Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι εδώ! +Βίντεο


Μοιάζει η ιδανική λύση για τις βασανιστικές ώρες που βρισκόμαστε «κολλημένοι» στο μποτιλιάρισμα. Ο λόγος για την εφεύρεση ενός ηλικιωμένου Ρώσου, ο οποίος έκανε πραγματικότητα τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας με ένα οικονομικό και διόλου εξεζητημένο ιπτάμενο αυτοκίνητο!



Πετάει μόλις τρία μέτρα πάνω από το έδαφος και όχι για μεγάλες αποστάσεις, ωστόσο, σκοπός του, σύμφωνα με τον 72χρονο Βαλέρι Μπουλγκάκοφ, πρώην πιλότο, είναι να χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των νέων συναδέλφων του στην απογείωση και την προσγείωση.

Το «Β. Μπουλγκάκοφ» όπως ονομάζεται το πρωτότυπο όχημα από τον εμπνευστή του, πετάει με περίπου 100 χιλιόμετρα την ώρα, σε ύψος μόλις τριών μέτρων πάνω από το έδαφος και για απόσταση 180 μέτρων.


Τα φτερά του είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο για μέγιστη ασφάλεια στον αέρα, ενώ χρειάζεται περίπου 20 δευτερόλεπτα για να φθάσει τη ταχύτητα απογείωσης. Αν και αρχικά το ιπτάμενο αυτοκίνητο δεν σχεδιάστηκε για εμπορική χρήση, ο δαιμόνιος παππούς εξασφάλισε τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας για τη δημιουργία του, την οποία παρουσίασε στην έκθεση Autoexotics στη Μόσχα.



 
Αναμένεται να βγει στην αγορά στην κατηγορία αεροσκαφών Light Sport Aircraft (LSA) το 2012, έναντι της τιμής των 135.000 ευρώ. Λεπτομέρεια; Τα αναδιπλούμενα φτερά, επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη του να το παρκάρει σε ένα τυπικό γκαράζ για αυτοκίνητα.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου