Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Νίντζα λαθρομετανάστης στη Ρόδο + Λαθροnews today

Παρίστανε τον… Νίντζα!
Συνελήφθησαν Ινδοί για τον βιασμό της Γερμανίδας στο Ρέθυμνο
Έκλεψαν και τα καλώδια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου!
Καταζητούμενος στην Ευρώπη, βολτάριζε στην Φλώρινα με ναρκωτικά
Πακιστανός έβγαλε μαχαίρι σε 15χρονους!
Συλλήψεις για ναρκωτικά οδήγησαν σε «λαυράκι»
Ρουμάνοι λήστευαν ηλικιωμένους στις λαϊκές
Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης-εξιχνίαση αρπαγών αλλοδαπών
Σύλληψη 4 Ρουμάνων για εμπορία ανθρώπων στην Κρήτη
Μπαγκλαντεσιανός δολοφόνος στη Μύκονο
Αλβανοί ρημάξανε την Κόρινθο
Μακελειό Αλβανών σε ταβέρνα στην Καλλιθέα
Αλβανοί ρημάξανε και την Εύβοια ~ Ρεκόρ 22 κλοπών
Ένας τόνος κλεμμένου χαλκού σε καταυλισμό γύφτων!

Παρίστανε τον… Νίντζα!
Οπλισμένος σαν «αστακός» ήταν ένας 43χρονος αλλοδαπός που οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σταμάτησαν τυχαία το αυτοκίνητό του για έλεγχο στην Ρόδο! Το ιδιαίτερου είδους οπλοστάσιο που είχε μαζί του, θύμιζε κάτι από… Νίντζα ή Ρομπέν των Δασών!

Όσο έψαχναν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, τόσο έβγαζαν αιχμηρά αντικείμενα οι αστυνομικοί! Ο 43χρονος είχε μαζί του ένα… τόξο με δύο βέλη, αλλά και τρεις σουγιάδες διαφόρων μεγεθών και ένα εξάρτημα που απαρτιζόταν από τέσσερα μαχαίρια σε σχήμα αστεριών, με τα οποία δεν εξήγησε τι σκόπευε να κάνει κι έτσι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να βγάλει εκείνος την… άκρη!

*** Λίγο πιο μακριά, στο Πυλί της Κω, κάποιοι άλλοι έδειξαν τι σκόπευαν να κάνουν με τα μαχαίρια που είχαν στην κατοχή τους. Οι δυο άγνωστοι έκαναν σήμα σε έναν ανυποψίαστο οδηγό να σταματήσει κι εκείνος υπάκουσε πιστεύοντας ότι ήταν αστυνομικοί ή άλλοι οδηγοί που χρειάζονταν βοήθεια. Όμως, στη συνέχεια εκείνοι τον απείλησαν με μαχαίρια και του άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό που είχε μαζί του! (Π.Θ.)


Συνελήφθησαν Ινδοί για τον βιασμό της Γερμανίδας στο Ρέθυμνο

Δύο Ινδοί συνελήφθησαν από την αστυνομία στο Ρέθυμνο οι οποίοι κατηγορούνται για το βιασμό και τη ληστεία που κατήγγειλε εις βάρος της, 29χρονη ξεναγός από τη Γερμανία, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με την 29χρονη, έκανε τζόκινγκ στην παραλία του Πλατανιά, όταν δύο άγνωστοι την ακινητοποίησαν την έδεσαν πισθάγκωνα και τη βίασαν. Μετά την πράξη τους άρπαξαν το κινητό της τηλέφωνο καθώς και 30 ευρώ.

Η ίδια κατάφερε να φτάσει σε μία ταβέρνα, απ΄ όπου ειδοποίησε την αστυνομία, άνδρες της οποίας κατέφθασαν άμεσα και παρέλαβαν την νεαρή γυναίκα.

Οι έρευνες της Ασφάλειας Ρεθύμνου οδήγησαν τους αστυνομικούς στους δύο Ινδούς οι οποίοι συνελήφθησαν και ανακρίνονται.


Έκλεψαν και τα καλώδια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου!

Αυτό πια, είναι από τα… άγραφα! Οι «κυνηγοί του χαλκού» χτύπησαν ακόμη και το νεόδμητο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των εκατοντάδων ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι μπαινοβγαίνουν καθημερινά, αφού εκεί εδρεύει όλη η αστυνομική δύναμη του νομού!

Συνελήφθη, το βράδυ του Σαββάτου (11/12.06.2011) από Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, ένας 36χρονος ημεδαπός (ΡΟΜΑ) γύφτος για απόπειρα κλοπής. 


Ειδικότερα, ο 36χρονος ημεδαπός, μπήκε στον περιφραγμένο προαύλιο χώρο Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου, από τη Βορειανατολική πλευρά του Μεγάρου που γειτνιάζει με τον παρακείμενο καταυλισμό ΡΟΜΑ, και αποπειράθηκε να αφαιρέσει τριφασικό καλώδιο χαλκού που είχε τοποθετηθεί για φύλαξη. Ο 36χρονος έγινε άμεσα αντιληπτός από Αστυνομικούς της Α.Δ. Ηρακλείου και συνελήφθη.
Το καλώδιο χαλκού που αποπειράθηκε να αφαιρέσει είχε προηγουμένως παραδοθεί στις Αστυνομικές Αρχές από συνεργεία της ΔΕΗ, που το απεγκατέστησαν κατά την διάρκεια επιχείρησης διακοπής παράνομης ηλεκτροδότησης του καταυλισμού ΡΟΜΑ γύφτων της Νέας Αλικαρνασσού.



Καταζητούμενος στην Ευρώπη, βολτάριζε στην Φλώρινα με ναρκωτικά.

Στην Κρυσταλλοπηγή της Φλώρινας, συνελήφθη ένας 42χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές για διακίνηση ναρκωτικών βάρους 19 κιλών και 900 γραμμαρίων. Ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την έκδοσή του.


Πακιστανός έβγαλε μαχαίρι σε 15χρονους!

Πανικός ξέσπασε στους δεκάδες περαστικούς που έκαναν τη βόλτα τους τον βράδυ της Κυριακής στην παραλία Λουτρακίου, όταν μια ομάδα Πακιστανών προκάλεσε επεισόδιο σε βάρος δυο 15χρονων παιδιών και ένας από αυτούς έβγαλε ένα κυνηγετικό μαχαίρι και άρχισε να απειλεί όποιον έβρισκε μπροστά του!


Στόχος του επεισοδίου ήταν δυο ανήλικα παιδιά, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, οι οποίοι –άγνωστο γιατί- βρέθηκαν περικυκλωμένα από δέκα Πακιστανούς με άγριες διαθέσεις! Ξαφνικά, ο ένας από τους αλλοδαπούς τράβηξε το μαχαίρι και άρχισε να το κουνάει απειλητικά, τόσο εναντίον των παιδιών, όσο και του πλήθους που συγκεντρώθηκε για να τα προστατεύσει με αποτέλεσμα όλοι να το βάλουν στα πόδια!

Κάποιοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, που έφθασε μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο του επεισοδίου, αλλά δεν πρόλαβε τον δράστη που είχε προλάβει να εξαφανιστεί μαζί με τους συμπατριώτες του. Οι έρευνες για την σύλληψή του

Πακιστανού μαχαιροβγάλτη συνεχίζονται, αφού οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στην διάθεσή τους την πλήρη περιγραφή του από τους αυτόπτες μάρτυρες.


Συλλήψεις για ναρκωτικά οδήγησαν σε «λαυράκι»

Πρώτες πρωινές ώρες της 11-06-2011, στο Περιστέρι Αττικής, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 26,27 και 29 ετών, για παράβαση των Ν. « Περί Ναρκωτικών» και «Περί Όπλων».


Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Κάνναβη βάρους: -15.648- γραμμαρίων. Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα και -6- φυσίγγια.
Μία (1) κοντόκανη καραμπίνα με -13- φυσίγγια.
Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σε βάρος του 26χρονου εκκρεμεί ένταλμα συλλήψεως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών για ανθρωποκτονία από κοινού κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και συμπλοκή.


Ρουμάνοι λήστευαν ηλικιωμένους στις λαϊκές
 
Πρωινές ώρες της 09-06-2011, στον Κολωνό και στον Αγ. Παντελεήμονα Αττικής, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κολωνού, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 34 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για «Εγκληματική οργάνωση», «ληστείες κατ’ εξακολούθηση» και «αντίσταση».


Οι συλληφθέντες μαζί με δύο συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν ληστείες σε περιοχές όπου διεξάγονταν κυρίως λαϊκές αγορές, σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, από τις οποίες αποσπούσαν τιμαλφή, χρηματικά ποσά και προσωπικά αντικείμενα.

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι έχουν διαπράξει κατά το τελευταίο τρίμηνο, συνολικά έντεκα (11) ληστείες.


Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης-εξιχνίαση αρπαγών αλλοδαπών

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών, που απήγαγαν κατ’ επάγγελμα ομοεθνείς τους και στην συνέχεια εκβίαζαν τους συγγενείς των απαχθέντων, στο Πακιστάν και στην Ινδία, προκειμένου να τους καταβάλλουν λύτρα για να τους απελευθερώσουν.
Από τους δράστες συνελήφθησαν τρεις (3) Πακιστανοί υπήκοοι, ηλικίας 26, 22 και 21 ετών, που είχαν αρχηγικό ρόλο και αναζητούνται τέσσερις (4) ακόμη αλλοδαποί, που τους βοηθούσαν στη φύλαξη των απαχθέντων.

Η δράση της ομάδας ξεκίνησε πριν από 4 μήνες και τερματίσθηκε με τη σύλληψή τους, την 9-6-2011. Στο διάστημα αυτό είχαν απαγάγει έναν (1) 24χρονο Πακιστανό, δύο (2) Ινδούς ηλικίας 29 και 26 ετών, καθώς και δύο ακόμη Πακιστανούς που δεν είχαν καταγγείλει την απαγωγή τους.

Κατά την διάρκεια της κράτησης των απαχθέντων, τους ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία και τους αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα που είχαν μαζί τους.

Την 9-6-2011 εντοπίσθηκαν οι χώροι κράτησης των απαχθέντων, στην Κυψέλη, έγιναν έρευνες παρουσία Εισαγγελέα και συνελήφθησαν οι τρεις (3) δράστες, οι οποίοι ομολόγησαν τις πράξεις.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι δράστες έλαβαν εκβιαστικά από τους συγγενείς των απαχθέντων, συνολικά το χρηματικό πόσο των 43.000 ευρώ για να τους απελευθερώσουν.


Σύλληψη 4 Ρουμάνων για εμπορία ανθρώπων στην Κρήτη


Συνελήφθησαν , την Κυριακή (12/06/2011) το απόγευμα στο Ηράκλειο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, δυο αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 31 και 44 ετών και δυο αλλοδαπές γυναίκες ηλικίας 30 και 33 ετών, υπήκοοι Ρουμανίας, για σωματεμπορία, παράνομη κατακράτηση, ψευδορκία και εμπορία ανθρώπων.

Ειδικότερα , τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (12.06.2011), καταγγέλθηκε σ την ομάδα Anti-Trafficking της Υ.Α Ηρακλείου ότι 44χρονος αλλοδαπός, εκμεταλλευόμενος τη δυσχερή οικονομική κατάσταση νεαρής γυναίκας, την έπεισε να τον ακολουθήσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης προκειμένου να της βρει εργασία. Σύμφωνα με τη καταγγελία, η νεαρή γυναίκα με τον 44χρονο αναχώρησε από την Ρουμανία πριν από λίγες ημέρες και κατέληξε στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου τους ανέμεναν ο 31χρονος και η 33χρονη, οι οποίοι είχαν πληρώσει και όλα τα έξοδα μεταφοράς της στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, την εγκατέστησαν σε διαμέρισμα της πόλης (Ηράκλειο) υπό την επιτήρηση κυρίως της 33χρονης.

Με τη χρήση απειλών βίας κατά της ζωής της δικής της, καθώς και κατά των τριών ανήλικων παιδιών της, ο 31χρονος και η 33χρονη την εξανάγκαζαν να συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρες έναντι χρηματικής αμοιβής, ενώ της αφαίρεσαν το δελτίο ταυτότητάς της. Ο 44χρονος και 31χρονος μετέφεραν την παθούσα σε ξενοδοχεία, όπου συνευρισκόταν ερωτικά με άνδρες- πελάτες και της αφαιρούσαν το χρηματικό ποσό που λάμβανε από τους πελάτες ως αντίτιμο για τις ερωτικές τους συνευρέσεις.


Μπαγκλαντεσιανός δολοφόνος στη Μύκονο

Εξιχνιάστηκε χθες (12-06-2011) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου και του Τμήματος Ασφαλείας Ερμούπολης, η ανθρωποκτονία 38χρονου αλλοδαπού υπηκόου Μπαγκλαντές, η σωρός του οποίου είχε βρεθεί ακέραια σε σακούλα σκουπιδιών, μέσα σε αποθηκευτικό χώρο ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Μύκονο, στο οποίο εργαζόταν περιστασιακά.

Συγκεκριμένα ύστερα από τις συνεχείς αστυνομικές έρευνες εντοπίστηκε ο 32χρονος ομοεθνής του, το απόγευμα της (09-06-2011), ο οποίος στερούνταν εγγράφων νόμιμης παραμονής στη χώρα μας και ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου.


Αλβανοί ρημάξανε την Κόρινθο

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου

Εξιχνιάστηκαν οκτώ υποθέσεις ληστειών και συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοχευμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ υποθέσεις ληστειών και έχουν συλληφθεί τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 22 έως 30 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, που πραγματοποιήθηκε χθες (11-06-2011) το πρωί σε σπίτι που διέμεναν οι τέσσερις αλλοδαποί, στο Κιάτο Κορινθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών (ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, συσκευή DVD , φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και συσκευές κινητών τηλεφώνων).

Οι τέσσερις συλληφθέντες, φορώντας κουκούλες και γάντια είχαν πραγματοποιήσει τις παρακάτω ληστείες:

1. Την 00:05 ώρα της 02-02-2011, στη Νεράτζα Κορινθίας, εισήλθαν σε οικία 60χρονου ημεδαπού, ακινητοποίησαν τον ίδιο, τη σύζυγο του και την κόρη τους και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν δύο (2) γυναικείες τσάντες με προσωπικά έγγραφα - αντικείμενα και το χρηματικό ποσό των 7000 ευρώ.

2. Την 19:45 ώρα της 09-02-2011, στο Βέλο Κορινθίας, εισήλθαν στην οικία 37χρονου ημεδαπού και, με την απειλή όπλων, κατσαβιδιών και μαχαιριών, ακινητοποίησαν αυτόν και μέλη της οικογένειάς του, ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των δέκα πέντε (15) ευρώ, προσωπικά έγγραφα - αντικείμενα και χρυσαφικά- τιμαλφή, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν και Ι.Χ.Ε που ήταν σταθμευμένο στην αυλή της οικίας.

3. Την 01:00 ώρα της 13-02-2011, στο Βέλο Κορινθίας εισήλθαν στην οικία 62χρονου ημεδαπού και με την απειλή πιστολιού και κατσαβιδιού αφαίρεσαν 2000 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο (2) ασύρματα τηλέφωνα και ένα φορητό Η/Υ.

4. Την 22:50 ώρα της 23-02-2011, στις Κρήνες Κορινθίας, εισήλθαν στην οικία 65χρονου ημεδαπού και με την απειλή πιστολιού και δύο (2) μαχαιριών αφαίρεσαν 26.000 ευρώ, ένα (1) ρολόι χειρός, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφά του.

5. Την 21:30 ώρα της 18-03-2011, στην Αρχ. Κόρινθο, με την απειλή περιστρόφων εξανάγκασαν 28χρονη ημεδαπή να εξέλθει του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου της, την οδήγησαν στην οικία της, όπου βρίσκονταν οι γονείς της, και αφαίρεσαν 1000 ευρώ, τρία (3) κινητά τηλέφωνα και τρία (3) ρολόγια χειρός.

6. Την 01:30 ώρα της 19-04-2011, στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Κιάτου, εισήλθαν στην οικία 75χρονου ημεδαπού και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από αυτόν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και ένα φορητό DVD .

7. Την 21:20 ώρα της 09-06-2011, στην περιοχή «Παναγία Γιουρούτσι» του Βέλου Κορινθίας, εισήλθαν στην οικία 40χρονου ημεδαπού, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και μαχαιρών την 62χρονη πεθερά του και αφαίρεσαν περίπου 520 ευρώ, προσωπικά έγγραφα - αντικείμενα, χρυσαφικά – τιμαλφή, ενώ κατανάλωσαν και τρόφιμα. Κατακρατώντας παράνομα, με την απειλή όπλων, την 62χρονη για διάστημα δυο (2) ωρών, ανέμεναν τον ιδιοκτήτη και τη σύζυγό του ηλικίας 39 ετών, από τους οποίους αφαίρεσαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, μόλις επέστρεψαν στο στην οικία τους.

8. Την 00:05 ώρα της 10-06-2011, στην περιοχή «Παναγία Γιουρούτσι» του Βέλου Κορινθίας, εισήλθαν, αφού έσπασαν την κεντρική είσοδο, στην οικία 62χρονου ημεδαπού και με την απειλή περιστρόφου αφαίρεσαν ένα (1) κυνηγητικό όπλο, ένα (1) αεροβόλο όπλο, κυνηγητικά φυσίγγια, 1500 ευρώ, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και μία (1) τσάντα με προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Μέρος των κλοπιμαίων που βρέθηκαν στην κατοχή τους αναγνωρίστηκε από τους παθόντες και τους έχει αποδοθεί, ενώ ερευνάται η προέλευση και των άλλων κατασχεθέντων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Ερευνάται η συμμετοχή τους και στην τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.


Μακελειό σε ταβέρνα στην Καλλιθέα

Δύο Αλβανοί σκοτώθηκαν όταν δύο συμπατριώτες τους, με τους οποίους έτρωγαν μαζί σε ταβέρνα της Καλλιθέας πάνω στην οδό Σοφοκλέους άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. (kathimerini.gr)


Εξιχνιάσθηκαν είκοσι δυο (22) κλοπές – διαρρήξεις οικιών στην ευρύτερη περιοχή της Ευβοίας

Εξιχνιάσθηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, είκοσι δυο (22) διακεκριμένες κλοπές σε οικίες στις περιοχές Ληλαντίου – Ερέτριας και Αμαρύνθου, που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2010 από τρεις (3) υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 20, 21 και 25 ετών.

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάρρηξη οικιών, από τις οποίες αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα αξίας και χρηματικά ποσά, καθώς και τα κλειδιά Ι.Χ. Επιβατικών αυτ/των, με τα οποία στη συνέχεια διέφευγαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες χρησιμοποιούσαν κάποια από τα αφαιρεθέντα οχήματα για να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους αλλοδαπούς μετανάστες από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλο οικονομικό όφελος. Τις προωθήσεις αυτές ενεργούσαν είτε οι ίδιοι, είτε άλλη εγκληματική ομάδα με την οποία συνεργάζονταν.
Η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και στην τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.


Ένας τόνος κλεμμένου χαλκού σε καταυλισμό γύφτων!

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε καταυλισμό γύφτων, στο Ζευγολατιό Κορινθίας.


Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε κρυμμένη σε Ι.Χ. φορτηγό ποσότητα χαλκού βάρους ενός τόνου, η οποία είχε κλαπεί από τη σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου - Κιάτου και η συνολική αξία της φτάνει στα 200.000 ευρώ σύμφωνα με την εκτίμηση αρμόδιου υπαλλήλου του ΟΣΕ, στον οποίο παρέδωσαν οι αστυνομικοί το χαλκό.

Εις βάρος του 22χρονου ιδιοκτήτη του φορτηγού που διαφεύγει τη σύλληψη σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ συνελήφθη και ένας 50χρονος κατά την επιχείρηση, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου