Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Τρόικα σώσε μας! ~ Μαζί τα φάγανε και συνεχίζουν...


Μπήκανε τα κομματόσκυλα στο δημόσιο, ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ από κοινού το Δημόσιο Βιός και καταχρεώσανε τη χώρα με δάνεια. Φτάσαμε στο γκρεμό και αντί να έρθουνε τα πάνω κάτω, συνεχίζουνε να ζητούνε από τους μισθωτούς εισφορές αλληλεγγύης, να ξεζουμίζουν τις επιχειρήσεις και την κοινωνία με Φ.Π.Α., μιας και τα επιδόματα στο δημόσιο και τις μούφα υπερωρίες, θα τα δίνουν πλέον στους δημοσιο-ψηφοφόρους τους, με τη μορφή της "προσωπικής διαφοράς"!!!

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ!: 

Σε νέο μισθολόγιο πολλών ταχυτήτων και εισαγωγή του θεσμού της "προσωπικής διαφοράς" για το δημόσιο προσανατολίζονται τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης) με στόχο να μην υπάρξουν τεράστιες μειώσεις μισθών στους σημερινούς υψηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους.

Οι πλέον χαμένοι θα είναι...
 οι νεοεισερχόμενοι του δημόσιου τομέα οι οποίοι θα είναι ελάχιστοι, αφού οι νέες προσλήψεις θα γίνονται με τον κανόνα της 1 πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Στις νέες προσλήψεις θα υφίστανται μόνο το οικογενειακό επίδομα, το επίδομα ειδικών συνθηκών, το επίδομα θέσης και το κίνητρο απόδοσης το οποίο όμως θα δίνεται ως μπόνους μετά από αξιολόγηση.

Παράλληλα στη μισθολογική τους εξέλιξη θα λαμβάνονται πλέον υπόψη 11 μισθολογικά κλιμάκια αντί των 18 και κατά συνέπεια θα εισπράττουν ισόποσες ωριμάνσεις, δηλαδή αυξήσεις μισθών εκτός μισθολογίου.

Οι παλαιότεροι υπάλληλοι θα εμπίπτουν στην εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς μέσω της σταδιακής αναπλήρωσης σε ένα ορίζοντα χρόνου 7 ετών των απωλειών σε εισόδημα από την περικοπή των επιδομάτων με αυξήσεις του βασικού μισθού.

Από την ρύθμιση αυτή θα ευνοηθούν οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί οι οποίοι ευεργετούνται σήμερα με τα επιδόματα ΔΙΒΕΤ και ΔΕΒΕΤ που φτάνουν και το 50% των τελικών αμοιβών τους. Παράλληλα στην ολοκλήρωση της όλη διαδικασίας θα συντηρηθούν οι μισθολογικές ανισότητες. Μάλιστα προβλέπεται ότι η προσωπική διαφορά θα μπορεί να μεταφέρεται μαζί με τον υπάλληλο σε περίπτωση μετακίνησης του από υπουργείο σε υπουργείο.

Η αντιστάθμιση εκτιμάται ότι θα έρθει από την αποχώρηση 150.000 κατά σύμβαση δημοσίων υπαλλήλων μέχρι και το 2015.

Ήδη από την 1η Ιουλίου οι ωριμάνσεις «πάγωσαν» και οι υπάλληλοι των υπουργείων, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, παραμένουν στο μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν ή δικαιούνταν μέχρι την 30η Ιουνίου 2011.

Από το πάγωμα των ωριμάνσεων οι υπάλληλοι χάνουν 20-41 ευρώ μηνιαίως και κατά μέσον όρο 280-481 ευρώ ετησίως.

Επίσης, από 1ης Ιουλίου, έχουν γίνει περικοπές και στα χρονοεπιδόματα και τις υπερωρίες.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου