Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΕΛΤΑ όπως... ΔΕΗ ~ Μαζί τα φάγανε


*Από σήμερα δημιουργείται μια νέα κατηγορία στο blog, με την
ονομασία "μαζί τα φάγανε".

Μέρα με τη μέρα θα επαλληθεύεται η γνωστή ατάκα του χοντρού, καθώς θα έρχονται στο φως (ελλείψει χρημάτων και πολέμου "με τα σπλάχνα"), τα τσιμπιματάκια έως φαγοπότια των κομματόσκυλων, των επιχειρηματιών, των Δημοσίων Υπαλλήλων, του απλού κοσμάκη που έσπευσε να τα αρπάξει στη ζούλα ή να μην δηλώσει το "κάτιτίς" -π.χ. το αυθαίρετο.

Και μη μου πείτε ότι φταίνε οι πολιτικοί μόνο για το μπάχαλο που επικρατούσε και επικρατεί και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, με την Ελλάδα δακτυλοδεικτούμενη από όλον το κόσμο (σίγουρα υπερβολικά δακτυλοδεικτούμενη, αλλά εμείς το επιτρέψαμε αυτό), γιατί τους πολιτικούς των τελευταίων 35 ετών ποιός τους ψήφιζε για να συνεχίσουν "το έργο τους";

Πριν τρεις μήνες είχε διαταχθεί έρευνα και τελικά: Πορισμα ανάλογου περιεχομένου με εκείνο για τις επιχορηγήσεις στη ΓΕΝΟΠ συνέταξε...
 ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής, αυτή τη φορά για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων ΕΛΤΑ.

Στο πόρισμά του διαπιστώνει ότι οι επιχορηγήσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ στην Ομοσπονδία (από το 1999-2010) ήταν παράνομες και αντίθετες με τη νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την ενίσχυση των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων από τις διοικήσεις.

Επίσης μέσω των συλλογικών συμβάσεων παρακρατούνταν εισφορές από τους 8.400 υπαλλήλους από 8 έως 12 ευρώ (συνολικά 12 εκατ. ευρώ), διαδικασία την οποία ο Επιθεωρητής χαρακτηρίζει παράτυπη, αφού επιτρέπεται μόνο σε πρωτοβάθμια σωματεία.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ. Βασιλόπουλος είπε ότι όλα έγιναν σύννομα με βάσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Μάλιστα κάλεσε τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και τον ΣΔΟΕ, να προσέλθουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας για να ελέγξει όλα τα παραστατικά.

Όπως αναφέρεται στην Καθημερινή της Τετάρτης, το πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί εντός 15 ημερών στον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου