Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Οι 10 πιο σατανικοί μάγοι & μάγισσες στην Ιστορία

Το περιοδικό Time εξέδωσε μια λίστα με τους 10 πιο κακούς-σατανικούς μάγους όλων των εποχών:

Νο 10 ~ Δρακουμέλ





Ω! Πόσο σας μισώ απαίσια στρουμφάκια -η γνωστή ατάκα του συμπαθούς κακού μάγου, ο οποίος δυστυχώς ποτέ δεν κατάφερε να γευθεί "στρουμφόσουπα".





No 9 ~ Μάγισσα Κίρκη...



Στην ελληνική μυθολογία η Κίρκη ήταν δευτερεύουσα θεότητα, κατ' άλλους μάγισσα ή νύμφη. Πατέρας της ήταν ο θεός Ήλιος και μητέρα της η Πέρση, μία από τις Ωκεανίδες. Η Κίρκη ήταν αδελφή του Αιήτη και της Πασιφάης.

Η Κίρκη ζούσε στο νησί στο οποίο ήταν βασίλισσα, την Αιαία και μεταμόρφωνε τους εχθρούς της ή όσους την προσέβαλαν σε ζώα με τη χρήση μαγικών ποτών, καθώς γνώριζε πολλά για τα βότανα και τη φαρμακευτική τους επίδραση.

Η Κίρκη είναι περισσότερο γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου, όπου περιγράφεται να ζει σε ένα μέγαρο στη μέση ενός ξέφωτου, σε ένα πυκνό δάσος, και να υφαίνει σε έναν τεράστιο αργαλειό. Σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Οδυσσέα, τριγύρω υπήρχαν λιοντάρια και λύκοι, φαρμακωμένα θύματα της μαγείας της, που δεν ήταν επικίνδυνα για όσους επισκέπτονταν το μέρος.






No 8 ~ Μοργκάνα λε Φέι

Στον Αρθουριανό Κύκλο, η Μοργκάνα λε Φέι ή Φάτα Μοργκάνα, είναι μια πανίσχυρη μάγισσα και πολλές φορές αντίπαλη του βασιλιά Αρθούρου και της Γκουίνεβιρ.























No 7 ~ Ραβάνα

Ο Ραβάνα είναι ο βασιλιάς δαίμονας του νησιού Λάνκα και κύριος αντίπαλος του Ραμαγιάνα των Ινδών. Όπως παρατηρούμε έχει αρκετά κεφάλια και άκρα, ενώ γνωρίζουμε ότι μπορούσε να αλλάζει μορφή, να κινεί βουνά και να ξεσηκώνει καταιγίδες στη θάλασσα.






















No 6 ~ Η κακιά μάγισσα της Δύσης

H Wicked Witch of the West, είναι ο χαρακτήρας της κακιάς μάγισσας, όπως την είδαμε και στην ταινία του 1939 "Ο μάγος του Οζ". Nτυμένη από την κορυφή μέχρι τα νύχια με μαύρα ρούχα, με πράσινο δέρμα και μυτερό καπέλο.

Προσεχώς θα γυριστεί και ταινία από την Disney.



















No 5 ~ Βόλντεμορτ

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Χάρι Πότερ. Γνωστός και ως... ακατανόμαστος "He-who-must-not-be-named".













No 4 ~ Μπάμπα Γιάγκα ή Γιαγκά

Ο φόβος και ο τρόμος των παιδιών σλαβικής καταγωγής. Κυρά του δάσους και της μαγείας.

Απαγάγει και τρώει τα πιτσιρίκια και σύμφωνα με το wikipedia...

Στα ρωσικά παραμύθια, η Baba Yaga εμφανίζεται σαν μάγισσα που πετάει στον αέρα μέσα σε ένα γουδί, χρησιμοποιώντας το γουδοχέρι για τιμόνι, ενώ σβήνει τα ίχνη πίσω της με μια σκούπα από ασημένια σημύδα. Μένει σε μια ξυλοκαλύβα κι η κλειδαρότρυπα στην πόρτα της εισόδου είναι ένα στόμα γεμάτο κοφτερά δόντια. Ο φράχτης γύρω από το σπίτι είναι φτιαγμένος από ανθρώπινα οστά και κρανία. Σύμφωνα με ένα θρύλο, η είσοδος της καλύβας δεν εμφανίζεται μέχρι να ειπωθεί η μαγική φράση: Γύρνα την πλάτη σου στο δάσος και στρέψου σε εμένα.

Η Μπάμπα Γιαγκά εμφανίζεται στις ιστορίες και σαν καλός και σαν κακός χαρακτήρας. Κάποιες φορές βοηθάει τους ανθρώπους στις διάφορες αποστολές τους, ενώ άλλες φορές απάγει παιδιά και απειλεί να τα φάει. Θεωρείται επικίνδυνο να ζητήσει κανείς τη βοήθειά της: χρειάζεται κατάλληλη προετοιμασία, αλλά και αγνό πνεύμα.





No 3 ~ Ο Μέγας Μάγιστρος της Κου Κλουξ Κλαν

Δεν είναι κάποιο υπαρκτό πρόσωπο, αλλά "τίτλος τιμής" στον ηγέτη της ρατσιστικής αμερικανικής οργάνωσης που κυνηγούσε τους μαύρους. Το μόνο "μαγικό" είναι ίσως η απόδοση υπερφυσικών ιδιοτήτων στη Λευκή Ράτσα.

Η ίδρυση της πρώτης Κου Κλουξ Κλαν χρονολογείται στις 24 Δεκεμβρίου 1865 στο Πουλάσκι του Τενεσί, αμέσως μετά τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο. Ιδρύθηκε από έξι βετεράνους των Ομόσπονδων Πολιτειών και η δράση της διήρκεσε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1870.

Η ονομασία «Κου Κλουξ Κλαν» προήλθε από σύνθεση της ελληνικής λέξης κύκλος (Κου Κλουξ) και της αγγλικής clan (φυλή).

Χρέη πρώτου Μέγα Μαγίστρου διετέλεσε ο στρατηγός Nathan Bedford Forrest που διοικούσε το ιππικό των Νοτίων στον αμερικανικό εμφύλιο.









No 2 ~ Ο αυτοκράτορας (Dark Lord of the Sith)

Πρόκειται φυσικά για τον χαρακτήρα των ταινιών Star Wars. Ο Σκοτεινός Άρχοντας των Σιθ, θεωρήθηκε πιό κακός από τον Νταρθ Βεΐντερ (Darth Vader), μιας και είναι αυτός που τον διέφθειρε.
















Και στην πρώτη θέση...

Σάουρον ~ Ο μάγος του Τόλκιν

Ο Σάουρον ήταν το δεξί χέρι του Μέλκορ (που μετονομάστηκε σε Μόργκοθ), του μεγάλου αντιπάλου των Βάλαρ όπως διαβάζουμε στο "Σιλμαρίλλιον".

Είχε καταπληκτικές μαγικές ικανότητες ενώ θεωρείται και master της απάτης.

Ήταν ο ισχυρότερος των "Μάιαρ", πνεύμα δηλαδή ανώτερης τάξης, (όπως ο Γκάνταλφ).

Μεγαλύτεροι αντίπαλοί του ήταν οι κάτοικοι του Νούμενορ, απόγονος των οποίων είναι ο γνωστός σε όλους Άραγκορν, από τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών.












Πηγή: Krasoblog ~ Time.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου