Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Αλβανός με καλάσνικοφ ~ Όταν βγω από την φυλακή θα ξανακάνω τα ίδια!


Κυνικός και αμετανόητος, ο αδίστακτος αρχηγός της συμμορίας των αλβανών ληστών, εξιστόρησε γελώντας στους εμβρόντητους αστυνομικούς την εγκληματική του δράση, αλλά και τα σχέδια του όταν αποφυλακιστεί.

«Δεν είχα σκοπό να την πειράξω αλλά σάλταρα γιατί νόμιζα ότι με ειρωνεύτηκε».


Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Αλέξανδρος Πέπα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ν/Α Αττικής όταν τον ρώτησαν γιατί ασέλγησε σε βάρος της 34χρονης γυναίκας όταν εισέβαλε μαζί με τους συνεργούς του στο σπίτι της στη Γλυφάδα. Μόλις στα 21 του χρόνια ο Πέπα ήταν ο αρχηγός της αδίστακτης συμμορίας των ληστών με τα καλάσνικοφ και αυτός που είχε την πιο σκληρή συμπεριφορά απέναντι στα θύματα των επιθέσεων.

Η γυναίκα κλαίγοντας τον εκλιπαρούσε να μην την πειράξει επικαλούμενη τον Θεό. «Δεν έχω Θεό. Δεν πιστεύω σε θεούς, μόνο στο τομάρι μου πιστεύω», της απάντησε. Την ώρα της σύλληψής του αντιστάθηκε όσο μπορούσε, προσπάθησε να ξεφύγει. «Ηρεμα», του είπαν οι αστυνομικοί, «όλα τέλειωσαν».

«Εχετε δίκιο», τους απάντησε, «όλα τέλειωσαν». «Αργότερα στο κρατητήριο», όπως περιγράφουν στο «ΘΕΜΑ» οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, «ήταν πολύ ανήσυχος. Το βλέμμα του κοίταζε γύρω-γύρω ψάχνοντας για κάποιο παράθυρο, έψαχνε τρόπο να το σκάσει». Με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά και γελώντας άρχισε να εξιστορεί πώς ξεκίνησε την εγκληματική του δράση από τότε που πήγαινε ακόμη σχολείο στη Δάφνη. Εκεί γνωρίστηκε με τον Ερμίρ Μέτα και μαζί αποβλήθηκαν οριστικά από το σχολείο το 2010 λόγω απουσιών και παραβατικής συμπεριφοράς.

Ο Πέπα είχε ήδη αρχίσει τις ληστείες μαζί με έναν συμπατριώτη του, τον Αλβανό Τίτι. Στις αρχές του 2011 όμως τσακώθηκαν και χώρισαν οι δρόμοι τους. Τότε γνώρισε και τους υπόλοιπους, προμηθεύτηκαν τα Καλάσνικοφ από ενα άτομο στη Λούτσα και ξεκίνησαν τις ληστείες στα σπίτια. Ο Πέπα είχε μεγαλεπίβολα σχέδια για τη συμμορία του. «Ετοίμαζα κάτι πολύ μεγάλο. Η ομάδα θα μεγάλωνε κι άλλο», είπε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα.
Εκεί όμως που οι αστυνομικοί έμειναν εμβρόντητοι ήταν όταν τον άκουσαν να προβλέπει με σιγουριά το μέλλον του. «Ξέρω την πορεία μου. Θα μπω φυλακή, εκεί θα με πλησιάσουν κάποιοι, θα με στρατολογήσουν και, όταν βγω, θα συνεχίσω, θα κάνω μεγαλύτερα πράγματα».

Το μόνο ευαίσθητο σημείο του Πέπα ήταν η 16χρονη Ιωάννα το κορίτσι που είχε δεσμό μαζί του, το οποίο και συνελήφθη «Γι' αυτήν τα έκανα όλα. Είμαι πολύ καψούρης μαζί της. Της έδινα λεφτά και κοσμήματα που έκλεβα, της αγόραζα δώρα, την πήγαινα βόλτα με τα αυτοκίνητα που έκλεβα. Ήθελα να συνεχίσει να μένει μαζί μον. Αυτή με κατέστρεψε».

Η κατάθεση της 16χρονης ήταν αυτή που πραγματικά «κατέστρεψε» τον ίδιο και τη συμμορία του.

Ηταν η πρώτη που ομολόγησε αμέσως μετά τη σύλληψη της και αποκάλυψε τη δράση τους, ενώ και οι πέντε κρατούσαν ακόμη τα στόματα του» κλειστά.

 Η κοπέλα περιέγραψε πώς τον γνώρισε, καθώς πήγαιναν στο ίδιο σχολείο στη Δάφνη, πώς έκαναν τις ληστείες στα σπίτια και φαίνεται να γνώριζε ακόμη και για τους βιασμούς που είχαν διαπράξει.

«Της άρεσαν, όπως είπε, τα δώρα και οι βόλτες» με τα κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα. «Απολάμβανε τη μεγάλη ζωή και είχε θαμπωθεί απ' αυτην. Συνέχιζε να μένει με τον Πέπα ενώ, όπως μας είπε, πολύ συχνά τη χτυπούσε  και την εξανάγκαζε (sic), σε σεξουαλικές πράξεις», λένε οι αστυνομικοί.

Και τους πέντε της συμμορίας οι αστυνομικοί  τους περιέγραψαν ως άτομα που έχουν σίγουρα πρόβλημα με τον ανδρισμό τους. Και αυτό φαίνεται ακόμη και από τις προσωπικές τους ερωτικές σχέσεις. Σχεδόν πάντα χρησιμοποιούσαν βία για να επιβληθούν σε γυναίκες. Όταν εισέβαλαν σε ένα σπίτι στον Αλιμο ληστεύοντας τον ιδιοκτήτη του, πρόσεξαν μια φωτογραφία με τις δύο του κόρες. «Ωραίες κόρες έχεις. Θα τις φτιάξουμε κια αυτές, του είπαν φεύγοντας».

Ο 24χρονος Ενέα Πάνο είχε κατηγορηθεί τον Φεβρουάριο του 2011 για τον βιασμό μιας 16χρονης από την Αλβανία. Το κορίτσι είχε παρατήσει το σχολείο όταν γνωρίστηκε μαζί του. Λίγους μήνες αργότερα κατήγγειλε στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας ότι ο Πάνο τη βίαζε και την εξανάγκαζε σε ερωτικές πράξεις.
Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δυστυχώς δεν συνελήφθη καθώς είχε παρέλθει το Αυτόφωρο.

Κυνικοί και αμετανόητοι και οι πέντε της συμμορίας», δεν σταμάτησαν να γελάνε, λένε οι αστυνομικοί, όταν βρέθηκαν πάλι όλοι μαζί στο ίδιο κελί της Ασφάλειας. Έδειχναν να μη συνειδητοποιούν η είχε συμβεί.
Σαν να είχαν συλληφθεί κάποιοι άλλοι και όχι οι ίδιοι. Η μόνη στιγμή που τους κόπηκε το γέλιο ήταν όταν τους είπαν ότι τα θύματα των εγκληματικών πράξεών τους που πήγαν να τους αναγνωρίσουν, ζητούσαν να τους δουν από κοντά.

«Αν αφήναμε τον κόσμο, θα τους λιντσάριζαν», λένε οι αστυνομικοί.

Το άρθρο στην έντυπη έκδοση του Πρώτου Θέματος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κολοτσογλανι που λες θα κανεις τα ιδια,σε περιμενουμε κολοαλβανε

Ανώνυμος είπε...

ετσι και πετυχο στον δρομο μου το πεπα θα τον σκοτοσω.

Ανώνυμος είπε...

Ποτε δεν θα βγεις απο την φιλακη.
οσο και να προσπαθεις δεν μπορεις.
ΚΟΛΟΑΛΒΑΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

θα υποφέρεις για παντα στην φυλακή για οσα εχεις κανει.
Ενας μερος που θα επρεπε να ανηκεις απο δω και περα.
Σου αξίζει θαυμασια δεν μπορείς να πεις, ε?
Θυμισου οτι εχεις κανει και θα καταλαβης γιατι.Να εισαι συγουρος οτι δεν θα βγεις για την υπολιπη σου ζωει.Ενα μερος που σου αξιζει παλιό αλητη.



Ανώνυμος είπε...

Πια σχεδια ρε, κανείς δεν θα σε σωση.
Μην περιμένεις ουτε τον τιτι γιατι αποφυλάκιστηκε.Εχουν περασει χρονια και ακομα εκεί εισαι, παρετησου.

Ανώνυμος είπε...

Ουστ παλιο μαλακες αλβανοι
Γαμο την αλβανία σας.
Να πατε να γαμιθητε γαμο την χωρα σας γαμω, αϊστοδιαολο γαμω την πουτανα σας.
Παλοιο γκεϊδες, τιν αλβανία σας μεσα.
Ποιος νομίζει οτι ειναι αυτός ο καζανοκεφαλας με το ονομα αλεξ.
Εξω απο την ελλαδα παλιό ανθρωποι του σατανα.

Ανώνυμος είπε...

Ζηταω ταπεινα σηγγνωμη με αυτά που εγραψα και ας τον λιπηθω καπως.
Ξεχαστε ότι εγραψα γιατι στεναχωριθηκα πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Και επισης θελω να τον φροντιζετε καλα εκει
οπωε και ν'αχει.
Θα προσπαθήσω να παρω το μερος του οσω μπορω.
ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΛΥ.
Ευχαριστω

Δημοσίευση σχολίου