Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Τα περίεργα της εβδομάδος Νο13


Μετά το πλαστικό στήθος έρχεται το... πλεκτό
Επίθεση άγριας αντιλόπης εναντίον ποδηλάτη (Βίντεο)
Ιαπωνία: Φιλάνθρωπος άφησε 10 εκατ. γιεν σε δημόσια τουαλέτα
Το δώρο της... έκατσε στο στομάχι
Γάτα με δύο πρόσωπα κατάφερε να επιβιώσει για 12 χρόνια
Γονείς μηνύουν το γιο τους γιατί δεν φεύγει από το σπίτι
Πες μου ποιο μήνα γεννήθηκες να σου πω τι δουλειά θα κάνεις
Οδηγώντας μετά μουσικής ~ Η κινητή μπάντα (Βίντεο)

Το στριπτίζ για την αιωνόβια (Βίντεο)
Το μπισκότο των 1.400 ευρώ!
Γαλλίδα κερδίζει αποζημίωση λόγω σεξουαλικά... αδρανούς συζύγου
Βρήκε φίδι με δύο κεφάλια στην αυλή του (Βίντεο)


Μετά το πλαστικό στήθος έρχεται το... πλεκτό

Δεν πλέκει ούτε ζεστά πουλόβερ, ούτε την κάλτσα του στρατιώτη. Ο λόγος για την γιαγιά που χρησιμοποιεί τις βελόνες της για να φτιάχνει πλεκτά στήθη.


Η συνταξιούχος Coral Charles-Dunne, 91 ετών, από το Birmingham της Αγγλίας, έχει πλέξει ντουζίνες από ασυνήθιστα εκπαιδευτικά εργαλεία ως κομμάτι μιας προσπάθειας να ενημερώσει τις εγκύους και τις νέες μητέρες για τον θηλασμό.

Ένα πλεκτό στήθος χρειάζεται δύο ώρες, για να ολοκληρωθεί, ενώ η ηλικιωμένη αφιερώνει συνολικά έξι ώρες από την ημέρα της στο περίεργο έργο της.

Όμως για άλλο λόγο τα χρησιμοποιούν οι μητέρες και για άλλο οι πατέρες. Οι νέες μητέρες μαθαίνουν τεχνικές και τρόπους για να θηλάζουν σωστά.

Οι πατέρες, συνήθως τα χρησιμοποιούν για να παίζουν... ποδόσφαιρο στο σαλόνι.

Η Coral άρχισε να πλέκει για πρωτη φορά, όταν ήταν οχτώ ετών και ακόμα πλέκει μια μεγάλη γκάμα πραγμάτων στον ελεύθερο χρόνο της.

Λέει πως τα χέρια της ξεκινούν το πλέξιμο στις 6 το πρωί και συνεχίζουν μέχρι τα μεσάνυχτα.

Έχω πλέξει στοίβες από πράγματα για φιλανθρωπίες, όπως πουλόβερ, κασκόλ και καπέλα για ορφανά την Ρουμανία, αλλά αυτό είναι σίγουρα το πιο παράξενο πράγμα που έχω κάνει ποτέ."

Ενθαρρύνθηκε να φτιάξει πλεκτά στήθη, μετά τη γνωριμία της με μια εθελόντρια σε δίκτυο θηλασμού.

"Αρχικά πίστεψα ότι ήταν λίγο περίεργο, αλλά όταν μου εξήγησαν ότι πολλές νέες γυναίκες δεν έχουν ιδέα από αυτά τα πράγματα, αποφάσισα να βοηθήσω".



Επίθεση άγριας αντιλόπης εναντίον ποδηλάτη (video)

Άσχημο χτύπημα από μια άγρια αντιλόπη δέχτηκε ένας ποδηλάτης κατά τη διάρκεια αγώνα δρόμου στη Νότια Αφρική.
Ο Έβαν βαν ντε έπαιρνε μέρος σε έναν αγώνα δρόμου στο φράγμα Albert Falls στην Αφρική, όταν το ζώο βάρους περίπου 150 κιλών έπεσε με φόρα πάνω του ρίχνοντας τον κάτω.

Το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα που συνδέεται με το ποδήλατο του συναγωνιστή του, Τράβις Γουόκερ, ο οποίος άκουσε τον Έβαν να φωνάζει «πρόσεχε» και να δείχνει την αντιλόπη, χωρίς να φανταστεί οτι θα πέσει πάνω του.

Παρά τη δυνατή σύγκρουση, ο 17χρονος την γλίτωσε χωρίς κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

«Είναι όλα καλά, απλά, μόνο ο αυχένας μου πονάει λίγο», έγραψε ο 17χρονος ποδηλάτης στο twitter, ο οποίος αντί για το έπαθλο απέκτησε μια γρατσουνιά από την αντιλόπη στο μέτωπο.





Ιαπωνία: Φιλάνθρωπος άφησε 10 εκατ. γιεν σε δημόσια τουαλέτα

Μία πλαστική σακούλα με 10 εκατομμύρια γιεν (σχεδόν 97.000 ευρώ) βρέθηκε σε μία τουαλέτα αναπήρων στο δημαρχείο της πόλης Σακάδο στα περίχωρα του Τόκιο.


Όχι, δεν την άφησε κατά λάθος κάποιος βιαστικός, αλλά επίτηδες κάποιος που ήθελε να παραμείνει ανώνυμος... Εκτός από τα χαρτονομίσματα βρέθηκε μέσα στη σακούλα ένα γράμμα το οποίο έλεγε τα χρήματα αυτά να δοθούν στα θύματα του τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία τον περασμένο Μάρτιο.

Ο ανώνυμος δωρητής ανέφερε ακόμα «Είμαι μόνος/ή και δεν έχω τι να κάνω με τα λεφτά αυτά».

Οι υπεύθυνοι του Δημαρχείου ανέφεραν ότι θα κρατήσουν τα χρήματα για τρεις μήνες και αν δεν τα αναζητήσει κανείς ως τότε, θα τα παραδώσουν στον Ερυθρό Σταυρό.

Αυτή δεν είναι η πιο περίεργη δωρεά που έχει γίνει στην Ιαπωνία.

Όπως αναφέρει το BBC, πρώτη φορά που βρίσκονται χρήματα σε δημόσιες τουαλέτες. Το 2007 κάποιος είχε αφήσει 400 φακέλους που περιείχαν χαρτονομίσματα των 10.000 γιεν. Επίσης, 18 κάτοικοι του Τόκιο, βρήκαν συνολικά 1,8 εκατομμύρια γιεν μέσα στα γραμματοκιβώτια τους, ενώ άλλη μία φορά κάποιος πέταξε στους περαστικούς, ένα εκατομμύριο γιεν από το παράθυρο μίας πολυκατοικίας.


Το δώρο της... έκατσε στο στομάχι


Ένας νεαρός Κινέζος ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό για τα γενέθλια της φίλης του, ώστε να της μείνουν αξέχαστα.

Ο Ξιάο Λι, 22 ετών, από την κινεζική επαρχία Σανγκντόνγκ, αγόρασε για την επίσης 22χρονη Γουάνγκ Ξου ένα χρυσό κολιέ, αξίας περίπου 600 ευρώ, προκειμένου να της το προσφέρει ως δώρο γενεθλίων. Ήθελε όμως να βρει έναν πιο πρωτότυπο και γλυκό τρόπο για να της το δώσει. Το έβαλε λοιπόν σε ένα μάφιν...

Όπως τόνισε ο ίδιος, η ιδέα του φάνηκε αστεία και θεώρησε ότι η Γουάνγκ θα εκτιμούσε την... εφευρετικότητά του και θα καταλάβαινε πόσο πολύ την αγαπούσε.

Η κοπέλα όμως ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με το κεκάκι που... το έκανε μια μπουκιά...

Ο νεαρός δεν πρόλαβε καν να την προειδοποιήσει. Αμέσως την πήγε στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί έκαναν ακτινογραφία στην κοπέλα και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να αφαιρέσουν το κολιέ από το στομάχι της.

Ο Ξιάο είπε ότι η μετά την επέμβαση, η κοπέλα πήρε το δώρο, αλλά εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να το φορέσει και πολύ, παρόλο που εκείνος πέρασε πολλές ώρες καθαρίζοντάς το...


Γάτα με δύο πρόσωπα κατάφερε να επιβιώσει για 12 χρόνια (Βίντεο)
 
Παρά τις λιγοστές πιθανότητες που είχε με το μέρος για να επιβιώσει, η Φρανκ-Λούι, μια «γάτα Ιανός» κατάφερε να ζήσει για 12 ολόκληρα χρόνια και έτσι συμπεριλήφθηκε στις σελίδες του βιβλίου «Γκίνες 2012».


Οι «γάτες Ιανός» παίρνουν το όνομά τους από τον θεό των Ρωμαίων Ιανό που έχει δύο πρόσωπα, και συνήθως δεν ζουν περισσότερο καθώς λόγω γεννητικών ανωμαλιών δυσκολεύονται στην τροφή.

Η Φρανκ-Λούι γεννήθηκε με δύο πρόσωπα, δύο στόματα, δύο μύτες, τρία μάτια.

Η ιδιοκτήτριά της, Marty Stevens, έκανε την πρακτική της ως κτηνίατρος όταν ο εκτροφέας της γάτας την έφερε για να την θανατώσει. Η Marty αποφάσισε όμως να την υιοθετήσει παρά τις προτροπές τον ειδικών να μη δεθεί μαζί της, καθώς ήταν λίγες οι πιθανότητες να επιβιώσει.

Η κ. Stevens όμως χρησιμοποίησε σωλήνες σίτισης για να τον θρέψει τους τρεις πρώτους μήνες, και παρά τις προβλέψεις η Φρανκ-Λούι μεγάλωσε και σήμερα είναι μια υγιής γάτα.





Γονείς μηνύουν το γιο τους γιατί δεν φεύγει από το σπίτι


Είδαν και απόειδαν οι γονείς ενός 41χρονου Ιταλού, ο οποίος παρόλο που έχει σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα, δε λεει να εγκαταλείψει την πατρική του εστία.


Έτσι αναγκάστηκαν να κινηθούν εναντίον του νομικά, σε μία προσπάθεια να τον αναγκάσουν να βρει δικό του σπίτι.

Το βασικό τους πρόβλημα είναι ότι ο κανακάρης τους τα θέλει όλα στο χέρι: να του πλένουν και να του σιδερώνουν τα ρούχα, να του ετοιμάζουν το φαγητό κτλ.

Οι δικηγόροι έδωσαν στον 41χρονο δέκα μέρες προθεσμία να βρει ένα δικό του διαμέρισμα, αλλιώς θα τον πάνε στα δικαστήρια και ενδεχομένως να του κάνουν έξωση.

«Δεν μπορούμε άλλο να συνεχίσουμε έτσι. Η γυναίκα μου υποφέρει από στρες και μάλιστα έχει νοσηλευτεί εξ αιτίας αυτού» είπε ο πατέρας, από τη Βενετία, σύμφωνα με τον Αντρέα Καμπίρι, δικηγόρο της ένωσης καταναλωτών.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα στη γειτονική χώρα, το 48% των Ιταλών ηλικίας 18 – 39 ετών συνεχίζουν να διαμένουν στο σπίτι των γονιών τους.



Πες μου ποιο μήνα γεννήθηκες να σου πω τι δουλειά θα κάνεις

Πες μου ποιο μήνα γεννήθηκες να σου πω τι δουλειά θα κάνεις όταν μεγαλώσεις. Αν και παράξενο στο πρώτο άκουσμα, αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που πραγματοποίησε η εθνική στατιστική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (Office for National Statistics).

Πιο συγκεκριμένα, αφού πρώτα μελέτησαν και ανέλυσαν τα δεδομένα εργαζομένων από 12 διαφορετικά επαγγέλματα, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως υπάρχει κάποια (μάλλον νεφελώδης και ενδεχομένως τυχαία) σύνδεση ανάμεσα στο μήνα της γέννησης και τη μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία ενός ατόμου.

Για παράδειγμα, όσοι έρχονται στον κόσμο το Δεκέμβρη, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν οδοντίατροι. Κατά ανάλογο τρόπο, ο Φεβρουάριος φέρεται να είναι ο μήνας γέννησης των καλλιτεχνών και ο Μάρτιος των πιλότων και των μουσικών. Ο Σεπτέμβριος από την άλλη παρουσιάζεται να "γεννάει" αθλητές, ο Μάιος πολιτικούς και ο Ιούνιος διευθυντές επιχειρήσεων. Αντιθέτως, όσοι γεννιούνται τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, είναι πιθανότερο στο μέλλον να γίνουν οικοδόμοι.
Όσο για τους χειρότερους μήνες γέννησης (επαγγελματικά μιλώντας), αυτοί φέρονται να είναι ο Απρίλιος και ο Νοέμβριος, με τον πρώτο να φέρνει στον κόσμο δικτάτορες (Χίτλερ, Σαντάμ) και το δεύτερο κατά συρροή δολοφόνους και σχιζοφρενείς.


Οδηγώντας μετά μουσικής ~ Η κινητή μπάντα (Βίντεο)

Πολλοί αναρωτιούνται τι μπορεί να χωρέσει πάνω σε ένα τρίτροχο. Στο βίντεο που ακολουθεί και έχει κάνει το γύρω του διαδικτύου τρεις νέοι που έχουν χόμπι τους τη μουσική το έχουν μετατρέψει σε μουσική σκηνή.


Το τρίτροχο κατέγραψε με την κάμερα του κάποιος οδηγός σε αυτοκινητόδρομο της Ρωσίας την ώρα που η μπάντα Town Musicians of Bremen έπαιζε ένα κομμάτι!





Το στριπτίζ για την αιωνόβια (Βίντεο)

Ένα ασυνήθιστο δώρο για την ηλικία της ζήτησε η αιωνόβια Clare Ormiston. Ήθελε από την οικογένειά της ως δώρο για τα εκατοστά της γενέθλια ένα χορό, αλλά όχι από όποιον κι όποιον, αλλά από έναν άντρα στρίπερ.

Η γιαγιά, που παραμένει αυθάδης παρά τα χρόνια της, δήλωσε πως για τα εκατοστά της γενέθλια δεν θα την ικανοποιούσε μία συγχαρητήρια κάρτα από την Βασίλισσα της Αγγλίας, αλλά ένας γραμμωμένος στρίπερ να χορέψει μόνο για εκείνη.

Μη θέλοντας να απογοητεύσουν τη μητέρα τους, που είναι επίσης γιαγιά και προγιαγιά, κάλεσαν έναν στρίπερ με το όνομα Scorpion.

Ο επονομαζόμενος λοιπόν "Σκορπιός" παραβρέθηκε στο πάρτι γενεθλίων της στον οίκο ευγηρίας Glenfield στο Birmingham και έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, να χορεύει.

Αφού είδε τον Scorpion να βγάζει την λευκή ναυτική στολή και να μένει με το εσώρουχό του, η 100χρονη Clare είπε: "Το απόλαυσα αυτό. Σίγουρα προσέθεσε το χαμόγελο στο πρόσωπό μου."







Το μπισκότο των 1.400 ευρώ!

Ανώνυμος συλλέκτης κατέβαλε στον διάσημο οίκο Christie's στο Λονδίνο 1.400 ευρώ για να αγοράσει ένα μπισκότο και μάλιστα 102 ετών! Πρόκειται για ένα μπισκότο κατασκευασμένο από αλεύρι και γάλα με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνών, το οποίο αποτελούσε μέρος της ξηράς τροφής που είχε μαζί του ο διάσημος Ιρλανδός εξερευνητής του Νοτίου Πόλου, Ernest Shackleton που εξερεύνησε την περιοχή τα έτη 1907 και 1909.




Γαλλίδα κερδίζει αποζημίωση λόγω σεξουαλικά... αδρανούς συζύγου

Αποζημίωση (και μάλιστα διόλου ευκαταφρόνητη, ύψους 10.000 ευρώ) για "έλλειψη σεξ κατά τη διάρκεια 21 ετών γάμου" καλείται να καταβάλει στην πρώην σύζυγό του ένας 51χρονος Γάλλος, σύμφωνα με απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου στην πόλη Εξ αν Προβάνς της νότιας Γαλλίας.

Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να δικαιολογήσουν την ετυμηγορία τους, οι αρχές επικαλέστηκαν το άρθρο 215 του γαλλικού αστικού κώδικα, βάσει του οποίου τα παντρεμένα ζευγάρια πρέπει να αποφασίζουν από κοινού το πρόγραμμα του καθημερινού βίου τους. "Ερχόμενα εις γάμου κοινωνία, τα ζευγάρια συμφωνούν να μοιράζονται το βίο τους πράγμα που συνεπάγεται ξεκάθαρα και το κάνουν σεξ", τόνισε χαρακτηριστικά ο δικαστής.

Το εν λόγω ζεύγος είχε καταλήξει στα δικαστήρια προ διετίας, όταν η κυρία κατέθεσε αίτηση για διαζύγιο κατηγορώντας το σύζυγό της για… ασεξουαλικότητα και ασυνέπεια στην εκπλήρωση των συζυγικών του καθηκόντων.

Όσο για τον ίδιο τον κατηγορούμενο, αυτός δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες. Αντιθέτως, προσπάθησε να δικαιολογήσει τον εαυτό του λέγοντας πως είχε… πονοκέφαλό (για την ακρίβεια, έκανε λόγο για "φυσική κόπωση και προβλήματα υγείας").
Όπως και να έχει πάντως, όσο ιδιαίτερη κι αν θεωρείται, η εν λόγω απόφαση δημιουργεί δεδικασμένο. Οπότε, όσοι (και όσες) συνηθίζετε να "σβήνετε" τις σεξουαλικές ορέξεις του συντρόφου σας με… πονοκεφάλους, κανονίστε την πορεία σας καθότι το δικαστήριο δεν πρόκειται να σας αναγνωρίσει ελαφρυντικά.


Βρήκε φίδι με δύο κεφάλια στην αυλή του (Βίντεο)

Αναυδος έμεινε ένας άντρας στην πόλη Clarksville των ΗΠΑ όταν βρήκε στον κήπο του σπιτιού του ένα μικρό φίδι με δύο κεφάλια. Ο άντρας αποφάσισε να παραδώσει το σπάνιο εύρημα σε κέντρο προστασίας ζώων του Τενεσί, όπου επίσης εκδηλώθηκε έκπληξη από τους ειδικούς.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου