Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Λάθρο-news today ~ 5 Ιουλίου

Ήταν έτοιμοι για ληστείες στο Κιλκίς
Εισαγωγή- «μαμούθ» χασίς από Τουρκία στην Χίο
Σακάτεψαν επιχειρηματία για να κλέψουν… ξαπλώστρες!
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με ναρκωτικά στον Πειραιά
Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που δρούσε στο κέντρο της Αθήνας
Συνελήφθη Νιγηριανός με 1300 γραμμάρια κοκαΐνης στο στομάχι!
Ρουμάνοι κατέκλεβαν ηλικιωμένους στα ATM
Σύλληψη Ιρακινού λαθρο-διακινητή
Αλβανός με 214 κιλά χασίς (για προσωπική χρήση) στην Ηγουμενίτσα
Αλβανικό μπουμπούκι που άνθησε και ευωδίασε όλο το Βέλγιο, "κόπηκε" στην Κακαβιά
Εξιχνιάστηκε ληστεία σε σπίτι Λαρισαίου
Τους έκλεβαν την ώρα που έκαναν μπάνιο στην Κρήτη
Πλήρωσε με μαχαιριές τον χωρισμό στη Χίο
Οι κωφάλαλοι άκουγαν και μιλούσαν μια χαρά στην Πτολεμαΐδα!

Ήταν έτοιμοι για ληστείες στο Κιλκίς

Με όλων των ειδών τα αιχμηρά όργανα και μάλιστα στις μεγαλύτερες δυνατές… διαστάσεις, ήταν εξοπλισμένοι δυο αλλοδαποί που έπεσαν στα χέρια αστυνομικών της Ασφάλειας, μέρα- μεσημέρι στο Κιλκίς! Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι σκόπευαν να τα χρησιμοποιήσουν σε ληστείες και τους έστειλαν στον εισαγγελέα.

Οι δυο Ρουμάνοι ηλικίας 36 και 30 χρόνων θεωρήθηκαν ύποπτοι και προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, όπου υποβλήθηκαν σε σωματική έρευνα. Σε ένα σακίδιο που είχαν μαζί τους, βρέθηκαν ένα μαχαίρι μήκους 31,5 εκατοστών, ένα τσεκούρι μήκους 22 εκατοστών και ένα… ψαλίδι μήκους 23 εκατοστών κι έτσι σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.



Εισαγωγή- «μαμούθ» χασίς από Τουρκία στην Χίο
 
Μεγάλη ποσότητα κατεργασμένου χασίς τουρκικής προέλευσης θα περνούσε στο ελληνικό έδαφος ένα ζευγάρι Ολλανδών, που έφτασε με πλοίο στην Χίο από το λιμάνι του Τσεσμέ! Τα ναρκωτικά βρέθηκαν κρυμμένα επιμελώς μέσα στο πολυτελές αυτοκίνητό τους, αλλά οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι κάποιοι τα έκρυψαν χωρίς να το… ξέρουν!
Οι άνδρες του Τελωνείου Χίου έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο μάρκας Lexus και ανακάλυψαν μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη μεταξύ των πίσω καθισμάτων και του πορτ μπαγκάζ. Στο εσωτερικό, υπήρχαν προσεκτικά τοποθετημένα δεκάδες δέματα με κατεργασμένη ινδική κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας», που ζυγίστηκαν και βρέθηκαν ότι συνολικά έφταναν τα 113 κιλά!

Το ζευγάρι υποστήριξε ότι… αγνοούσε την ύπαρξη των ναρκωτικών και ισχυρίστηκε ότι το αυτοκίνητο είχε μείνει επί τρεις ημέρες αφύλακτο σε ένα απόμερο πάρκινγκ στην περιοχή του Τσεσμέ, όπου ήταν εύκολο για τους πραγματικούς δράστες να βάλουν μέσα το χασίς! Όμως, οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν τους λιμενοφύλακες που τους οδήγησαν στον εισαγγελέα Χίου, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.
 
 
Σακάτεψαν επιχειρηματία για να κλέψουν… ξαπλώστρες!
 
Πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση δέχθηκε ένας 45χρονος ενοικιαστής παραλίας στο Τιγκάκι της Κω, όταν αντιλήφθηκε δυο αγνώστους να κλέβουν… ξαπλώστρες και ομπρέλες! Όταν προσπάθησε να τους εμποδίσει, τον χτύπησαν με τόση μανία ώστε κατέληξε στο νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση! Ωστόσο, ο ένας από τους δύο Βούλγαρους δράστες συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας.
Ο άτυχος 45χρονος έκανε έλεγχο στην παραλία, όταν είδε τους δράστες να κλέβουν τα αντικείμενα της δουλειάς του. Μόλις πλησίασε, εκείνοι άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και τα πόδια για να ξεφύγουν. Αν και τραυματισμένος με κάταγμα στο πόδι και μώλωπες στο πρόσωπο, ο επιχειρηματίας ειδοποίησε την Αστυνομία και ο ένας από τους επίδοξους κλέφτες εντοπίστηκε σε μικρή απόσταση. Πρόκειται για έναν 22χρονο από την Βουλγαρία που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ ο συνεργός του αναζητείται.

Φαίνεται, όμως, ότι στην Κω έχουν… αδυναμία στις ξαπλώστρες της παραλίας! Πριν από λίγες μέρες, είχε συλληφθεί στην Κέφαλο ένας 56χρονος Έλληνας που θέλησε να εξοπλίσει το… σπίτι του κλέβοντας δυο ξαπλώστρες αξίας 120 ευρώ από την επιχείρηση ενός 34χρονου! Όμως, έγινε αντιληπτός, συνελήφθη και αποδείχθηκε ότι είχε κλέψει πρόσφατα και άλλα είδη αξίας 2.500 χιλιάδων ευρώ!
 
 
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με ναρκωτικά στον Πειραιά
 
Άντρες της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, συνέλλαβαν χθες το απόγευμα, λίγο πριν τον απόπλου πλοίου με προορισμό τα Δωδεκάνησα, δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταφέρουν με το αυτοκίνητό τους μεγάλη ποσότητα κάνναβης. Πρόκειται για τον 23χρονο οδηγό και τον 22χρονο συνοδηγό, που μετέφεραν 24 πλαστικές συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικού μικτού βάρους είκοσι τεσσάρων κιλών και οκτακοσίων πενήντα γραμμαρίων.
Συγκεκριμένα εκαέξι από τις συσκευασίες ήταν τοποθετημένες στο πάνω μέρος του πίσω καθίσματος του οχήματος και οι υπόλοιπες οκτώ σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη μεταξύ του πίσω καθίσματος και του ντεπόζιτου καυσίμων του οχήματος. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Οι ναρκωτικές ουσίες, τα τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και το όχημα κατασχέθηκαν.
 
 
Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που δρούσε στο κέντρο της Αθήνας
 
Πρωινές ώρες της 3-7-2011, στην Ομόνοια, από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφάλειας Αθηνών σε συνεργασία με την Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού, συνελήφθησαν έντεκα (11) αλλοδαποί, υπήκοοι Τυνησίας, Αλγερίας, Αφγανιστάν, Ιράκ και Παλαιστίνης για «Ληστείες» «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ΄ εξακολούθηση», «Πλαστογραφία», παρ. του Ν. «περί Αλλοδαπών» και παρ. του Ν. «περί Ναρκωτικών».
Οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν συγκροτήσει οργανωμένη εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Μετά από πολυήμερη έρευνα εντοπίσθηκαν δύο (2) διαμερίσματα, επί των οδών Μυλλέρου και Αναξαγόρα, τα οποία χρησιμοποιούσε η σπείρα σαν αποθηκευτικό χώρο των κλοπιμαίων.

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει τρείς (3) ληστείες και εβδομήντα μία (71) κλοπές από Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και καταστήματα, στις περιοχές του Κεραμεικού, Αγ. Παντελεήμονα και Εξαρχείων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα δύο (2) διαμερίσματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μήτρες κατασκευής ταξιδιωτικών εγγράφων
Πλήθος πλαστών εγγράφων
Πλήθος κινητών τηλεφώνων
Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
Πληθώρα γυαλιών ηλίου και οράσεως
Κοσμήματα
Σουγιάδες
Πλήθος πορτοφολιών
Μικροποσότητα κάνναβης
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 
Συνελήφθη Νιγηριανός με 1300 γραμμάρια κοκαΐνης στο στομάχι!

Μεσημβρινές ώρες της 3-7-2011, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίσθηκε στον χώρο αφίξεων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, ηλικίας 31 ετών, ο οποίος είχε μόλις αφιχθεί αεροπορικώς από το Λάγος Νιγηρίας, μέσω Ντουμπάι ( TRANSIT ) και κρίθηκε ύποπτος για την μεταφορά ναρκωτικών με την μέθοδο της κατάποσης.

Με την ρητή συναίνεσή του οδηγήθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο, όπου κατά την διάρκεια της νοσηλείας του απέβαλε σταδιακά εβδομήντα πέντε (75) αυτοσχέδιες ανισοβαρείς κυλινδρικές συσκευασίες με ΚΟΚΑΪΝΗ, συνολικού μικτού βάρους –1.300- γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς κρατείται φρουρούμενος στο νοσοκομείο, καθώς μετά από ακτινολογικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εντός του στομάχου του υπάρχουν και άλλες παρόμοιες συσκευασίες.


Ρουμάνοι κατέκλεβαν ηλικιωμένους στα ATM

Πρωινές ώρες της 02-07-2011 στο Π. Φάληρο, από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 35 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο (2) συνεργοί τους, κατηγορούμενοι για «Εγκληματική οργάνωση» και «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση».

Η παραπάνω ομάδα, κατά το τελευταίο πεντάμηνο, δρούσε σε διάφορες περιοχές της Αθήνας με την ίδια μεθοδολογία. Συγκεκριμένα οι δράστες κατάφερναν και αποσπούσαν από ηλικιωμένα άτομα, που έκαναν ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ τραπεζών, τις κάρτες ανάληψης και αφού υπέκλεπταν τον προσωπικό τους κωδικό PIN , στη συνέχεια προέβαιναν οι ίδιοι σε αναλήψεις χρημάτων από τις αφαιρεθείσες κάρτες.
Ειδικότερα, ο ένας από τους δράστες, την ώρα που οι παθόντες έκαναν ανάληψη χρημάτων, τους απασχολούσε δείχνοντάς τους πεσμένα χαρτονομίσματα στο έδαφος και ο δεύτερος δράστης κατάφερνε να τους αποσπά την κάρτα ανάληψης και να την αντικαθιστά με άλλη της ίδιας τράπεζας, με αποτέλεσμα οι παθόντες να μην αντιλαμβάνονται την κλοπή.

Οι δράστες συνελήφθησαν την ώρα που βρίσκονταν έξω από τράπεζα και στη θέα Αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες πέταξαν στο έδαφος τρεις κάρτες ανάληψης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Χρηματικό ποσό 2.970 ευρώ.
Πέντε (5) κάρτες ανάληψης.

Από την προανάκριση-έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαπράξει συνολικά οκτώ (8) κλοπές καρτών ανάληψης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με το συνολικό αφαιρεθέν ποσό να ανέρχεται στις 11.280 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Σύλληψη Ιρακινού λαθρο-διακινητή

Συνελήφθησαν χθες (03-07-2011), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, του Αστυνομικού Τμήματος Φερών και αξιωματούχων του FRONTEX , ένας (1) διακινητής υπήκοος Ιράκ και τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες (οι δύο εξ αυτών υπηκοότητας Ιράκ και ο τρίτος Παλαιστίνης).

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Κυριακής (03-07-2011), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέκρουσε σε κολώνα πρατηρίου υγρών καυσίμων, που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Φερών, στο ύψος του χωριού Μοναστηρακίου. Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε το χώρο του τροχαίου και κατευθύνθηκε πεζός σε κοντινή θαμνώδη περιοχή.

Στο σημείο κατέφθασε περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Φερών και διαπίστωσε ότι το όχημα είχε κλαπεί από την Κηφισιά Αττικής και οι πινακίδες που έφερε αντιστοιχούσαν σε όχημα που είχε κλαπεί από την Αθήνα.
Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Συνοριακής Φύλαξης Φερών και του Αστυνομικού Τμήματος Φερών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου και Αξιωματούχων Φιλανδίας του FRONTEX , μετά από αναζητήσεις, εντόπισαν σε θαμνώδη περιοχή, κοντά στο σημείο του ατυχήματος, τον οδηγό (διακινητή) του αυτοκινήτου και τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην κατοχή του διακινητή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, οι πινακίδες κυκλοφορίας, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

 
Αλβανός με 214 κιλά χασίς στην Ηγουμενίτσα
 
Συνελήφθη προχθές (02-07-2011) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν τον 32χρονο, σε χώρο πλησίον των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού της πόλης της Ηγουμενίτσας, να φυλάσσει επτά (7) ταξιδιωτικούς σάκους, επιμελώς κρυμμένους, που περιείχαν διακόσια οκτώ (208) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (214,324) γραμμαρίων, με σκοπό τη μεταφορά τους.
Ο παραπάνω 32χρονος συνελήφθη και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.


Αλβανικό μπουμπούκι που άνθησε και ευωδίασε όλο το Βέλγιο, "κόπηκε" στην Κακαβιά

Στη σύλληψη ενός τριανταεξάχρονου Αλβανού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης προχώρησαν οι αρχές στην Κακαβιά. Συγκεκριμένα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές Αρχές, για διακεκριμένες κλοπές με βία, κλοπές με διάρρηξη και απόπειρα κλοπών, απλή κλοπή και εγκληματική οργάνωση, πράξεις που τελέστηκαν στο Βέλγιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.


Εξιχνιάστηκε ληστεία σε σπίτι Λαρισαίου

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας η ληστεία που διέπραξαν τρεις άγνωστοι δράστες την 07-04-2011 σε οικία στην περιοχή Μεζούρλο Λάρισας.

Μετά από συντονισμένες έρευνες και αξιολόγηση στοιχείων προέκυψε ότι ο ένας από τους δράστες είναι αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 38 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, τη Δευτέρα (04-07-2011) το μεσημέρι, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στη Λάρισα και συνελήφθη για αντίσταση και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, ο 38χρονος, μόλις αντιλήφθηκε την προσέγγιση αστυνομικών προκειμένου να τον ελέγξουν, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει, χωρίς αποτέλεσμα.

Σε έρευνες που έγιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ακολούθως στο σπίτι του 38χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:


• ένα (1) στιλέτο
• ένα (1) ξύλινο ρόπαλο
• ένα (1) ζευγάρι κιάλια
• τέσσερις (4) φακοί διαφόρων μεγεθών
• δύο (2) μάλλινοι σκούφοι
• δύο (2) ζευγάρια μάλλινα γάντια
• δεκατέσσερα (14) κινητά τηλέφωνα και επτά (7) κάρτες sim
• πέντε (5) φορτιστές κινητών τηλεφώνων
• μία (1) μπαταρία κινητού τηλεφώνου
• δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
• ένας (1) πλοηγός (GPS)
• ένα (1) iPod
• μία (1) τηλεόραση 20 ιντσών
• ένα (1) ραδιοκασετόφωνο αυτοκινήτου
• μία (1) πρόσοψη ραδιο-cd
• εντός δερμάτινης τσάντας: ένας (1) φορητός υπολογιστής, μία (1) κάρτα τηλεόρασης υπολογιστή, τρία (3) καλώδια, ένα (1) mp3 player, μία (1) κάμερα υπολογιστή, ένα (1) μικρόφωνο υπολογιστή και πέντε (5) CD
• τέσσερα (4) ρολόγια χειρός
• πλήθος χρυσαφικών (οκτώ (8) δακτυλίδια, δέκα (10) ζεύγη σκουλαρίκια, δύο (2) βραχιόλια, ένα (1) κολιέ, μία (1) αλυσίδα με μενταγιόν, τρία (3) μενταγιόν και ένα (1) σταυρό) και
• πλήθος εργαλείων

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του συλληφθέντα.
Ένα από τα κατασχεθέντα κινητά τηλέφωνα, το οποίο αναγνωρίστηκε από τον παθόντα της ληστείας αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.
Ερευνάται η συμμετοχή του και στην τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων, ενώ αναζητούνται οι δυο συνεργοί του στη ληστεία.


Τους έκλεβαν την ώρα που έκαναν μπάνιο στην Κρήτη

Εύκολο τρόπο να βγάζουν «μεροκάματο» είχαν βρει δυο αλλοδαποί που έκαναν βόλτες στις παραλίες της Κρήτης. Εντόπιζαν τα αφύλακτα αυτοκίνητα των λουόμενων που απολάμβαναν τη θάλασσα και, χωρίς να τους αντιληφθούν, τα παραβίαζαν και έκλεβαν ότι μπορούσαν, κυρίως μετρητά και τιμαλφή.


Το «δίδυμο» των κακοποιών, που δρούσε κυρίως στο πάρκινγκ της δημοτικής πλαζ Καρτερού, αποτελούσαν ένας 23χρονος Παλαιστίνιος και ένας 41χρονος Σύρος οι οποίοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες ιδιοκτητών αυτοκινήτων για κλοπές μέσα από τα σταθμευμένα οχήματά τους.

Κατά την προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν παραβιάσει μέσα σε λίγη ώρα δύο αυτοκίνητα, από τα οποία έκλεψαν από το ένα μια γυναικεία τσάντα που περιείχε καλλυντικά και 20 ευρώ και από το άλλο ένα ρολόι αξίας 300 ευρώ και 50 ευρώ. Μάλιστα, ο 41χρονος υπέδειξε το σημείο στο οποίο είχαν πετάξει την τσάντα αφού την άδειασαν και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά της.


Πλήρωσε με μαχαιριές τον χωρισμό στη Χίο

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές στην Χίο για να εντοπίσουν έναν 35χρονο Αλβανό, που ξεπλήρωσε με μαχαιριές την απόφαση της αγαπημένης του να βάλουν τέλος στην ερωτική τους σχέση! Η 36χρονη Ελληνίδα που έφτασε μια ανάσα από τον θάνατο, νοσηλεύεται υπό προστασία στο «Σκυλίτσειο» νοσοκομείο.


Ο αλλοδαπός δράστης δεν μπορούσε να «χωνέψει» ότι δεν θα έβλεπε ξανά την 36χρονη φίλη του. Άρχισε να την αναζητά και κατάφερε να την εντοπίσει στο σπίτι ενός φίλου της στην πόλη της Χίου όπου, αφού λογομάχησαν έντονα, εκείνη του ανακοίνωσε ότι έχει σχέση με άλλον άνδρα. Θολωμένος ο 35χρονος Αλβανός, άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και άρχισε να την χτυπάει με αυτό!

Η γυναίκα έπεσε αιμόφυρτη στο δάπεδο με τρεις μαχαιριές στον θώρακα, την κοιλιά και την πλάτη και ο φίλος της ειδοποίησε αμέσως ασθενοφόρο το οποίο την μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη χειρουργική κλινική. Την ίδια στιγμή, ο παρ’ ολίγον δολοφόνος το έβαζε στα πόδια και εξαφανιζόταν προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν στο σπίτι του και τα μέρη όπου συχνάζει, αλλά δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.
 
 
Οι κωφάλαλοι άκουγαν και μιλούσαν μια χαρά στην Πτολεμαΐδα!
 
Οργανωμένη σπείρα αλλοδαπών απατεώνων έκανε έρανο στους δρόμους της Πτολεμαΐδας, τάχα υπέρ της δημιουργίας διεθνούς κέντρου για άτομα με ειδικές ανάγκες, άστεγους, φτωχά παιδιά και κωφάλαλους, όπως ισχυρίζονταν ότι ήταν και οι ίδιοι. Στην πραγματικότητα, όμως, όλοι τους… μιλούσαν και άκουγαν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα!
Οι τέσσερις γυναίκες ηλικίας 41, 19 και 21 χρόνων και ένας 23χρονος άνδρας προσποιούνταν τους κωφάλαλους και πλησίαζαν τους περαστικούς, δείχνοντάς τους έγγραφα με το λογότυπο “SDF” και σύμβολα της νοηματικής τυπωμένα στην κεφαλίδα, τα οποία έγραφαν: «Για άτομα με ειδικές ανάγκες, κωφάλαλους, αστέγους και φτωχά παιδιά. Θέλουμε ένα διεθνές κέντρο». Πολλοί ήταν αυτοί που παραπλανήθηκαν και πίστεψαν ότι ο έρανος ήταν πραγματικός, δίνοντάς τους χρήματα.

Όταν, όμως, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος Ασφαλείας πληροφορήθηκαν τι γινόταν και βρήκαν τους δήθεν κωφάλαλους, διαπίστωσαν ότι όχι μόνο δεν είχαν άδεια για έρανο, αλλά κι ότι… μιλούσαν και άκουγαν κανονικά! Έτσι, τους συνέλαβαν, κατέσχεσαν τα 455,45 ευρώ που είχαν βγάλει εξαπατώντας τους πολίτες και θα τους παραπέμψουν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, όπου θα εξηγήσουν χωρίς… νοήματα την κομπίνα τους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου