Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Κλείνουν τον διακόπτη διυλιστήρια και ΔΕΗ




Με κινητοποιήσεις διαρκείας απειλούν οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια, τη χημική βιομηχανία και τη ΔΕΗ, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο. Επισης ο τελωνειακοι στοχεύουν σε νεές κυλιόμενες δεκαήμερες απεργίες από τις 18 Οκτωβρίου.



Η απεργία στα διυλιστήρια ξεκινά από αύριο, ενώ απόφαση για την απεργία στη ΔΕΗ λαμβάνει σήμερα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία καθώς στις 15 Οκτωβρίου αρχίζει η χειμερινή περίοδος και η διανομή πετρελαίου θέρμανσης.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ αντιδρούν στην πώληση των διυλιστηρίων, και στις προβλεπόμενες μειώσεις των μισθών πριν από αυτή. Φαίνονται δε αποφασισμένοι να στηρίξουν τις θέσεις τους παρά την απειλή των εξώδικων.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αντιδρούν, επίσης, στο νομοσχέδιο για το μισθολόγιο, καθώς, όπως υποστηρίζουν, οδηγεί σε μειώσεις μισθών 50 - 75%.

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ συνεδρίασε χθες και θα συνέλθει και πάλι σήμερα για να αποφασίσει τη στάση του συνδικάτου.

Η ΓΕΝΟΠ επισημαίνει ότι το 2010 οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ με τους νόμους 3833 και 3845 υπέστησαν κατά μέσο όρο, μειώσεις μισθών από 15 έως 50% και η μισθοδοσία της ΔΕΗ μειώθηκε κατά 294 εκατ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου