Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Συνθήκες "ελατηρίου" στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών


Μετά το "ατελείωτο ξύλο", την απαξίωση των τιμών & αφού ανακοινώθηκε το deal Alpha - Eurobank, οι μετοχές των τραπεζών χτυπάνε limit up +30% & o Γ.Δ. στο +11,5%, ενώ προσπαθεί να ανακτήσει τις 1000 μονάδες. (Mετά και την άρση της διαπραγμάτευσης alpha-eurobank ξεπέρασε τις 1000 & βρίσκεται στο 15%!).

Eνδεικτικό είναι ότι δεν υπάρχουν πωλητές! Ακόμα και στο +30%, 2,3 εκατομμύρια μετοχές ζητούνται για αγορά στην Εθνική, κάτι που σημαίνει...

ότι θα υπάρχει συνέχεια στο "πάρτυ". Στα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ), η άνοδος 45% & σε αυτά της Alpha 60% (!).

Βέβαια θα χρειαστούνε αρκετά limit up στις τράπεζες για να βρεθούνε σε τιμές που θα αντικατοπτρίζουν τα πραγματικά τους μεγέθη βάσει των ενεργητικών τους κεφαλαίων. -Από τα ιστορικά χρηματιστηριακά υψηλά τους, έχουνε χάσει το 90-95%!

Αυτές προς το παρόν που δεν έχουν limit up είναι οι μετοχές της Alpha & Eurobank & αυτό λόγω του ότι ανεστάλει η διαπραγμάτευσή τους μέχρι να ανακοινωθούν οι όροι του deal.

To deal...
Με αύξηση κεφαλαίου ύψους 3,9 δισ. ευρώ θα ολοκληρωθεί η συγχώνευση των Eurobank και Alpha Bank, με τη σχέση ανταλλαγής να διαμορφώνεται όπως ήταν αναμενόμενο στις πέντε νέες κοινές μετοχές της Alpha Bank για κάθε επτά κοινές μετοχές της Eurobank, σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοινώθηκε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου