Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τελικά μας είχαν γραμμένους κανονικότατα...


Μόλις οι κερδοσκόποι έδειξαν τα δόντια τους προς Ιταλία μεριά, κλάσανε μέντες οι "Ευρωπαίοι Εταίροι" μας.

Φανταστείτε να μην είχανε στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα. Θα μας είχανε πτωχεύσει εδώ και καιρό. Φυσικά επειδή υπάρχουνε κι αλλού πορτοκαλιές, θα μπορούσαμε να ξελασπώσουμε απλά με ελληνοκεντρική πολιτική, όπερ σημαίνει: άμεση εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της χώρας μας, ανάδειξη ελληνικού πολιτισμού με μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (για παράδειγμα βίλα Κύρριλος στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας - βίντεο παρακάτω). Φυλάκιση σε όσους εμποδίζουν την τουριστική ανάπτυξη της χώρας (ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡCIA κλπ). Αγωγούς με Ρωσία για να ξεμπερδέψουμε με τους "φίλους" τούρκους. Παραχώρηση τεράστιου χώρου στους Κινέζους για μεταφορά και συναρμολόγηση προϊόντων.

Και η αφορμή για την ανάρτηση:

Τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιουλίου ανακοίνωσε ανώτερη ευρωπαϊκή πηγή

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο επίκεντρο της Συνόδου θα βρεθεί η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Μεγάλο μέρος των εργασιών της επικείμενης Συνόδου αναμένεται να εστιάσει στην αναζήτηση τρόπων για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Έτσι το μείζον ζήτημα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους περνά από τα "χέρια" των υπουργών Οικονομικών στα "χέρια" των ηγετών των κρατών μελών της Ευρωζώνης. Και το συμπέρασμα είναι ένα... όλα τα ενδεχόμενα για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους είναι ανοιχτά...

 






Οι απεργίες των ναυτεργατών απειλούν τον τουρισμό για άλλη μια φορά

Την Πέμπτη συνεδριάζουν οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, Στέφενσων, ΠΕΕΜΑΓΕΝ,οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι και λένε «ναι» στην απεργία διαρκείας από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου!

Η απεργία διαρκείας, που προειδοποιούν ότι θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουλίου οι ναυτεργάτες εάν δεν λάβουν απαντήσεις για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους αιτήματα από τον αρμόδιο υπουργό, και η... στασιμότητα που επικρατεί σε βασικά θέματα της ναυτιλίας λόγω της πρόσφατης εκ νέου κατάργησης του υπουργείου είναι τα δυο «αγκάθια» που προβληματίζουν και ταλαιπωρούν στην καρδιά του καλοκαιριού πρώτα τους πολίτες και στη συνέχεια ακτοπλόους και φορείς.


Λύσεις και απαντήσεις στα «καυτά» αυτά προβλήματα καλείται να βρει και να δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα ναυτιλίας, Χ. Παμπούκης, ο οποίος ήδη από την προηγούμενη Δευτέρα έχει αρχίσει τις επαφές του με φορείς του χώρου, ξεκινώντας από τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου