Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η ρατσιστική επίθεση της ημέρας ~ Ποδοσφαιριστής συνέλαβε τσαντάκια!


Δεν ήταν καλός στις… ντρίμπλες ο Αλβανός τσαντάκιας, αλλά στο… μαρκάρισμα θα έπαιρνε κόκκινη κάρτα! Φυσικά, η ποινή του για την… ανατροπή μιας ηλικιωμένης γυναίκας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από μια απλή αποβολή, αφού έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας χάρη σε έναν ποδοσφαιριστή!

Ο 29χρονος αλλοδαπός έριξε στο έδαφος μία 83χρονη γυναίκα σε...
 κεντρική διασταύρωση του Βόλου, για να αρπάξει την τσάντα της. Ωστόσο, τιμωρήθηκε με… πέναλτι καθώς ο ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου Περικλής Μπουσινάκης που βρισκόταν σε μικρή απόσταση είδε τι συνέβη και καταδίωξε το νεαρό κακοποιό, που δεν μπόρεσε να ξεφύγει από έναν καλά εκπαιδευμένο στα σπριντ αθλητή!

Ο δράστης παραδόθηκε σε έναν εκτός υπηρεσίας αστυνομικό της ΟΠΚΕ που ανέλαβε να τον οδηγήσει στα… αποδυτήρια της Ασφάλειας Βόλου. Εκεί αποδείχθηκε ότι και στις 13 Αυγούστου είχε επιχειρήσει να αρπάξει την τσάντα από μία κοπέλα που περίμενε στη στάση στην Παναγία Τρύπα και, όταν εκείνη αντιστάθηκε, την απείλησε με μαχαίρι!

Extra:

Πολυεθνική σπείρα διακινούσε ναρκωτικά στο Ναύπλιο

Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών διακινούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας επτά νεαροί, μέλη… πολυεθνικής σπείρας που εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ναυπλίου την στιγμή που ετοιμαζόταν να «σπρώξει» τεσσεράμισι κιλά ακατέργαστου χασίς στα στέκια τοξικομανών.

Τη σπείρα αποτελούσαν δύο 23χρονοι Έλληνες, δυο συνομήλικοί τους Αλβανοί, μία 24χρονη ομοεθνής του και ένας 21χρονος Ουκρανός, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 27χρονος Αλβανός. Ο τελευταίος μαζί τον ένα από τους συμπατριώτες του συνελήφθησαν με μικροποσότητες χασίς, αλλά η σύλληψη των υπολοίπων και οι έρευνες στα σπίτια τους έφεραν στο φως δέκα συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και 482 γραμμαρίων, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές, 400 ευρώ και δυο μάλλινες κουκούλες τύπου full face που εξετάζεται αν χρησιμοποιούνταν σε ληστείες. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.


Στα "πράσα" επίδοξος ληστής στην Κόρινθο
 
Συνελήφθη, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο, ένας 23χρονος Αλβανός, ο οποίος αναρριχήθηκε σε διαμέρισμα 1ου ορόφου και μπήκε σε αυτό από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, αλλά έγινε αντιληπτός από τον 41χρονο αλλοδαπό ιδιοκτήτη του.

'Αμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου, οι οποίοι τον συνέλαβαν, ενώ ο συνεργός του που τον περίμενε απέξω, τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.

Ο 23χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου, ενώ ερευνάται η περαιτέρω συμμετοχή του σε παρόμοιες παράνομες πράξεις.

 
Απέσπασε με τη βία την τσάντα 84χρονης στα Χανιά
 
Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (29-08-2011), στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ένας 39χρονος αλλοδαπός πολίτης Ιράν για ληστεία.

Συγκεκριμένα ο εν λόγω αλλοδαπός κινούμενος πεζός και με την χρήση σωματικής βίας απέσπασε την τσάντα 84χρονης γυναίκας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΔΑ

Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για «Διακεκριμένες κλοπές».

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Κηφισιάς προέκυψε, ότι ο ανωτέρω, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, από τριμήνου και πλέον είχαν συστήσει σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις σε οικίες στην περιοχή της Κηφισιάς, στις οποίες εισέρχονταν πρωινές ώρες παραβιάζοντας παράθυρα ή μπαλκονόπορτες και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.

Κατά το τελευταίο τρίμηνο έχουν διαπράξει συνολικά δέκα (10) διαρρήξεις- κλοπές οικιών στην περιοχή της Κηφισιάς.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΔ Θεσσαλονίκης

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, τριμελής εγκληματική ομάδα, η οποία εφαρμόζοντας προηγμένες τεχνικές και χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό, δραστηριοποιούνταν στη διάρρηξη θωρακισμένων θυρών.

Συνελήφθησαν ως μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 48, 35 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση», «Πλαστογραφία», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών» και παράβαση του Νόμου «Περί Αλλοδαπών».

Προηγήθηκε αστυνομικός έλεγχος των τριών αλλοδαπών, μεσημβρινές ώρες της 30-08-2011, όταν κινούμενοι στην περιοχή της Άνω Πόλης, κρίθηκαν ύποπτοι από άνδρες της ΟΠΚΕ που πραγματοποιούσαν εποχούμενη περιπολία.

Κατά τον διενεργούμενο έλεγχο, οι συλληφθέντες δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας και υπέδειξαν παραποιημένα Δελτία Αιτήσαντος Ασύλου.
Από τα αποτελέσματα της δακτυλοσκοπικής έρευνας, προέκυψαν τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας των αλλοδαπών, ενώ ταυτόχρονα διαπιστώθηκε ότι δύο από τους αυτούς είχαν σημανθεί στο παρελθόν με διαφορετικά στοιχεία και είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις κλοπών, σε υποθέσεις ναρκωτικών και πλαστογραφίας.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκε στην περιοχή της Άνω Πόλης το διαμέρισμά τους, όπου και πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Στο εσωτερικό της οικίας των μελών της συμμορίας βρέθηκε και κατασχέθηκε:

Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (αυτοσχέδια εργαλεία για διάνοιξη πόρτας, λίμες για παραβίαση μύλων κλειδαριών, ηλεκτρικός τροχός, κατσαβίδια, σφυριά, πολυεργαλεία, μεταλλικοί γάντζοι, κ.α)

Κλειδαριές και κλειδιά πορτών ασφαλείας ,
Ρολόγια και κοσμήματα,
Κινητά τηλέφωνα ,
Εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων ,
Πλαστά έγγραφα (κυρίως βεβαιώσεις παραμονής αλλοδαπών)
Φωτογραφίες (τύπου ταυτότητας) που απεικονίζουν άγνωστα πρόσωπα
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτουν τα ακόλουθα:

Η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τους τελευταίους 4 μήνες,

Ο όγκος των διαρρηκτικών εργαλείων είναι ενδεικτικός της συστηματικής (κατ΄επάγγελμα) τέλεσης κλοπών και όχι περιστασιακής διάπραξης διαρρήξεων.

Η ανεύρεση συγκεκριμένων τύπων κλειδαριών και αυτοσχέδιων εργαλείων ενισχύει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για επαγγελματίες διαρρήκτες, οι οποίοι μάλιστα πειραματίζονται σε νέες μεθόδους παραβίασης θωρακισμένων θυρών.

Η ποσότητα των πλαστών βεβαιώσεων καταδεικνύει ότι τα μέλη της ομάδας ασχολούνται επίσης με την έναντι αμοιβής πλαστογράφηση εγγράφων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, η κλειδαριά (τύπου τρίαινα), η οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μαζί με τα υπόλοιπα πειστήρια από το ερευνώμενο διαμέρισμα, χρησίμευε για την εκπαίδευση και εντατική πρακτική εξάσκηση των συλληφθέντων, ώστε να τελειοποιήσουν την «τεχνική» τους στην παραβίαση κλειδαριών ασφαλείας.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η πλήρης έκταση της δράσης της συμμορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Συλλήψεις ατόμων για αυτόφωρα αδικήματα

1) Ένοικοι πολυκατοικίας στην περιοχή της Ανάληψης, αντιλαμβανόμενοι περιστατικό διάρρηξης διαμερίσματος στην οικοδομή τους, το απόγευμα της 28-08-2011, ενημέρωσαν άμεσα το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έσπευσαν ειδοποιηθέντες αστυνομικοί , οι οποίοι αναζήτησαν και τελικά εντόπισαν κρυμμένο στο λεβητοστάσιο της ταράτσας, τον 33χρονο αλλοδαπό διαρρήκτη.

Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς, λίγη ώρα νωρίτερα, διέρρηξε διαμέρισμα 6ου ορόφου, απ΄όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό σε ευρώ και συνάλλαγμα και προσωπικά αντικείμενα της ιδιοκτλητριας, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του, καθώς και κοσμήματα, τα οποία τοποθέτησε σε κάλτσες και πριν τη σύλληψή του έριξε στην πρασιά της οικοδομής.

Όλα τα παραπάνω κλοπιμαία επιστράφηκαν στην ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος.

2) Συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, έπειτα από μικρής έκτασης καταδίωξη, "ομογενής", ηλικίας 27 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Κλοπή».

Αναλυτικότερα, ο 27χρονος, ο οποίος κινούταν πεζός, χθες (28-08-2011) το μεσημέρι, στην περιοχή της Μενεμένης, κίνησε τις υποψίες πληρώματος περιπολικού, το οποίο τον πλησίασε με σκοπό τον προληπτικό αστυνομικό έλεγχο.

Στη θέα των ενστόλων, ο "ομογενής" τράπηκε σε φυγή και επιχείρησε να διαφύγει, καταδιώχθηκε όμως και συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

67 τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων,
34 μπλοκ επιταγών,
3 κάρτες Τραπεζών,
κάρτες τηλεφώνων,
κινητά τηλέφωνα και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, την προέλευση των οποίων αδυνατούσε να αιτιολογήσει.


Σύλληψη ενός αλλοδαπού για ανθρωποκτονία από πρόθεση στο Λασίθι

Συνελήφθη σήμερα (30–8–2011) το πρωί στη Γρα Λυγιά Ιεράπετρας Λασιθίου ένα αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 50 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 44χρονης ομοεθνής συζύγου του.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση, ο ανωτέρω αλλοδαπός, σήμερα το πρωί, αφού διαπληκτίστηκε εντός της οικίας του για προσωπικές διαφορές με την ομοεθνή σύζυγό του, ακολούθως της επιτέθηκε και τη χτύπησε στο κεφάλι με υδραυλικό εργαλείο (κάβουρα) με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό της. Το μέσο τέλεσης της πράξης (κάβουρας) βρέθηκε εντός της οικίας και κατασχέθηκε.

Ο δράστης που διαμένει νόμιμα στη χώρα συνελήφθη, ομολόγησε την πράξη του και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.


Έπιασαν στα «πράσα» 39χρονο διαρρήκτη στο Λαγανά

Την πάτησε ένας 39χρονος διαρρήκτης στο Λαγανά της Ζακύνθου, όταν μαζί με άλλους δύο συνεργούς του προσπάθησαν να ληστέψουν τουριστικό κατάλυμα.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος αλλοδαπός με τους συνεργούς του επιχείρησαν να διαρρήξουν δωμάτιο συγκροτήματος τουριστικών καταλυμάτων που βρίσκεται στον Λαγανά Ζακύνθου, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του συγκροτήματος και τράπηκαν σε φυγή.

O ένας εκ των δραστών εντοπίστηκε και συνελήφθη σε σύντομο χρονικό διάστημα από τις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.


Εξαρθρώθηκε σπείρα Ιρανών που εισήγαγε ναρκωτικά στην Ελλάδα

Σπείρα αλλοδαπών που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως όπιο, από την Τουρκία στην Ελλάδα και τα διακινούσε στη χώρα μας, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξαρθρώθηκε χθες το επόγευμα, μετά απο πληροφορίες και έρευνες του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στην περιοχή των Εξαρχείων τρεις Ιρανούς, ηλικίας 29, 33 και 33 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για «Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης» παράβαση του νόμου «Περί Ναρκωτικών», και «Πλαστογραφία πιστοποιητικών».
Στην κατοχή τους και στο διαμέρισμα που διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες με όπιο, συνολικού βάρους περίπου 2,5 κιλών, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 7.570 ευρώ, τρία διαβατήρια και τέσσερα δελτία ταυτότητας τρίτων προσώπων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου