Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Τίτλοι τέλους για ΕΤ1 ~ Τι αλλάζει στη δημόσια τηλεόραση


Τις αλλαγές που θα γίνουν στη δημόσια τηλεόραση ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Μόσιαλος η ΕΤ1 κλείνει ενώ η ΝΕΤ αναβαθμίζεται σε ενημερωτικό και ψυχαγωγικό κανάλι και η ΕΤ3 αναβαθμίζεται σε εθνικό και περιφερειακό κανάλι.


Όπως τόνισε η κυβέρνηση προχωρά σε «ριζική αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και την αντικειμενική πληροφόρηση» τονίζοντας ότι «θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί ως προς τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης». Ο κ. Μόσιαλος είπε ότι η ΝΕΤ και η ΕΤ3 θα απορροφήσουν τις ποιοτικές εκπομπές της ΕΤ1 όπως το «Ουράνιο Τόξο» και τα ντοκιμαντέρ.

Επίσης κλείνει η «Ραδιοτηλεόραση», ενώ θα γίνουν συγχωνεύσεις στο ραδιόφωνο, περικοπές προσωπικού καθώς και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.

Επίσης θα αναβαθμιστεί η ΕRT World με έμφαση στον πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ενώ καταργούνται τα ψηφιακά κανάλια «Σινε+» και «Σπορτ+». Από τα φηφιακά αναβαθμίζεται το «Πρίσμα», στο οποίο θα υπάρξουν συμπράξεις με τα ιδιωτικά κανάλια με εκπομπές για ΑΜΕΑ.

Οσον αφορά τους ραδιοφωνικούς σταθμούς αναβαθμίζονται το ραδιόφωνο της ΝΕΤ, το Τρίτο Πρόγραμμα και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ενώ συγχωνεύονται οι 19 περιφερειακοί σταθμοί σε 9 με ενιαίο πρόγραμμα. Οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται σε έναν, ενώ καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς στα μεσαία. Οι πέντε διατηρούνται για εθνικούς λόγους σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Επίσης καταργούνται το Ινστιτούτο Οπτικο-ακουστικών Μέσων και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο

Η εξοικονόμηση ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί ανεξάρτητη επιτροπή που θα ανακοινώσει τις προτάσεις της μέχρι το τέλος Οκτωβρίου για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης της ΕΡΤ.

«Στόχος μας είναι μία δημόσια αλλά όχι κυβερνητική τηλεόραση πλήρως αποκομματικοποιημένη και ανεξάρτητη που θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια» υπογράμμισε τονίζοντας ότι η ΕΡΤ θα γίνει μία δημόσια εταιρεία στα πρότυπα του BBC και της γαλλικής και σουηδικής δημόσιας τηλεόρασης.

Επίσης προανήγγειλε τη δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης Πολυμέσων που θα περιλαμβάνει την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, web tv, καθώς και ραδιόφωνο. ΕΣτα πολυμέσα θα δοθεί μεγάλη έμφαση, με σημαντικές επενδύσεις και με συγκέντρωση μεγάλης δύναμης της ΕΡΤ (ανταποκριτές, αθλητικό τμήμα συνεργασία με ΑΠΕ και ΜΠΕ)

Το διαδίκτυο θα περιλαμβάνει και ειδικά δελτία ειδήσεων σε διάφορες γλώσσες για τους ξένους πολίτες της Ελλάδας και τους τουρίστες.
protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου