτυχος 27χρονος λίγο μετά τα μεσάνυχτα προσπάθησε μαζί με έναν ακόμα να τοποθετήσουν αλουμινένια σκάλα σε κολώνα της ΔΕΗ, η οποία φαίνεται να ήρθε σε επαφή με το καλώδιο φωτισμού και συνέβη το δυστύχημα.

Οι άλλοι 4 που ήταν μαζί με τον 27χρονο συνελήφθησαν, ενώ για το περιστατικό διενεργεί προανάκριση η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.


Αλβανός που σκότωσε & έκαψε αστυνομικούς, βολτάριζε στην Αθήνα

Συνελήφθει στην Αθήνα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 49 ετών, διότι σε βάρος του έχει εκδοθεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης από τις Αλβανικές Αρχές, κατηγορούμενος για Ανθρωποκτονία.

O συλληφθείς το έτος 2007 στην Αλβανία, μαζί με άλλους τρείς (3) συνεργούς του, αφού δολοφόνησαν Αστυνομικό, του έβαλαν φωτιά και τον αποτέφρωσαν και για τρείς (3) μέρες βασάνισαν άλλο Αστυνομικό.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Εφετών.  (astynomia.gr)


Αλβανοί οι ληστές στην Εθνική Αχαΐας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών εξιχνιάσθηκε ληστεία, που έλαβε χώρα την 09.05 ώρα της 17-05-11 στην ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα Κάτω Αχαΐας.

Από την αστυνομική έρευνα που ενεργήθηκε, προέκυψε ότι δράστες της συγκεκριμένης ληστείας είναι τρεις -3- άνδρες Αλβανικής υπηκοότητας, ηλικίας 34, 23 και 22 ετών, οι οποίοι από κοινού ενεργούντες και με την απειλή όπλου, εισήλθαν εντός της Τράπεζας (οι δυο εξ αυτών) και αφαίρεσαν 20.540 € και 1.100 δολάρια ΗΠΑ.

Οι παραπάνω δράστες συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 04-06-11, μαζί με μία ομοεθνή τους ηλικίας 25 ετών, σύζυγο του πρώτου, γιατί σε νομότυπη κατ' οίκον έρευνα στην οικία τους στην Πάτρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πυροβόλο όπλο-πιστόλι, μάρκας ZORAKI με γεμιστήρα που περιείχε 14 φυσίγγια, χρηματικό ποσό 3.800€, 320 δολαρίων ΗΠΑ, καθώς και πλαστά διαβατήρια.

Από την ενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε επίσης ότι σε βάρος του 34χρονου δράστη εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή του σε τρεις ληστείες, που τελέσθηκαν στην περιοχή της Κορινθίας και της Στυλίδας, ενώ εκκρεμούσε ένα ακόμα ένταλμα σύλληψης του 3ου Ανακριτή Αθηνών, καθώς και μία καταδικαστική απόφαση.

Δράστες προσήχθησαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημ-κών Πατρών για την κατοχή του όπλου και για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Η σχηματισθείσα δικογραφία για τη ληστεία υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημ-κών Πατρών, από τον οποίο οι δράστες παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή και αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης τους. (astynomia.gr)


Καλλιεργούσαν 356 δενδρύλλια χασίς

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, την 06-06-2011 συνελήφθησαν δύο (2) άτομα , ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 43 ετών και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 31 ετών για καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών ουσιών (Ινδική κάνναβη).
Οι συλληφθέντες, σε δασική έκταση στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καμινίων του Δήμου Πατρέων, καλλιεργούσαν από κοινού τρακόσια εξήντα πέντε (365) φυτά κάνναβης, ύψους ένα έως ενάμιση μέτρο. Στην κατοχή τους βρέθηκαν τρείς (3) συσκευασίες περιέχουσες 20,5 γραμ. αποξηραμένης κάνναβης, τριάντα πέντε (35) χάπια HIPNOSEDON , 4 χάπια VULGEBAL , (198) χάπια άγνωστης χημικής σύστασης λευκού χρώματος, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, πέντε (5) κάρτες SIM , και το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων είκοσι (520) ευρώ.

Άπαντα παραπάνω φυτά, ναρκωτικές ουσίες, αντικείμενα και χρηματικό ποσό κατασχέθηκαν ως προϊόντα προερχόμενα από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι δυο συλληφθέντες με την δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. (astynomia.gr)


Λαθρορεύμα και ληστείες...

Δέκα οκτώ (18) άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς στην περιοχή Βλυχός Μεγάρων, σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΔΕΗ, της Πολεοδομίας και των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος - Δημόσιας Υγείας με την κατηγορία της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα έγιναν 22 αφαιρέσεις μετρητών της ΔΕΗ λόγω της κλοπής και έγιναν 60 αποξηλώσεις παράνομων συνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έλεγξαν 75 οχήματα και 220 άτομα εκ των οποίων προσήχθησαν τα 50.
Τελικά συνελήφθησαν 36 εκ των οποίων οκτώ λαθρομετανάστες, τέσσερις για παράνομες οικοδομικές εργασίες, δυο για παράβαση του νόμου περί Περιβάλλοντος, τρεις γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και ένα άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για έξι ληστείες. (Το Βήμα)


Αλβανοί γεμίζουν με ναρκωτικά τα νησιά


Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας καταπολέμησης της διάδοσης και χρήσης των ναρκωτικών ουσιών από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ίου συνέλαβαν, την 07-06-2011, στην Ίο, τρεις (3) αλλοδαπούς και έναν (1) ημεδαπό, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε προληπτικό αστυνομικό έλεγχο, ο οποίος έγινε την 07-06-2011, στις 6:10 το πρωί περίπου, στη Χώρα – Ίου, κατελήφθη ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 24 ετών, μόνιμος κάτοικος Αθηνών, να έχει στην κατοχή του μικροποσότητα ινδικής κάνναβης. Σε έρευνα που ακολούθησε στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο, όπου διέμενε προσωρινά μαζί με ομοεθνή του, ηλικίας ομοίως 24 ετών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

ποσότητα 198,3 gr ακατέργαστης ινδικής κάνναβης,

μια (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

τέσσερα (4) ακτοπλοϊκά εισιτήρια (άφιξης-αναχώρησης από και προς την Ίο),

το χρηματικό ποσό των 1.150 €.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, οι ανωτέρω συλληφθέντες ομολόγησαν ότι είχαν προβεί τις προηγούμενες ημέρες στην πώληση μέρους των ναρκωτικών ουσιών που κατείχαν σε διάφορους τουρίστες στο νησί.

Ακολούθως, μετά από σχετικές έρευνες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Ιρλανδίας, ηλικίας 23 ετών, και ένας (1) ημεδαπός, μόνιμος κάτοικος Ίου, ηλικίας 33 ετών, οι οποίοι ομολόγησαν την αγορά μικροποσότητας ινδικής κάνναβης από τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.  (astynomia.gr)


Πακιστανοί και γύφτοι "απαλλοτριώνουν" τις υποδομές

Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες της 04-06-2011, στη χ/θ 88 της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 35, 24 και 20 ετών, κάτοικοι Ασπροπύργου Αττικής και ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 27 ετών, κάτοικος ομοίως, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του «νόμου περί ναρκωτικών».

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς καθώς και της Ο.Π.Κ.Ε Φθιώτιδας, καταδίωξαν ΙΧΕ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, επειδή οι ανωτέρω προκειμένου να αποφύγουν επικείμενο έλεγχο στο Κάστρο Βοιωτίας, ανέπτυξαν ταχύτητα και τράπηκαν σε φυγή.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε στην 88 χ/θ Ν.Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας και στη κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων ήτοι: δύο (2) κατσαβίδια, μια (1) πένσα, έντεκα (11) κλειδιά γερμανοπολύγωνα, δύο (2) γαλλικά κλειδιά, δύο (2) καστανιές με εφτά (7) κλειδιά και τριάντα (30) περίπου μέτρα τριχιά, ένας (1) μεγάλος κόφτης και μια (1) σκύλα.

Επίσης στην κατοχή του 27χρονου ημεδαπού, ανευρέθηκε και κατασχέθηκε, μια (1) νάιλον συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 0,1 γραμμαρίων.

Από την προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες έχοντας συστήσει ομάδα και δρώντας κατ’ επάγγελμα, προέβησαν στην κλοπή πέντε (5) μετασχηματιστών Δ.Ε.Η. από αρδευτικά στις περιοχές Θηβών, Κάστρου και Λεύκτρων Βοιωτίας κατά το χρονικό διάστημα από 01-06-2011 έως 03-06-2011.
Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών. (astynomia.gr)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου