Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Μέσω Αλβανίας φεύγουν τώρα οι λαθρομετανάστες προς Ευρώπη


Ας βοηθήσουμε τους λαθρομετανάστες να φτάσουν ευκολότερα στον τελικό τους προορισμό, διασχίζοντας τη μεριά των συνόρων που ανέκαθεν ήταν τρύπια και μπούκαραν από εκεί εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένοι-εγκληματίες κλπ.

-Διαδώστε παντού αυτήν την χρήσιμη είδηση -Μόνο μην το μάθει ο ΤΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα πάει να κλείσει τα περάσματα ;)

Νέο «μονοπάτι» διαφυγής από την Ελλάδα προς την Ιταλία και από εκεί προς ολόκληρη την Ευρώπη φαίνεται πως έχουν ανακαλύψει οι ξένοι...
 μετανάστες που διαμένουν ή απλά περνούν απ’ την Ήπειρο, με την βοήθεια φυσικά των κυκλωμάτων που τους διακινούν.

Μάλιστα, πολλοί απ’ αυτούς πληρώνουν αρκετές χιλιάδες ευρώ στους επιτήδειους διακινητές, προκειμένου να τους βοηθήσουν να φτάσουν στον προορισμό τους, όπως αποδεικνύουν πρόσφατα περιστατικά και συλλήψεις στην περιοχή μας!

Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι μετανάστες, που μέχρι τώρα παρέμεναν γύρω από τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας αλλά της Πάτρας με την ελπίδα πως θα καταφέρουν κάποια στιγμή να επιβιβαστούν κρυφά σε κάποιο καράβι για την Ιταλία, απογοητευμένοι από τις αποτυχημένες απόπειρές τους, κατευθύνονται πλέον προς την Αλβανία και ειδικότερα την Αυλώνα και προσπαθούν από εκεί να περάσουν στην Ιταλία. Τα σύνορα τα περνούν κατά μήκος της Ελληνο - αλβανικής μεθορίου, δηλαδή από δύσβατες περιοχές των Ιωαννίνων, της Θεσπρωτίας, καθώς και της Φλώρινας, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι με την κατάργηση της βίζας, έχει ατονήσει και ο έλεγχος σ’ αυτά. Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές στην Ελλάδα ούτε επιβεβαιώνουν ούτε αρνούνται κάτι τέτοιο.


ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΔΡΑ…

Οι μετανάστες πηγαίνουν από την Ελλάδα στην Αλβανία με τα πόδια. Συνήθως χρησιμοποιούν οδηγούς, οι οποίοι, φυσικά, πληρώνονται αδρά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, κερδίζοντας ακόμη και 10.000 ευρώ (!) για κάθε αλλοδαπό που φτάνει στην Αλβανία. Αντίστοιχα αδρή είναι και η αμοιβή που καταβάλλουν οι μετανάστες για τη μεταφορά τους από την Αυλώνα στην Ιταλία. Φτάνοντας στα Αλβανικά παράλια, οι φυγάδες επιβιβάζονται σε σαπιοκάραβα και προσπαθούν να προσεγγίσουν τις Ιταλικές ακτές, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τις αρχές της γειτονικής μας χώρας. Όσο για τους Αλβανούς, αυτοί δεν φαίνεται ότι θέλουν να εμποδίσουν τους μετανάστες να βρεθούν στην χώρα τους και από εκεί να μετακινηθούν προς την Ιταλία. Ενδεχομένως να λαμβάνουν υπόψη τα οικονομικά οφέλη από την διέλευση των μεταναστών!


ΑΠΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ… ΑΛΒΑΝΙΑ!

Για μήνες περίμεναν χωρίς αποτέλεσμα 1.000 περίπου μετανάστες προκειμένου να... δραπετεύσουν με τα πλοία από την Ηγουμενίτσα στην Ιταλία. Όσοι, λίγοι, κατόρθωναν να μπουν κρυφά στα καράβια, κρυμμένοι στα πιο απίθανα σημεία, ακόμα και μέσα στα ντεπόζιτα βενζίνης των φορτηγών, δεν ολοκλήρωναν το όνειρό τους. Οι Ιταλικές αρχές τους εντόπιζαν και τους γύριζαν πίσω. Έτσι, απελπισμένοι και άπραγοι έμεναν στο δάσος της πρωτεύουσας της Θεσπρωτίας, ακριβώς απέναντι από το λιμάνι, όπου είχαν στήσει πρόχειρα παραπήγματα. Οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας δεν τους ήθελαν φυσικά στην πόλη τους, υποστηρίζοντας ότι την υποβαθμίζουν. Έκαναν μάλιστα και συλλαλητήρια εναντίον τους, ώσπου μια μέρα η Αστυνομία τους συνέλαβε, γκρέμισε τα παραπήγματά τους και τους έδιωξε από την περιοχή. Από αυτό το σημείο και μετά, εφόσον έκλεισε η ελπίδα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, οι μετανάστες στράφηκαν προς την Αλβανία. Από κει, πλέον, επιδιώκουν να περάσουν στην Ευρώπη, που είναι και ο απώτερος στόχος τους.


ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΔΡΟΥΝ

Τα κυκλώματα διακίνησης οικονομικών μεταναστών, αφού δεν μπορούν να τους περάσουν από την Ελλάδα στην Ιταλία τους σπρώχνουν προς την Αλβανία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Μεχμέτ που παρουσίασε σε πρόσφατο δημοσίευμά της η ιστοσελίδα «Katoci.com» του Ηλία Μάκου. Όπως ανέφερε σ’ αυτό, τον πλησίασαν δύο άνδρες, ο ένας Έλληνας και ο άλλος Αλβανός. Του ζήτησαν χρήματα για να τον στείλουν στην Ιταλία, μέσω Αλβανίας. Του είπαν ότι οι ίδιοι θα τον περάσουν από μυστικά μονοπάτια στο Αλβανικό έδαφος μετά από ποδαρόδρομο δύο ωρών περίπου. Και από εκεί με αυτοκίνητο, άλλες δυόμιση ώρες ταξίδι, θα τον πάνε στην Αυλώνα. Τον διαβεβαίωσαν ότι με σκάφος θα τον αφήσουν στις ακτές της Ιταλίας. Το κόστος αυτής της απόδρασης; 12.000 ευρώ και με επιείκεια, όπως του είπαν, γιατί τον… συμπάθησαν!


ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ…

Οι μετανάστες είναι απελπισμένοι άνθρωποι, που πέφτουν εύκολα θύματα όσων τους πουλούν ελπίδα. Έτσι, δεν διστάζουν να δώσουν συχνά στου διακινητές όλα τα χρήματα που έχουν μαζί τους προκειμένου να φτάσουν στην Ευρώπη. Φυσικά, όταν γίνονται αντιληπτοί από τις αρχές και επαναπροωθούνται πίσω στην Ελλάδα, τα χρήματά τους δεν επιστρέφονται!


ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Μία περίπτωση που δείχνει με τον πιο έμπρακτο τρόπο το πώς δρουν τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών στην περιοχή μας είναι η πρόσφατη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ενός Ιρακινού κι ενός Αφγανού, που μετέφεραν προς την Ηγουμενίτσα ζευγάρι Ιρακινών λαθρομεταναστών μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους, με σκοπό να τους προωθήσουν στην Ιταλία. Διακινητές και λαθρομετανάστες συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη θέση «Τσιμέντα» της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν τους λαθρομετανάστες από την Αθήνα προς την Ηγουμενίτσα με αυτοκίνητα, με σκοπό να επιβιβασθούν στο πλοίο για Ιταλία.


ΑΠΟ 10.000 ΕΥΡΩ…

Οι συλληφθέντες μετανάστες επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Ρουμανίας, ενώ δήλωσαν ότι κατέβαλαν σε άγνωστο ομοεθνή τους στο Ιράκ το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ ο καθένας για τη μεταφορά τους στον τελικό τους προορισμό, που ήταν η Γερμανία! Επίσης, ο διακινητής που οδηγούσε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι λαθρομετανάστες, επέδειξε πλαστό ρουμανικό διαβατήριο, πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας αυτοκίνητου, ενώ και για τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος προέκυψε ότι ήταν κλεμμένες!


ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση δύο ακόμη διακινητών, επίσης αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, επειδή μετέφεραν με επιβατικό αυτοκίνητο μία αλλοδαπή γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά της, με σκοπό να τους βγάλουν παράνομα από την χώρα μας. Και σ’ αυτή την περίπτωση οι λαθρομετανάστες ήταν εφοδιασμένοι με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία και επέδειξαν στους λιμενικούς, ενώ άγνωστο παραμένει το ποσό που κατέβαλλαν στους διακινητές τους για να τους βοηθήσουν στο ταξίδι.
www.proinoslogos.gr

1 σχόλια:

εργδημεργ είπε...

Καιρος ήταν να μάθουν οι λαθρομετανάστες ...Γεωγραφία!

Κι απ' τη Βουλγαρία μπορουν να φύγουν. Κι απ' τη FYROM. Και μετα, με τα πόδια. Σερβία, Βοσνία, Κροατία, Σλοβενία, Ιταλία. Ή Ουγγαρία.

Καιρος να δουν κι οι Ευρωπαίοι "εταίροι" μας τη γλύκα.

Δημοσίευση σχολίου