Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πήρανε φόρα οι Κύπριοι ~ 2 Νέες έρευνες



Ολοταχώς προς αδειοδότηση δύο νέων οικοπέδων


Ενθαρρυμένη από τα ώς τώρα αποτελέσματα περιμένει τα τελικά πορίσματα της Nobleο νέα θαλάσσια οικόπεδα, εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) πρόκειται να παραχωρήσει για έρευνες σε πετρελαϊκούς κολοσσούς η Κύπρος.
 


Η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού είναι ζήτημα ημερών και ήδη το υπουργικό συμβούλιο -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης»- έδωσε το πράσινο φως στις ενδιαφερόμενες εταιρίες να καταθέσουν τις προσφορές τους.

Ενθαρρυμένη από τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων στο Οικόπεδο 12, η κυπριακή κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να μην εισέλθει σε διαπραγμάτευση για εκχώρηση δικαιωμάτων για έρευνες σ΄όλα τα οικόπεδα της ΑΟΖ, αν προηγουμένως δεν έχει στα χέρια της τελικά και επίσημα τα πορίσματα της Noble για τον όγκο του κοιτάσματος στο Οικόπεδο 12 και κυρίως την ποιότητα του αερίου. Και αυτό γίνεται ώστε να καθορισθεί με νέα κριτήρια το τίμημα της εκχώρησης άδειας για έρευνες.

Για θέματα ενέργειας η κυπριακή νομοθεσία παρέχει αρκετές επιλογές, περιλαμβανομένης και της απευθείας ανάθεσης με επίκληση του δημοσίου συμφέροντος. tovima.gr

Φωτογραφίες από τις γεωτρήσεις της Noble Energy στην Κυπριακή ΑΟΖ , Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011 [ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου