Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Πέρασε ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, νίκη ΠΑΟ και ματς θρίλερ στο φιλικό μπάσκετ Ελλάδας - Ιταλίας


Προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League ο ΠΑΟΚ μέσα στην Ουκρανία με ισοπαλία 1-1 (& ένα λάθος ακυρωθέν γκολ απέναντι στην Καρπάτι Λβιβ). Το πρώτο ματς στη Θεσσαλονίκη είχε λήξει 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.
(Φυσικά δεν ξεχνάμε την πρόκριση με το ίδιο σκορ, πριν ένα χρόνο ακριβώς, στην Κωνσταντινούπολη).

Δείτε τα γκολ:


















Πέρασε και η ΑΕΚ με 1-1 στο τέλος της παράτασης και ενάντια στην Δυναμό Τυφλίδας στη Γεωργία (ο πρώτος αγώνας είχε λήξει 1-0 στην Αθήνα)

 


Νίκη 2-1 για τον Παναθηναϊκό απέντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά αποκλεισμός από κάθε ευρωπαϊκό αγώνα λόγω της ήττας με 3-0 στον πρώτο αγώνα που έγινε στο Ισραήλ.




Η Εθνική Ελλάδος καλαθοσφαίρισης, σε ένα συγκλονιστικό ματς, το οποίο κρίθηκε μετά από δύο παρατάσεις, ηττήθηκε με 82-81 από την Ιταλία. Πλέον στρέφει την προσοχή της στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ κόντρα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στις 31 Αυγούστου.
Στις 3 Σεπτέμβρη ο αγώνας με την Βαρντάρσκα.





Η κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Μετά από κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, στον δρόμο...της ΑΕΚ θα βρεθούν τρεις παλαιοί γνώριμοι. Η Άντερλεχτ, η Λοκομοτίβ Μόσχας και η Στουρμ Γκρατς. Ο ΠΑΟΚ έπεσε με Τότεναμ, Ρούμπιν Καζάν και την ιρλανδική Σάμροκ Ρόβερς. Πρεμιέρα των ομίλων την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

Με την Άντερλεχτ η ΑΕΚ έπαιξε και πέρσι σε όμιλο της διοργάνωσης. Έχασε με 3-0 στις Βρυξέλες, έφερε 1-1 στην Αθήνα. Αλλά και πριν από 5 χρόνια σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, όταν έφερε δυο ισοπαλίες: 1-1 (εντός) και 2-2 (εκτός). Με Στουρμ και Λοκομοτίβ η ΑΕΚ αγωνίστηκε τη σεζόν 1997-98 στο κύπελλο κυπελλούχων. Απέκλεισε στον β' γύρο τους Αυστριακούς (2-0 στη Ν.Φιλαδέλφεια, ματς στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά και ουσιαστικά τερματίστηκε η καριέρα του Χρήστου Κωστή και ήττα 1-0 στο Γλρατς) και τον Μάρτιο έχασε τη χρυσή ευκαιρία να περάσει στα ημιτελικά. Έφερε 0-0 στην Αθήνα και κρατούσε το 1-1 και την πρόκριση στην παγωμένη Μόσχα μέχρι το 90' όταν δέχτηκε το δεύτερο γκολ.

Στον ΠΑΟΚ η κληρωτίδα δεν φέρθηκε καλά. Καλείται να αντιμετωπίσει την δυνατότερη ομάδα της διοργάνωσης, την αγγλική Τότεναμ, η οποία πέρσι έφτασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για να αποκλειστεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν ο σημερινός παίκτης της, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, τη φιλοδώρησε με δύο γκολ. Η Ρούμπιν είχε σαφώς ως στόχο να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αποκλείστηκε από μία καταπληκτική Ντιναμό Κιέβου στα πλέι οφ. Αποτελεί έναν εξαιρετικά δύσκολο αντίπαλο, σε αντίθεση με τη Σάμροκ, την πρώτη Ιρλανδική ομάδα που φτάσει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.



Οι 12 όμιλοι

1ος όμιλος: Τότεναμ, Ρούμπιν Καζάν, ΠΑΟΚ, Σάμροκ Ρόβερς

2ος όμιλος: Κοπεγχάγη, Σταντάρ Λιέγης, Ανόβερο, Βόρσκλα Πολτάβα

3ος όμιλος: Αϊντχόφεν, Χάποελ Τελ Αβίβ, Ραπίντ Βουκουρεστίου, Λέγκια Βαρσοβίας

4ος όμιλος: Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Λάτσιο, Ζυρίχη, Βασλούι

5ος όμιλος: Ντινάμο Κιέβου, Μπεσίκτας, Στόουκ, Μακάμπι Τελ Αβίβ

6ος όμιλος: Παρί Σεν Ζερμέν,Αθλέτικ Μπιλμπάο, Σάλτσμπουργκ, Σλόβαν Μπρατισλάβας

7ος όμιλος: Άλκμααρ, Μέταλιστ Χάρκιβ, Αούστρια Βιέννης, Μάλμε

8ος όμιλος: Μπράγκα, Κλαμπ Μπριζ, Μπέρμιγχαμ,Μάριμπορ

9ος όμιλος: Ατλέτικο Μαδρίτης, Ουντινέζε,Ρεν, Σιόν

10ος όμιλος: Σάλκε, Στεάουα, Μακάμπι Χάιφα, ΑΕΚ Λάρνακας,

11ος όμιλος: Τβέντε, Φούλαμ, Οντένσε, Βίσλα Κρακοβίας

12ος όμιλος: Άντερλεχτ, ΑΕΚ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Στουρμ Γκρατς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου