Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Επιτέλους ~ Λεφτά από την… Ελβετία


Λεφτά από την … Ελβετία προσδοκά πως θα έχει λαμβάνειν η ελληνική κυβέρνηση, ενδεχομένως και μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς!

Λεφτά με … ουρά, με τους ιθύνοντες του οικονομικού επιτελείου να υπολογίζουν το τελικό ποσό μεταξύ 15 και 30 δις ευρώ (!), λεφτά που θα προκύψουν από την τελική συμφωνία μεταξύ των ελληνικών και των ελβετικών αρχών αναφορικά με το ύψος της φορολογίας που θα επιβληθεί - από την Ελβετία - στους τόκους των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες!

Όπως γράφουν οι Financial Times, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών ουσιαστικά έχουν καταλήξει σε ένα πλαίσιο συμφωνίας, στο οποίο προβλέπεται η επιβολή ενός συντελεστή φορολόγησης 10% ή και 20% στις υπάρχουσες καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στην Ελβετία. Το ύψος των συγκεκριμένων καταθέσεων ανέρχεται, σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, στα 150 δις ευρώ.

Κάτι που σημαίνει πως στο πλαίσιο της συμφωνίας που εξετάζεται, το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να προσδοκά σε έσοδα από φόρους «εισαγωγής από Ελβετία» (Σ.Σ: το ελβετικό Δημόσιο θα επιβάλλει φόρους στις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες της χώρας και στη συνέχεια θα αποδίδει το ποσό στην ελληνική κυβέρνηση) ύψους 15-30 δις ευρώ.

Οι πληροφορίες θέλουν την τελική συμφωνία να υπογράφεται ως τα τέλη της χρονιάς και σε κάθε περίπτωση οι λεπτομέρειες της θα βασίζονται στις συμφωνίες που έχει ήδη συνάψει η Ελβετία με Βρετανία και Γερμανία. (Π.Θ.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου