Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Έκρηξη βόμβας μεγάλης ισχύος στη Γλυφάδα (Βίντεο)




Γύρω στις 4 σήμερα τα χαράματα, ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή, άφησε μέσα σε σακούλα και μπροστά από εμπορικό κατάστημα της Γλυφάδας στην Αθήνα, εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος. Αυτό ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.


Μόνο υλικές ζημιές σε 50 περίπου καταστήματα. Από θαύμα δεν υπήρχαν θύματα, μιας και τα θραύσματα πετάχτηκαν έως και 200 μέτρα.  Τέτοια ήταν η ισχύς που μέχρι και περίπτερο σε απόσταση 150 μέτρων είχε καταστροφές.  Δεν υπήρξε προειδοποίηση για την βόμβα. Υπολογίζεται εξερράγησαν πάνω από 10 κιλά ζελατινοδυναμίτιδας επί της οδού Ιωάννου Μεταξά 24.
Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εκβιασμών.








Πριν λίγο το Βήμα δημοσίευσε το εξής, σχετικό με το συμβάν, άρθρο:

Με τον «βαρόνο της κοκαΐνης» σχετίζεται (;) η βόμβα στη Γλυφάδα

Η υπόθεση του 46χρονου «βαρόνου της κοκαΐνης» Αλέξανδρου Αγγελόπουλου κρύβεται πίσω από την ισχυρή έκρηξη βόμβας, τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Γλυφάδα; Η βόμβα με περίπου δέκα κιλά εκρηκτικών που τοποθετήθηκε έξω από κατάστημα ρούχων σχετίζεται με το ξέπλυμα χρήματος από τη διακίνηση δεκάδων τόνων κοκαΐνης που αποκαλύφθηκε το 2004 με πρωταγωνιστή τον συγκεκριμένο επιχειρηματία που είχε διατελέσει και Πρόεδρος της ΠΑΕ Νέων Πόρων στην Πιερία;


Τα ερωτήματα αυτά απασχολούν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την ισχυρή έκρηξη βόμβας που αναστάτωσε τη Γλυφάδα λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Οπως διαπιστώθηκε, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από την είσοδο γνωστού καταστήματος ενδυμάτων στην οδό Α. Μεταξά 24. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα αλλά και σε δεκάδες επιχειρήσεις σε απόσταση αρκετών μέτρων.

Οι ερευνητές της υπόθεσης εξετάζουν το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο περιστατικό να έχει σχέση με τη δράση του 46χρονου επιχειρηματία ο οποίος είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2004 ως οργανωτής μεταφοράς φορτίου κοκαΐνης βάρους 5,4 τόνων κοκαΐνης με το πλοίο Africa 1, ένα «εμπόρευμα» αξίας που προσέγγιζε τα 500 εκατ. ευρώ. Ο Αγγελόπουλος - που είχε το ψευδώνυμο «Μέγας Αλέξανδρος» - καταδικάσθηκε σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και στο Εφετείο σε 22 χρόνια κάθειρξη.

Από την έρευνα που έγινε για το ξέπλυμα χρήματος από τα έσοδα διακίνησης της κοκαΐνης διαπιστώθηκε ότι ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος είχε αγοράσει στις 30 Αυγούστου 1999, 86.303 μετοχές της εταιρείας που είναι ιδιοκτήτρια του καταστήματος ρούχων που έγινε στόχος της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης. Ακόμη διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία αυτή συγχωνεύθηκε αργότερα με την εταιρεία ΤΑΤΟΟ ΑΕ που ανήκε στον Αγγελόπουλο. Επιπλέον ύστερα από πολύμηνη έρευνα του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης της εταιρείας, που είναι συγγενής του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, φέρεται να ξέπλυνε τρία εκατομμύρια ευρω μέσω του γνωστού τρικ των κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ. Ο επιχειρηματίας αυτός είναι ήδη κατηγορούμενος για την υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων από τις παράνομες ενέργειες του επονομαζόμενου «βαρόνου της κοκαΐνης». Η δίκη αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον επιχειρηματία που έχει το κατάστημα ρούχων γιατί δεν του αποδίδει μέρος των εσόδων του. Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν κι άλλα ενδεχόμενα σε σχέση με τους οργανωτές της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης και κυρίως αν σχετίζονται με άλλες οικονομικές συναλλαγές των επιχειρηματιών που έγιναν στόχος κυκλωμάτων της νύκτας.

Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου